The Way We Play

Elin Renck


Hej och hallå

1 week ago

Åhh… Åhhh… Åhhhh… NU!

Och där bröt jag äntligen den här bloggspärren jag har haft ett bra tag. Lät kanske mer som om jag skulle nysa? Eller något annat göttigare…?

Gud vad avundsjuk jag är på tex Peppe här som får ut minst ett inlägg om dagen! Jag undrar om vad som skulle hända om jag började uppdatera varje dag? Alltså jag tror inte att vinden kommer vända och tuppen gala och jag får en liten tajt rumpa, men tänk om den här bloggstressen jag kan känna ibland skulle försvinna? Eller så skulle ni tröttna på mig. Lite det här, var tyst så får folk tro att du är dum än att öppna munnen och bekräfta det. Så, fast med det jag  skriver.

hej och hallå

Aja, ska inte köra så mycket hunden åt min läxa, men satan vad livet har bestått av eldsläckning den senaste tiden. Mer än vanligt. Och då menar jag bokstavligen då byggjobbarna lyckades sätta eld på något tidningspapper som satte igång brandalarmet som är direktkopplat till brandkåren, vilket gjorde att TRE jäkla brandbilar kommer med blåljus och lite lätt överviktiga brandmän hoppar ut i full utrustning och säger med hård och bestämd röst; Ma’am, whats going on?  Jag har då sprungit med Bruno på höften för att möta dem och försäkra att det är ingen ko på isen, allt är lugnt. Samtidigt som jag svär över att jag har fula hemmabyxor på mig, då hela jäkla gatan stannat för att kolla vad som händer.  Pressar fram några tårar också medan jag ber om ursäkt över att det är ett falskalarm.

Så vad har då faktiskt hänt på köksfronten? Jo men det är äntligen klart. Skulle varit klart i slutet av augusti men blev klart typ en dag innan julafton. Eller vi ska upp med några tavlor på väggen bara, och sånt vet man ju tar 6-7 månader innan man får ändan ur. Både Johan och jag är typ 90% nöjda över resultatet. Som att gå på en Tinder-dejt kan jag tänka mig, där man redan planerat att skaffa barn och lantställe med nån snubbe, men sen visar det sig att han är helt okej trevlig men lite för kort, och håller besticken konstigt när han äter. Inte hela vägen liksom, men man dejtar ett tag för man pallar inte vara ensam. Där är vi nu, vi orkar inte vara ensamma.

 

hej och hallå
hej och hallå
hej och hallå

Gästtoan i köket. 

Vad mer då? Bruno har haft lunginflammation, vilket var det läskigaste jag varit med om. Inga andra barn har någonsin varit så sjuka som han var. Och jag förvånas fortfarande över den ohygieniska amerikanska sjukvården. Kanske är skadad av att ha jobbat inom operation där allt luktar sprit. Men man får rulla med läkarens långa, målade plastnaglar och undersökningar i väntrummet.

hej och hallå

Och hur känns 2020 så här 9 dagar in? Jo ganska okej tror jag väl. Det är väl i år jag ska komma fram till vad jag ska göra med mitt liv. Alltså på riktigt, inte de där impulskänslorna jag har att jag ska bli springare nu lagom till att det är halt på marken och köpa riktiga sportkläder som funkar när det är minus grader. Eller typ att jag vill… förstora läpparna? Nä det vill jag inte. Satsar på reflexväst och pannband och bra skor i rätt storlek istället.

hej och hallå

Just det, vi har möblerat om i vardagsrummet också! 

Fast en sak som jag gör som är viktig och som tar väldigt mycket tid, är att jag jobbar på min appidé som jag vet att jag nämnde för en herrans massa månader sen. Den som ska minska risken att barn blir sexuellt utnyttjade på nätet. Och fy fan vad mycket jag har läst nu som gör att det vänder sig i magen på mig, så nu brinner det i huvudet att det här måste bli av! Jag träffade ett företag här i New York i höstas som var peppande, så nu ska jag bara fila till allting en massa vändor innan jag går vidare. Läskigt som fan men jag måste bara göra det…

 

hej och hallå

För honom och alla andra kids ❤️

Nä men mitt i all eldsläckning så händer det ju roliga saker också. Som Golden Globes. Får skriva mer om det sen. Hehe, jag har ifs inte skrivit något om Emmys ännu, så jag får väl slå ihop de inläggen kanske. Och nej, jag blev inte nekad i dörren som jag såg att det stod i tidningen, jag visste redan långt innan att jag skulle sitta i ett annat rum. Och det var ju rummet där HBOs efterfest var, så det var ju inte jobbigt liksom. Vaknade upp med ett DM från en reporter från Expressen som frågade om jag vill ge en kommentar, aldrig känt mig mer som en kändis.

hej och hallå

Jag och Bea Åkerlund hänge i andrahandssorterings-rummet och drack Champagne! Ingen nöd på oss…

hej och hallå

Nu när tystnaden är bruten så ska jag börja uppdatera mer, det lovar jag mig själv men inte er, den pressen har jag ju bevisligen visat att jag inte fixar. Vem vet, kanske får jag tajtare rumpa på köpet?

e.renck

Elin Renck

Bor i New York, gift med Johan och vi har fyra barn, Jack 5, Harriet 4, Max 2, och nyfödda Bruno.