Breathwork för blivande yogisar

3 hours ago

Breathwork för blivande yogisar

Min sista workshop i vår underbara shala- den kommer jag sakna! Många magiska stunder här.

Breathwork för blivande yogisar

I helgen höll jag i en breathwork och movement workshop för en grupp blivande yoga instruktörer och det var så fint i vanlig ordning- jag verkligen älskar det jag gör i livet just nu på alla plan.

De jobbar den här veckan med rot och sakral chakrat så jag fokuserade klassen kring det innan de la sig ner för själva andningen.

Jag vet inte hur mycket ni vet om våra chakran? Det var inget jag lärde mig om innan jag tog min yogautbildning vilket är helt sjukt för detta borde vi lära oss i skolan! Ancient Wisdom!
Våra chakran är energipunkter vars balans hjälper dig att få energi och uppnå bättre fysiskt och mentalt välmående. Har vi blockering i ett chakra är det svårt för din livsenergi att flöda fritt i kroppen och det kan skapa sjukdomar och blockeringar osv

Vi pratade bland annat om vad man kan göra för att balansera sitt rotchakra vilket kan vara så enkelt som att vara ute i naturen, gå barfota, ligga på jorden, äta hemlagad mat, dansa afrikansk dans eller skaka kroppen- poängen är att stampa och grunda fötterna i marken, trumma, eller en massage exempelvis.

Det är viktigt att tillgodose sina basbehov och fråga sig själv på daglig basis- vad behöver min kropp just nu, och sen verkligen lyssna på det.

Vårt Sakralchakra kan vi balansera och läka genom att släppa loss våra känslor- gråta, skratta, skrika osv och eftersom det är vårt energicenter för vår kreativa energi kan andra bra övningar vara att plocka fram sitt inre barn och exempelvis dansa, måla, sjunga eller vad du än vill utan att lägga någon vikt i hur det ser ut eller låter- så befriande!!

Vårt andra chakra är även center för vår sexuella energi så mindful self pleasure kan också vara en ritual att införa för att balsnsera detta chakra. Och då snackar vi inte 30 sekunder med en vibrator utan att boka in minst en timme med sig själv, andas, massera brösten med en härlig olja, massera resten av kroppen osv- även det några inlägg i sig som jag gärna skriver mer om!

Så det jobbade vi alltså med under workshopen- vi sjöng mitt favorit mantra Shiva Shambo och alla fick uppmaningen att sjunga ut som ett barn som inte bryr sig om vad någon annan tycker, stampa, dansa, skaka, trumma- ja hela baletten och det var SÅ roligt!!

Jag har jobbat otroligt mycket med mig själv för att komma ur mitt skal och våga sjunga inför folk, det hade känts som världens största skämt för bara några år sen men att sjunga Kirtan har verkligen hjälpt mig hitta min röst- så det kan jag verkligen rekommendera om du älskar känslan du får av att sjunga men håller tillbaka när du är runt andra! Tror det finns i Sverige? Uppdatera mig gärna om ni har koll!

Anyway, det var en fantastisk workshop och den sista här för mig på Punta Mona- nästa vecka åker jag vidare till andra kusten för en annan community- jag är redo att lämna men jag kommer sakna det här knäppa stället till paradis!!

Breathwork för blivande yogisar

En fin reminder

Golden mylk

2 days ago

Golden Mylk

Såhär fint kan det se ut men min djungel version från en metallkopp är mindre bloggvänlig så tack @nutritionsqueezed för bilden

Alltså en gurkmeja latte..heter det så på svenska?

SÅ otroligt gott och en enkel rutin att implementera för att dämpa inflammation i kroppen och den är magisk att dricka för self care- jag känner mig så varm och härlig efter en kopp!

I mitt gamla liv där jag hade tillgång till mitt egna kök dracks det Golden Mylks nästan varje kväll men här i djungeln bjuds det till kanske en dag i veckan- ibland blandat med kokos eller havregrynsgröt och det är sjukt gott!!

Curcumin som är den aktiva ingrediensen i gurkmeja är otroligt effektivt att inta på daglig basis för att dämpa inflammation i kroppen och för att boosta vårt immunsystem. Färsk eller som pulver går bra.

Hur gör man?

Ta ca 1-2 teskedar gurkmeja och blanda i valfri vegan mjölk. (Om du använder färsk gurkmeja ta då ca 3cm)

Jag föredrar att göra min egen mandelmjölk med några dadlar och havssalt- YUM!! men köpt veganmjölk går såklart bra- jag föredrar då mandel eller kokosmjölk till min Golden mylk- ju högre fetthalt desto bättre!

Vill ni ha en life hack? Man kan göra mandelmjölk på 30 sekunder- ta en matsked mandelsmör och blanda med 1 dl vatten i en blender- voila.

Lägg till lite svartpeppar vilket behövs för att aktivera curcumin i kroppen.

Sen är det bara din kreativitet som stoppar dig- Ceylon kanel, kardemumma, reishi, ingefära, honung eller en dadel är några andra ingredienser jag gillar att lägga till.

Kör några sekunder i din blender eller med stavmixer och diska den DIREKT efter, annars blir den gul och ful för alltid.

Ta några djupa andetag innan du dricker och varför inte skriva en sida i din dagbok om vad du är tacksam för just nu!

Hoppas detta tips lättar upp i mörkret!

Ahhhhh nu när vi ändå pratar om gurkmeja så vill jag tipsa om att det är en fantastisk ingrediens för en naturfärg. Jag är inte så gul av mig men jag älskar den här färgen som Flick fick till här på farmen. Hon blev som många andra jag känner utbränd i modebranschen och håller nu på med fantastiskt hantverk- kolla in henne på insta @mindfulobjects

 

 

Golden Mylk

Vem är du? vem är jag?

5 days ago

Vem är du?

Nu när jag bloggat här en månad är jag himla nyfiken på vem som läser, kan ni inte säga hej och skriva någon rad om er själva och vad ni skulle vilja läsa mer om? Har ni några frågor, önskemål osv

Det hade gjort mig så lycklig att få lite interaktion här♡︎

Vem är jag?

Vem är du? Vem är jag?

Bilden är tagen av @cortmace efter att vi badat i en flod full av helande blå lera- jag har aldrig varit så len som efter denna mask!

Bra fråga..Jag har sökt i väldigt många år för att komma fram till det ska ni veta och det har inte varit en lätt resa men nu som 38 år känner jag att jag verkligen är och vågar vara 100% mig själv och lever det liv jag känner att jag mår som allra bäst av just nu. Alla lager avskalade (förutom lite lera då och då!) Så skönt!

Som ni kanske har förstått så bor jag just nu i Costa Ricas djungel på en permakultur farm som heter Punta Mona. Jag älskar att bo mitt i naturen och trivs med att bo i en community även om jag har mina kriser från och till- inte alltid lätt då jag ÄLSKAR mitt egna space och värderar min ensamtid högre än det mesta men det har verkligen gått över förväntan bra.

Det jag gillar mest är att somna till regnet smattrande mot taket, att kl 21 är djungelns midnatt och att det då är helt ok att gå och lägga sig, jag älskar den klara stjärnhimlen och att se fullmånen stiga ur horisonten när det är den tiden i månaden. Jag lever för mina strandpromenader på den ödsliga milslånga stranden som leder hela vägen till Panama, maten är verkligen i världsklass- det mesta odlas här och det är till större delen vegetariskt- jag vet inte hur det ska gå när jag lämnar..jo men så smidigt att jag och kocken Mario aka typ världens mest fantastiska man, blev förälskade under en kakaoskörd, så honom tar jag med mig hem till Sverige i vår- maten i södra sverige kommer hettas till ordentligt kan jag tala om!

Vem är du? Vem är jag?

Här sitter jag nu och studerar naturmedicin samtidigt som jag jobbar på mitt drömprojekt tillsammans med min vän Elin. Jag kommer skriva mer om det snart men kort sagt handlar det om kvinnohälsa och hur vi kan läka vår kropp, sinne och själ på ett mer holistiskt sätt än vad som många gånger erbjuds information och hjälp om idag. Jag har mycket erfarenhet av att det sätts plåster på mina och mina vänners problem utan att gå till roten av varför vi får återkommande problem.

Ta en urinvägsinfektion exempelvis- det skrivs ut antibiotika till höger och vänster men inte många pratar om att det kanske rotar sig i en obalanserad tarmhälsa, sexuella trauman, stress, fel kost, sex utan förspel när kroppen inte är redo osv- det finns så många anledningar och antibiotika är en sista utväg men det finns mycket man kan göra i förebyggande syfte- så det brinner jag för att jobba med just nu!

Det är SÅ drömmigt att få sitta i tropikerna och plugga och jobba med det som ligger mig allra varmast om hjärtat och känna att det vi producerar nu kommer göra skillnad.

Vem är du? Vem är jag?

Är det inte på tiden att vi jobbar bort all stigma kring vår Yoni hälsa?

Jag växte upp i Stockholm men har bott av och till i Sverige och har haft lyckan att kalla både San Francisco, Paris, Shanghai och LA mitt hem.

Jag har spenderat större delen av mitt vuxna liv som inköpare och produktutvecklare på H&M och & Other stories, de senaste 4 åren som collection manager på vårt LA kontor vilket var SÅ drömmigt och precis allt jag ville ha för 4 år sen men wow vilken resa det har varit sen dess.

Vem är du? Vem är jag?

Bilder tagna av Åsa Siller på mitt gamla LA kontor, det känns verkligen som ett annat liv.

Vem är du? Vem är jag?
Vem är du? Vem är jag?
Vem är du? Vem är jag?
Jag hade en helt sjuk besatthet över att ta mig till LA och jag höll på i flera år med att försöka få jobb och visum att klaffa och det var den ena besvikelsen efter den andra. Jag var nära på att ge upp min dröm om mitt LA liv och stanna kvar i Sverige med min dåvarande fantastiska pojkvän som hade 4 barn och inte alls kunde haka på mitt livs äventyr. Han kunde inte förstå hur jag kunde välja en stad över vårt förhållande men för mig var det större än så även om jag inte kunde förklara varför jag bara var tvungen att komma dit. Det var bara en otroligt stark intuition och det är mitt bästa råd jag kan ge- lita alltid på din intuition och ditt hjärta, det slår sällan fel.

Väl där tog det några månader av att leva det LA livet jag hade drömt om innan jag insåg att det inte var så kul som jag hade föreställt mig, det var kaosigt och stressigt på jobbet och jag var i behov av healing och började höra om aktiviteter som sound baths, woman’s circles, breathwork, ecstatic dance, blindfolded meditation dance, kakao ceremonier och allt möjligt spännande och jag var såld på konceptet.

Det tog inte lång tid innan jag bytte ut alkoholen mot elixirs med diverse svåruttalade hälsosamma ingredienser som lovade att öppna upp mitt tredje öga, hjärtchakra och alla möjliga delar av kroppen jag inte visste namnen på och jag kände mig så nyfiken men också överväldigad av den spirituella världen. En värld jag nu i efterhand kan säga i många fall är sjukt överdriven och kommersialiserad i LA men man får nästla sig fram och hitta rätt folk vilket jag lyckades göra bit för bit.

Kolla in @awakenwithjp på Instagram eller youtube om du vill skratta loss, han gör så sjukt roliga videos där han driver med den spirituella världen. Den här är min favorit.

“Det är mitt bästa råd jag kan ge- lita alltid på din intuition och ditt hjärta, det slår sällan fel”

Vem är du? Vem är jag?

Här skalar jag kakao bönor så att fingrarna höll på att trilla av.

Vem är du? Vem är jag?

Det här är från en av alla kakao ceremonier jag hann med under mina år i LA

Vem är du? Vem är jag?

Och här dansar vi en meditationsdans i Malibu- hur LA kan det bli?!

Jag älskar festivaler och conscious gatherings och något jag lovade mig själv att göra när jag väl lyckats flytta till LA var att åka till Burning Man. Mitt första år hade jag ingen att åka med så jag hade tänkt åka själv men min kompis Jenny blev orolig så hon hjälpte till att fixa in mig i ett camp med en av hennes vänner. Väl där var det som att jag hade hittat hem. 80 000 lyckliga människor i fantastiska outfits som cyklar runt på pimpade cyklar mitt ute i öknen, jag var så tacksam att få vara en av dem. Jag cyklade runt själv min första dag utan mål och såg en skylt “life coaching, find your purpose” eller något i den stilen. Jag hade absolut inget bättre för mig så jag stannade till i det tältet och jag kommer inte ihåg exakt vad som sades men jag kom hem med en lapp där det stod att jag skulle hitta en utbildning inom holistisk hälsa och kost och vi hade tillsammans gjort en action plan och ett straff ifall jag inte uppfyllde att hitta en skola inom ett visst datum..Så väl hemma letade jag runt och hittade en online utbildning på deltid till holistisk hälsocoach på en skola som heter The institute of integrative nutrition. Den var ett år och den var helt ok enligt mig men vad den gjorde var att den öppnade upp för så mycket mer, för nästa steg.

Vem är du? Vem är jag?

Bilder från mitt första år på Burning Man som man kan säga på ett sätt förändrademitt liv till det bättre.

Vem är du? Vem är jag?

Verkligen my happy place!

Vem är du? Vem är jag?
Jag kände att jag ville komplettera med en yogautbildning men även om jag har yogat i mer än 20 år är jag så oflexibel så jag kände att jag inte ville vara en så kallad traditionell yoga instruktör, utan jag letade efter något mer flowy och dansigt. Typ en blandning av ecstatic dance och yoga och precis som facebook och google lyssnar av eller känner in vad ens hjärna tänker på så ploppade det upp en utbildning på mitt facebook flöde och det var precis det jag hade letat efter och på min favoritplats i LA- Topanga canyon.
Så då var även den bollen i rullning och sen dess har det aldrig tagit slut. Jag studerade sound healing, breathwork, naturmedicin och alla möjliga kurser jag kunde tänkas hitta och det blev mitt nya beroende helt klart. Ju mer jag studerade desto mer kände jag att det var att lära sig innan jag var redo att börja göra något på riktigt med allt det jag lärt mig under de senaste åren.

Sen kom Covid-19 och i och med det blev mitt kontrakt i LA inte förlängt och det var som att universum sparkade till mig ordentligt..Om inte du tar steget fixar vi dig åt dig..

 

Vem är du? Vem är jag?

Bilder från Plumcot farm i Malibu under min utbildning på The Gaia school of healing.

Vem är du? Vem är jag?

Här lär vi oss att göra antibiotika från vad vi kan hitta i naturen runt oss- life changer!

Vem är du? Vem är jag?
Så i Augusti tog jag min van Molly på en sista roadtrip genom Cali och Oregon innan jag flyttade hem mitt bohag som nu står i någon storage unit och tickar på, säkert en container full av saker jag egentligen inte behöver (förutom min vitamix då..).

Jag åkte hem till Sverige och sålde min lägenhet på söder utan att riktigt veta vad jag skulle göra med pengarna, köpa mark i Costa Rica eller Guatemala kanske..eller ett hus på landet i Sverige, svart eller vitt..lite så jag jobbar!

När min lägenhet låg ute för visning skickade Jenny en länk på ett hus i Skåne till mig och skrev att det var precis allt det jag letade efter. Ett magiskt hus med massa mark att odla ekologiska  på grönsaker och för att inte tala om att odla mina egna örter och göra min egen äppelcidervinäger från den galna mängden av 90 äppelträd!  Jag var såld så jag hyrde en bil, körde ner till Skåne, såg huset och kände direkt att JA, här ska jag bo!

Och jag har en hemlig ritual jag lärt mig om att manifestera i princip vad som helst in i sitt liv, jag kan dela det någon annan gång men jag kan säga att det verkligen fungerade så huset blev mitt efter en het budgivning och jag är nu, helt sjukt, husägare i en del av Sverige jag aldrig ens varit innan.

I mitt skogsparadis ska jag smacka upp glampingtält och yurts, hänga upp lite Tulum hammockar i äppelträden och äntligen ha en bas ute i naturen i Sverige där jag kan bo i ensamhet när jag känner för det och husera större grupper för healing helger ute i den vilda naturen när det kallar.

Tänk yoni steaming under äppelträden, meditera med olika örtinfusioner, kakaoceremonier runt elden och samla alla fantastiska kvinnor i våra liv för att återigen connecta med naturen runt oss men även naturen inom oss själva som vi i den moderna världen många gånger glömt bort- dream come true.

Wow det här blev långt men nu har ni en bättre bild av vem jag är, vad jag brinner för, vart jag är och vart jag ska.

Ciao for now

X

Helgens höjdpunkter

1 week ago

Det här var min näst sista helg har i djungeln innan jag tar mig vidare i Costa Rica. Jag är så redo för ensamtid då jag är lika introvert som jag kan vara extrovert så jag längtar efter eget space efter 3 månaders konstant umgänge. Jag passade på att hika en sista gång genom djungeln till den närmsta byn Puerto Viejo och än en gång inser jag hur tacksam jag är för min tid här på Punta mona där matklockan som är en snäcka blåses 3 gånger om dagen och det då serveras färsk mat från farmen i världsklass. Att gå ut och äta i Puerto var inte alls lika gott eller hälsosamt och jag har verkligen vant mig vid att veta exakt vart min mat kommer ifrån. Vilken lyx!
Helgens höjdpunkter

En fruktomans paradis! Hur många känner du igen?

Helgens höjdpunkter

Jag älskar att hänga i vårt witches lab och hålla på med egna projekt men även att bli inspirerad av andras- jackfruit vinegar fire cider-wow!

Helgens höjdpunkter

En del av söndagens brunch- jackfruit ice-cream med papaya och granola! Och kolla hur vackert med alla blomblad från wax jambu trädet som täcker vårt frukostbord

Helgens höjdpunkter

Jag spenderade 24 timmar i den närmsta byn Puerto Viejo för att försöka fixa min dator som blivit uppäten av fukten här i djungeln, det gick sådär tyvärr men det var skönt att få några timmar i tystnad vilket är en lyx för mig efter 3 månader konstant omringad av människor

Helgens höjdpunkter

En baby sloth – lyckan!! Jag har velat se en sloth sen jag kom hit och nu äntligen.

Helgens höjdpunkter

Jag älskar färgerna här på Karibien sidan av Costa Rica

Helgens höjdpunkter

Och naturen!! Det är runt 1 timmes hike in till byn från Punta Mona och den hiken levererar verkligen på både äventyr, exotiska djur, lera och vackra vyer

Helgens höjdpunkter

Och massa svamp som den här lilla gulliga familjen, någon som vet vad den heter?

Self love potion

1 week ago

På begäran kommer här ett exempel på ett magiskt self love potion som du kan ta några droppar av när du behöver boosta din självkärlek.

Vanligtvis föredrar jag att göra tinkturer på vodka för den smakar minst och är så pass stark att den lätt drar ut de aktiva, helande ingredienserna ur dina örter men i det här fallet vill jag att tinkturen ska vara en fröjd att inta så jag använder en rom eller brandy.

I den här tinkturen vill vi balansera och läka hjärtchakrat så jag rekommenderar att du använder det du har tillgång till av dessa ingredienser – ceremoniell kakao, honung, passionsblomma eller kava kava, rosblad, kanel och en vaniljstång.

Vill du köpa fantastisk ceremoniell kakao från Guatemala så hör av dig till mig, jag tror jag har några påsar kvar i lager i Sverige. Att dricka ren kakao direkt från en liten familjeägd farm, odlad utan kemikalier och med minimal processing och upphettning är en life changer och går inte att jämföra med kommersiell kakao och choklad!! Det är värt en post i sig men kort kan jag nämna att det är den mest potenta superfooden som finns- fylld av vitaminer, mineraler, antioxidanter och bra fetter. Ren Kakao hjälper till att öppna upp vårt hjärtchakra och är fantastiskt att dricka som en aphrodisiac och för att boosta sexuell och kreativ energi.

När det kommer till honung rekommenderar jag en ekologisk och närodlad.

Passionsblomma och kava kava lugnar nervsystemet, ångest, self doubt och oro så det tycker jag passar perfekt i ett self love potion – att få hjälp med att lugna ner alla negativa tankar och tvivel som sköljer över i alla fall mig ibland.

Du kan absolut slänga ihop en tinktur i köket på några minuter men jag föredrar att sätta mig i lugn och ro, tända någon sacred smoke som cedar, salvia eller vad jag har tillgång till, meditera i några minuter om vilken intention jag vill att min medicin eller potion ska hjälpa mig med- i det här fallet så skickade jag ned intentionen om att älska mig själv varje dag även när jag känner annorlunda och agera utifrån och följa mitt hjärta och inte agera utifrån rädslor.

Fyll upp en glasburk med 1/3 örter och fyll sen på med alkoholen så den täcker allt material i burken. Ta i några matskedar honung, sätt på ett lock och låt stå mörkt i 6-8 veckor. Sila sen och släng örterna i komposten.

Nu är ditt potion klart och du kan ta 1-2 pipetter under tungan eller exempelvis för att piffa till din kakao.

Säg gärna en affirmation högt några gånger när du tar ditt potion. Du vet bäst vad du behöver höra ex. Jag är värdig att älskas, jag älskar mig själv, jag lyssnar på min kropps signaler och gör det jag behöver för att må bra.

Self love potion

Ett härligt altare när vi gjorde self love potions hos på en farm utanför LA

Self love potion

Här gjorde vi mer potions på en farm i Malibu som heter plumcot farm. Magisk plats!

Self love potion
Self love potion

Min favoritplats för medicine making i min gamla trädgård i LA.

Self love potion

Här är resultatet- ett magiskt self love potion som verkligen boostar mig när jag behöver självkärlek

Self love potion

Några droppar i min kakao=next level!

Vill så gärna höra från er!! Vad vill ni läsa om? Har ni några frågor? Bring it on!!

Kram Nina

Lugnet före stormen

2 weeks ago

Den här veckan har varit så lugn och harmonisk här på farmen men på söndag kommer det två stora grupper hit – en yoga teacher training och ett kollektiv av cirkusartister och akrobater som ska va här i sex veckor för att svinga i lianer och lära sig mer om permakultur så snart blir det ändring på det!

Det kommer helt klart bli ett gäng starka karaktärer och jag är både peppad på att få in lite ny energi i vår grupp samtidigt som jag vet att det kommer bli ett smärre kaos med så många människor på den här lilla ytan så jag har bestämt mig för att börja tänka på refrängen och ta mig vidare till nästa destination som jag skriver mer om sen.

Här är några av mina highlights i veckan.

Lugnet före stormen

Nu när jag vet att jag kommer åka snart vill jag börja göra mer naturliga mediciner av alla fantastiska örter i vår trädgård

Lugnet före stormen

Moringa är en sulerfood som växer vilt här och jag testar nu att göra en infusion med äppelcidervinäger

Lugnet före stormen

Baby Reishi

Lugnet före stormen

Och en baby kakao frukt

Lugnet före stormen

Dagens skörd – väldigt random. Lite svamp, kakao, vetiver som luktar gudomligt sexigt och 2 skal från oklar frukt som ska få agera rökelshållare- sån hippevarning

Lugnet före stormen

Brielle gjorde smudge sticks med växter från vår trädgård – kolla in min reel på Instagram om ni är intresserade, ingen master production precis men ni fattar känslan!

Lugnet före stormen
Lugnet före stormen

Och så Jack! Jag älskar honom så mycket!!

Nymåne= nystart

2 weeks ago

Idag är det nymåne i stenbockens tecken och det är en perfekt tid för nystart och vem älskar inte det?! Stenbocken visar vägen och att inget är omöjligt. Det är en bra tid för att förlåta, gå vidare och att släppa ånger och ångest! Nymånens energier kan röra upp känslor och minnen från förra årets nymåne i samma tecken, alltså för exakt ett år sen- kan du relatera? Dina känslor liksom mina kanske är allover the place? Det är ok! Låt dem komma utan att döma, skäms inte över ditt förflutna, du har antagligen vuxit så mycket av dina erfarenheter- var stolt över dig själv nu samt ditt förflutna som tagit dig dit du är idag!

 

Idag och de närmsta dagarna är en superbra tid att reflektera över hur långt du kommit det senaste året och hur dina prioriteringar skiftats- och glöm inte att fira dina framsteg!

 

Min personliga resa det senaste året har nog varit den mest intensiva men fantastiska någonsin- för exakt ett år sen började jag känna mig utbränd och mådde verkligen inte bra i varken kropp eller själ. Jag ville hinna med så mycket mer än min kropp klarade av men jag hade svårt att sätta gränser, både till mig själv och andra.

Sen var det som att universum hjälpte mig på traven och nu sitter jag här i Costa Ricas djungel och har aldrig mått bättre, såklart att det går upp och ner beroende på väder, hormoner och månenergier osv ni vet men generellt så är jag så lycklig att jag har hittat min väg i livet och kan ärligt säga till mig själv att jag följer mitt hjärta varje dag- så skönt efter 38 års sökande!

 

Jord elementet i stenbockens tecken påminner oss om vikten att hålla oss grundade i oss själva trots en alltmer kaotisk värld- Forrest bathing är bra för att hålla sig grundad, att gå barfota, göra breathwork, äta rotfrukter och annan lite tyngre mat är också bra och det är även viktigt att ta sina beslut baserat på tillit istället för rädslor. Känns väl extra aktuellt i den tiden vi lever i just nu?!

 

Det är även viktigt att ta hand om våra basbehov och det har jag en tendens att glömma bort ibland. Varje dag är en ny läxa i att lyssna inåt för mig, jag har en tendens att bara kötta på- typ glömma bort att gå på toaletten i flera timmar när jag är inne i ett kreativt flow, helt glömma bort mina tappra försök till att följa pomodoro tekniken med 25 minuters arbete sen 5 minuters paus med stretch och då kommer nacksmärtan som ett brev på posten. Min hållning när jag sitter framför datorn är ett skämt och jag kan skratta högt åt mina desperata försök till att hitta någon ergonomisk ställning att jobba i här i djungeln men A for effort..

 

Jag ska i alla fall verkligen bli ännu bättre på att lyssna på vad min kropp kommunicerar till mig i år! Det är ett av mina mål- vad har du för mål och intentioner? Om du inte har några är det här en fantastisk tid för att förtydliga dem för dig själv.

 

Några frågor att ställa dig själv kan exempelvis vara:

  • Vad har jag lärt mig det senaste året?
  • Hur kan jag bli en bättre människa?
  • Vad för typ av liv får mig att känna mig lycklig och fri?
  • Vad kan jag göra för att skapa det liv jag vill ha?
  • Om det inte fanns några hinder i världen, hur skulle jag välja att leva då?

Happy New moon  ☾

Nymåne= Nystart

Ett perfekt mål mat för att grunda rotchakrat! En version av potatissallad fast med yucca, chiapudding med adaptogener och 2 bliss alls, ägg och linsbiffar- en lyxigare frukost här i djungeln

Nymåne= Nystart

Jack vår huskatt är min bästa mentor- han är 100 % sig själv, vilar när han är trött, och han ber inte om ursäkt för att han tar upp space.

Nymåne= Nystart

Breathwork är alltid fantastiskt men extra starkt runt ny eller fullmåne. Jag höll en ceremoni i söndags där vi släppte loss allt det skräp vi inte vill ha med oss in i 2021 och så här blissed out blev de när vi var klara!

Nymåne= Nystart
Nymåne= Nystart

Att kramas är även det en fantastisk och enkel övning att praktisera varje dag för att grunda sig och må bättre i kropp och själ

Nymåne= Nystart
Nymåne= Nystart

Tosha höll i en thai massage workshop här i söndags och även det är en bra övning för att grunda sit rotchakra.

Forrest bathing

2 weeks ago

Skogsbad (eller djungelbad för mig nuförtiden) är en av mina absoluta favoritaktiviteter för att lugna min stress och ångest på bara några minuter.

Det är så enkelt och handlar om att bara vara i naturen med sina sinnen öppna. Genom att aktivera  syn, hörsel, smak, lukt och känsel kan vi lyckas ta oss ur vår ”thinking mind” och vara mer i nuet- något jag måste jobba på varje dag.

Skogsbad är ett av mina topp tips för återhämtning och för att minska stress, för att sova längre och bättre, och för ett allmänt ökat välbefinnande. Det är även helt gratis och du behöver inte boka tid.

Har ni tänkt på att vi blir bombarderade med mer intryck under en vanlig dag än våra förfäders blev under hela sin livstid så det är inte konstigt att vi känner oss helt uttömda och ofta utbrända.

Hetsiga stadsmiljöer, kollektivtrafik, vår mobil, dator osv triggar allt den riktade uppmärksamheten som kräver mycket energi och kan göra oss så trötta och tömda på bland annat sexuell och kreativ energi.

Att vistas kravlöst ute i naturen aktiverar istället den spontana uppmärksamheten som istället fyller på våra energinivåer- så på med varma kläder och gå ut i skogen!!

Forrest bathing
Forrest bathing
Forrest bathing

Såhär gör du

Välj en lugn plats utan trafik eller människor. Du kan sitta upp, ligga ner eller långsamt ta en promenad- men ingen powerwalk!

Börja med att se, lyssna och ta in dofterna.

Vad ser du? Ser du något du vanligtvis inte brukar uppmärksamma?

Vad luktar det? Känner du någon lukt som påminner om något gammalt minne?

Vad hör du för ljud? Fåglar, vind, prassel, trafiken långt bort..

Gå igenom ett sinne i taget och testa alla dina sinnen, eller bara de du känner för.

Det finns ingen tidsgräns. 10 minuter är bättre än ingen tid alls.

I somras på min roadtrip genom Oregon spenderade jag 5 dagar själv i skogen där jag mest låg och stirrade på träden, orkeslös och lite lätt apatisk efter en livstid av ett konstant görande och det var något av de mest fantastiska upplevelserna i mitt liv- att göra absolut ingenting. Sån lyx!

När allt blev tyst kunde jag höra inte bara mina egna tankar utan jag började se hur naturen kommunicerade både med mig och med varandra.

Jag har precis läst klart boken ”braiding sweetgrass” och Robin Wall Kimmerer som är författare till den här fantastiska boken skriver så fint:

”Breathing in the scent of Mother Earth stimulates the release of the hormone oxytocin, the same chemical that promotes bonding between mother and and child, between lovers. Held in loving arms, no wonder we sing in response”

Vi kan alltså få vår kropp att utsöndra feel good hormoner som gör oss naturligt höga bara genom att gå ut i skogen och andas- Nature is the medicine!!

Fire cider recept

2 weeks ago

Fire cider är superenkelt att göra och perfekt att ta en shot av varje dag för att boosta immunsystemet och undvika förkylningar och virus.

Ta en flaska organisk äppelcidervinäger (eller gör din egen!) och häll i en större glasburk- det är fire ciderns bas.

Sen är det bara din fantasi som avgör vad du stoppar i den- hacka och häll i lök, vitlök, chili, cayenne, gurkmeja, ingefära, citron, örter osv

Fyll på burken med ACV tills den är full och låt stå mörkt med lock på i 4-8 veckor sen silar du den och får en av världens enklaste och mest potenta immuneboostande mediciner!

Jag tar en shot om dagen när mitt immunförsvar behöver en boost. Är det för starkt för dig kan du även blanda ut en shot med en kopp varmt vatten och blanda i lite ekologisk (gärna närodlad) honung -YUM!

Fire Cider Recept

Ta det du har tillgång till hemma! Jag älskar verkligen ingefära och gurkmeja som bas.

Fire Cider Recept

Brielle @wandersofgaia med dagens skörd från farmen.

Fire Cider Recept

Känns så lyxigt att i en oändligt blomstrande örtträdgård.

Fire Cider Recept

Glöm inte att märka din burk med datum och ingredienser – så irriterande när någon batch blir magisk och man inte kommer ihåg alla ingredienser.

Fire Cider Recept

Medans vår fire cider står och spicar till sig får ni här se resultatet från en tidigare batch som gjordes första veckan här på Punta mona- helt sjukt att det snart gått 3 månader

Fullmåne ceremoni

3 weeks ago

Förra veckan under vårt Jungle Mystic event som vi hade här på Punta Mona höll jag i en fullmåne ceremoni där vi mediterade med ett nytt elixir recept som jag kokade ihop med en svamp i Reishi familjen som heter Artist Conk, sen la vi till lite kanelblad och kakao- SÅ gott och väldigt bra för att öppna upp hjärtchakrat, hjälpa till med blodcirkulation och de flesta svampar är bra för vårt rotchakra- så vi kan känna oss grundade och trygga i oss själva.

Efter meditationen satte vi våra intentioner och sa vad vi vill släppa taget om, sen skakade vi loss med lite olika frigörande övningar innan hela gruppen fick lägga sig ner och andas intensivt i 25 minuter- och det är fantastiskt vad det kan göra underverk för kropp och själ att andas medvetet även under så kort tid.

Jag var lite nervös innan för det var länge sen jag höll en ceremoni för så många nya människor men det gick hur bra som helst. Sån fin eftermiddag med mycket känslor som släppte för många.

Fullmåne ceremoni

Mitt elixir med svamp, kanelblad och kakao från farmen

Fullmåne ceremoni

Vår fina Yoga Shala med blommor från djungeln

Fullmåne ceremoni

Jag fick jungle goddess flätor och det är inte bara väldigt snyggt utan också den mest praktiska frisyren här i det fuktiga klimatet när det är TOTALT omöjligt med en bra hårdag med mitt skandinaviska hår.

Fullmåne ceremoni

Jag är så kär i min sarong från den lokala butiken LunaMay som har handprintade kakaoblad- en perfekt ceremonisarong helt enkelt!

Fullmåne ceremoni

Här mediterar vi med vårt te.

Fullmåne ceremoni
Fullmåne ceremoni

Sen gjorde vi lite olika partnerövningar vilket många tycker är lite jobbigt men jag älskar att pusha både mig själv men även andra ut sin comfort zone. Det är ju där allt spännande händer.

Fullmåne ceremoni
Fullmåne ceremoni
Fullmåne ceremoni
Fullmåne ceremoni

Och så skakade vi av oss det vi inte vill ta med oss in till 2021

Fullmåne ceremoni

Här andas det för fullt och det blir väldigt intensivt väldigt snabbt.

Fullmåne ceremoni

Lite senare under kvällen brände vi våra lappar med det vi inte längre vill ta med oss in i 2021.

Fullmåne ceremoni

Och njöt av ännu en fullmåne, den sista för året och wow vad intensiv den var. Jag var ett emotionellt vrak hela förra veckan men mår väldigt mycket bättre nu.

Nina Medicina

Nina Medicina

Herbal medicine woman focused in woman’s health/ green witch☽

I am writing about topics like wellness, mindfulness, healing, spirituality, ceremonies, rituals and currently about the life as a digital nomad in Costa Rica❣︎

Instagram: @ninamedicina
Mail: Info@ninamedicina.com