Cacao rituals

2 months ago

Here are some of my favorite rituals to do together with my cacao

Cacao rituals

Pull a card in one of my oracle decks and see what messages comes through

Cacao rituals

Grounding and Earthing. I just love to walk barefoot on the grass and find a sweet spot in nature to drink my cup

Cacao rituals

I love to incorporate music into my daily morning and evening routine- I might chant a mantra, try some chords on the guitar which I am obsessed about learning how to play, some sound healing or just listen to a good song and dance

Cacao rituals

Sacred smoke is a part of my daily ritual and I love to use what I can find in nature around me, Mugwort being my latest obsession. Sage and Palo Santo is over harvested so it is good to use sparingly and with a clear intention if you use it.

Cacao rituals

Share my intention or words of gratitude- if someone is with me I love to speak it out loud, otherwise I write it in my journal or talk to my dog aka  my therapist

Cacao rituals

Incorporate all the elements- be by the water, fire, lay on the earth, feel the wind on your face and thank the earth for holding you and for mama cacao to helping us to open up our hearts so we can run in that direction:)

Köp ceremoniell kakao

3 months ago

Nu är vår ceremoniella kakao äntligen framme i Sverige efter en lång och långsam resa från Guatemala.

Slow food kan man kalla det för- så långt från processad fast food man kan komma.

Processen att tillverka ceremoniell kakao är gjord med så mycket kärlek och den börjar med att man planterar varje träd med en tydlig intention om att det kommer bli ceremoniell kakao (dvs stor skillnad mot att massplantera kakaoträd för att sedan processa till choklad eller processat kakaopulver, den enda typen av kakao som oftast säljs i våra mataffärer.)

När frukten är mogen skördar man den med en machete och man öppnar den sen och plockar ut alla kakaobönor som är täckta av ett vitt fruktkött som smakar fruktigt och SÅ gott!!

Sen fermenteras bönorna i några dagar tillsammans med fruktköttet och när den processen är klar så lägger man ut bönorna i solen för att torka.

När bönorna torkat går man vidare till nästa process som är att rosta bönorna över en öppen eld- och för att få kalla kakao för ceremoniell får man inte missa det steget med elden. Alltså inget fabriksrostat här inte..

När bönorna har blivit lätt rostade och det doftar gudomligt är det dags att skala varje böna och sortera ut de av sämre kvalitet- endast de bästa bönorna får vara med i ceremoniell kakao och resten slängs eller säljs vidare för processad kakao där kvaliteten spelar mindre roll.

När bönorna är skalade så maler man dem tills det blir som en kakaomassa- den hälls ner i runda former och så stelnar kakaon- därav att när ni beställer hem ett block kakao så är det i en hård, rund form.

Köper du processat kakaopulver som är helt slätt så visar det att allt magiskt kakaofett strippats bort- och det är fettet som gör ceremoniell kakao så potent och gudomlig.

Visste ni förresten att ceremoniell kakao kallades för Food of The Gods, för back in the day var det endast gudarna som fick dricka denna exklusiva dryck. Och man använde bönorna som valuta, som guld..och det sägs att det var så kakaon spreds till Europa- där gillade man inte den beska smaken och blandade ut med socker och voila- choklad!

Kakao är tyvärr inte den enda plant medicin som tagits över av oss i väst och processats sönder så alla potenta egenskaper försvunnit.

Kakao är en naturlig antidepressiv, kan få oss att känna oss euforiska och blissful.

Magnesiumet hjälper kroppen att komma ner i varv.

Kakao är ett afrodisiakum- fantastiskt för sexuell och kreativ energi

Och visste ni att det är naturens mest potenta superfood- mer antioxidanter än blåbär.

Jag lyckades sluta med kaffe som inte var bra för mitt stressade nervsystem, det läkte mina hormonella problem jag kämpat med i 5 år och jag blev guidad av kakaon som är en hjärtöppnande och hjärt helande medicin att lyssna mer på mitt hjärta och inte så mycket på min overthinking monkey mind.

Sugen på att testa? Du hittar den på Wild Cacao Collective.

Sip. Bliss. Repeat

Köp Ceremoniell kakao

Kvinnorna hos Ruku’X’Ulew som tillverkar vår magiska kakao

Köp Ceremoniell kakao

Som här avnjuts vid sjön. YUM

Ceremonial cacao recipe

3 months ago

In english further down…

Recept på en kopp Ceremoniell Kakao

Man kan ju tro att det inte passar att dricka kakao när det är 30 grader varmt ute men jodå, jag har minsann en lösning- att blanda i lite pepparmynta som är en otroligt god och kylande ört som är lätt att odla själv.

Pepparmynta innehåller stora mängder mentol som är kramplösande, antiseptisk och motverkar inflammationer och det är en ört som är perfekt för matsmältningen- därav att man ofta dricker pepparmints te innan eller efter en måltid i vissa länder.

Såhär gör jag en kopp kakao som smakar gudomligt och får de kylande och helande egenskaperna av myntan:

20 gr ceremoniell kakao- och ni vet ju vid det här laget vart ni kan hitta den men länkar till Wild Cacao Collective igen

1 kopp varmt men inte kokande vatten (ca 1.5 dl) eller en kopp pepparmints te.

Ifall du använder vatten istället för te kan du istället ha i ca 1 tesked pepparmint pulver

en pinch havssalt

2 dadlar

Sen kör jag allt i min blender I ca 20 sekunder och häller upp i min favoritkopp. SÅ GOTT.

 

Ceremonial Cacao recipe for warmer days

I love to use the cooling herb peppermint for my cacao when the days are hot but I still want my cacao.

Here is 2 versions of a recipe for a delicious and cooling cup of cacao

20 gr of ceremonial cacao that can be found on our  website

1.5 dl of hot water OR use the same amount of peppermint tea

If you dont use peppermint tea as a base you can add a tbsp of peppermint powder

2 dates

A pinch of sea salt

Lots of love and intention

Put it all in your blender and blend until smooth.

Sip. Bliss. Repeat

 

 

 

Ceremonial Cacao Recipe

Breathwork online

3 months ago

Scroll down for english

Ni har väl inte missat att jag håller i breathwork online, varje Måndag på zoom nu i sommar.

Ni hittar biljetter och mer info på min hemsida och i sommar kan du ta med en vän gratis- spread the healing:)

Breathwork är min to go to för att läka mig själv på alla nivåer. Det är mitt bästa verktyg när jag är stressad, känner mig orolig, har ångest eller går och bär på någon annans energier vilket är lätt hänt när man är en känslig person.

Det ger mig energi, jag känner mig lätt euforisk efter varje session och jag får sån klarhet i mina tankar.

Testa själv och se vad det kan göra för dig.

Och vill du inte vara med på en grupp session erbjuder jag private healings online och in person- bara maila mig för frågor och bokningar

info@ninamedicina.com

Ha en underbar helg

 

Im hosting online Breathwork sessions all summer on Zoom, 8PM Swedish time- come join us, you bring a friend for free all summer.

Breathwork is really my to go to for healing and calming my nervous system, release stress and tension, release stuck energies, for pain in my body, for a moment of pure calm and bliss and you name it..

You will find the info on my website and you can always email me for any questions 

info@ninamedicina.com

Breathwork online

Breathwork kurs

3 months ago

Jag får så många frågor och requests om jag håller i Breathwork kurser och svaret har varit nej men nu har jag känt och och jag känner att tiden är inne. SÅ JA. I höst kommer jag hålla en kurs här hos mig i Skåne i September och så får vi se om det kanske blir en kurs online och en i Stockholm men jag börjar på hemmaplan.

Mer detaljer kommer snart men om du känner dig kallad att lära dig mer om hur du kan använda din andning för att läka dig själv, hitta balans, få mer energi, väcka upp din kundalini energi, släppa på stress, oro, ångest, ilska, sorg och alla de känslor som lätt kan stagnera i våra kroppar osv Ja save the date för sista helgen i September- 30 sep- 2 Oktober.

Du kommer få verktyg för att läka dig själv men även för att hålla space för andra i tekniken jag kallar för transformational breathwork men som även går under namnen shamanic breath, psychedelic breath, rebirthing breath, neurodynamic breath.

Bara maila mig om du har några frågor eller requests.

Breathwork Kurs

Breathwork retreat

3 months ago

Jag och Isabel höll vårt andra Awaken Your Magic retreat här hos mig i Skåne- denna underbara plats som nu finally fått sitt namn The Wild Meadow efter många vändor fram och tillbaka. Den vilda lunden, en plats dit man kan komma och vara precis den man är, precis som man är.

Det är så underbart att se den transformationen som händer med många som kommer hit på retreat eller en ceremoni, det går så snabbt att släppa på både stress, oro, sorg, ångest, skal, yta osv och vi kommer verkligen ner på djupet så snabbt. En stor del till att det går så snabbt att landa in här, både i spacet men även i sig själv är jag helt säker på handlar om…..BREATHWORK.

Denna ancient teknik som jag nu haft äran att få lära ut i några år och som även hjälpt mig enormt på min healing resa och för att läka och lugna mitt stressade nervsystem.

Breathwork, rebirthing breath, pranayama, frigörande andning, shamanic breathwork, physcedelic breath – kärt barn har många namn, men sammanfattningsvis- utan andning inget liv. Med andningen kan vi faktiskt förändra ända ner på cellnivå och omprogrammera våra tankar, bli av med beroenden och lyckas komma ur dåliga spiraler och tankebanor.

Breathwork är ett samlingsnamn för en rad olika andningsövningar och tekniker, med syfte att förbättra det mentala, fysiska och andliga välbefinnandet. Dessa olika andnings tekniker börjar nu väcka stort intresse som en ny metod för att bland annat hantera stress, lindra ångest och för att lättare komma till ro och förbättra vår sömn. Aktiv och medveten andning kan även hjälpa till med bättre fokus och förmåga till närvaro- it really works!!

Breathwork kan även hjälpa dig att släppa spänningar och energiblockeringar som kanske fastnat (stagnerat) i din kropp eller i ditt sinne samt fylla på med ny kraft- Breathwork är verkligen läkande på så många sätt och jag får se så mycket underbara transformationer när jag håller i klasser, workshops och retreats men även med mig själv- det är min to go to teknik när jag mår dåligt, känner mig orolig, stressad osv..ibland krävs det inte mer än 15 minuter och det kan skifta hela mitt perspektiv och det är så otroligt lugnande- No pills needed.

Det som är så coolt är att det är så enkelt- vi har alltid tillgång till vår egen andning så när vi lär oss denna teknik kan vi vara vår egen healer- hur amazing?

Är du nyfiken att testa så håller jag online klasser på Zoom varje Måndag kl 20. Hela sommaren kan du ta med en vän gratis- bara maila mig på info@ninamedicina.com innan du bokar.

Jag älskar ju som ni säkert inte missat att blanda in breathwork i mina kakaoceremonier och det är en så otroligt powerful kombination som bara inte får missas- nästa ceremoni är på Fiskabäck på Österlen samt några i Stockholm i Augusti.

Och missa inte mina retreats i September och Oktober med några magiska co-creators som Reiki Rossi och Floramor– vi kommer köra mycket breathwork och kakao i båda dem retreaten. Och jag och Isabel kommer garanterat köra ett till Awaken Your Magic retreat i höst igen, vi ska bara spika ett datum men håll utkik i min kalender på min hemsida. Alla retreats förtjänar sina egna inlägg- so much juice!!

Ha en härlig midsommar vecka och glöm inte att andas.

 

 

Breathwork retreat

Lite tools för att väcka upp lite magi

Breathwork retreat

Denna helg har det trummats ordentligt- så powerful att göra det tillsammans med breathwork- Trummans rytm hjälper dig att få kontakt med ditt hjärta.

Breathwork retreat

Så glad att jag hittat tillbaka till min gong

Breathwork retreat
Breathwork retreat

Kakao och breathwork är en oslagbar kombo

Breathwork retreat
Breathwork retreat

Såhär ZEN kan man bli efter en session, äntligen hittade jag lugnet att bara ligga i min hammock utan att göra något annat..Såna framsteg

Breathwork retreat

Healing retreat at the wild meadow

3 months ago

Last weekend I hosted an amazing retreat for a group of friends who came for a weekend to rest and  recharge and we had such a magical weekend. My dear friend Tove aka the kitchen witch worked her magic in the kitchen and the food was to die for.

The secret ingredient is spelled LOVE. not to underestimate..

We spent time in ceremonies, drank cacao of course, kava kava which I wrote about before- this amazing root that helps you relax so that together with some yoga Nidra and sound healing was the perfect recipe to get the city woman to rest on a deep level.

We took long nature walks, swam in the lake, did a dynamic Osho meditation, a lot of breathwork and lots of connection time, I think the pictures says it all- perfect balance of it all.

 

 

I am opening up 2 more weekends this summer for these kinds of retreats so get in touch if this sounds like something you want to experience with your group of friends or family.

Last weekend of June just opened up and the first week of July works as well.

AND if you rather want to come to an event by yourself me and Isabel still has a spot available for our Awaken you Magic retreat that starts on Thursday and we are offering a late bird discount of 25%.

Komsi komsi:)

Healing Retreat at The Wild Meadow
Healing Retreat at The Wild Meadow

Ceremonial cacao is my favorite way to start my way, together with reading a few pages in a book, draw an oracle card, sing a mantra or just call in my gratitude for being alive and healthy.

Healing Retreat at The Wild Meadow

Toves homebred magical gluten free bread with peanut butter..Like I died and came to heaven

Healing Retreat at The Wild Meadow

I love this time of the year when all the wild flowers are in bloom

Healing Retreat at The Wild Meadow

I love this corner of my house. Allover the place just like me

Healing Retreat at The Wild Meadow

I mean, how dreamy?

Healing Retreat at The Wild Meadow
Healing Retreat at The Wild Meadow
Healing Retreat at The Wild Meadow

Some eye gazing in the healing barn

Healing Retreat at The Wild Meadow

Ah breakfast heaven..

Healing Retreat at The Wild Meadow

The forest that I live in. So grateful

Healing Retreat at The Wild Meadow

Love these bargains from the local antique shop..

Healing Retreat at The Wild Meadow
Healing Retreat at The Wild Meadow
Healing Retreat at The Wild Meadow
Healing Retreat at The Wild Meadow
Healing Retreat at The Wild Meadow

This porridge topping I can highly recommend- peaces, home made vanilla essence, apples and cinnamon..SO easy, So delicious

Healing Retreat at The Wild Meadow
Healing Retreat at The Wild Meadow
Healing Retreat at The Wild Meadow
Healing Retreat at The Wild Meadow

I dont only drink cacao, golden milks are also a part of my daily routine- so divine and so good for you.

Healing Retreat at The Wild Meadow
Healing Retreat at The Wild Meadow
Healing Retreat at The Wild Meadow

I live for these moments

Healing Retreat at The Wild Meadow
Healing Retreat at The Wild Meadow
Healing Retreat at The Wild Meadow
Healing Retreat at The Wild Meadow
Healing Retreat at The Wild Meadow
Healing Retreat at The Wild Meadow
Healing Retreat at The Wild Meadow
Healing Retreat at The Wild Meadow
Healing Retreat at The Wild Meadow
Healing Retreat at The Wild Meadow
Healing Retreat at The Wild Meadow

Tamari and honey roasted almonds is another staple when Tove comes to visit, they are too good to be true

Healing Retreat at The Wild Meadow
Healing Retreat at The Wild Meadow
Healing Retreat at The Wild Meadow
Healing Retreat at The Wild Meadow

Wild cacao collective

4 months ago

Wild Cacao Collective

My spiritual baby Wild Cacao Collective is now born and WOW what a wild journey this has been.

I went to my first cacao ceremony 6 years ago and fell in love with the heart opening effects of the cacao. Sitting in front of the fire singing and meditating together with 100 other magical souls was just mind-blowing to me at the time and I felt like I finally found my soul family.

I started drinking cacao on a daily basis after that ceremony as this woman I met there said it was great for hormonal health which was my main struggle at the time, I bought 2 big blocks and was quite overwhelmed in how I would incorporate it into my everyday life but once I got into it I was hooked and I have been drinking cacao everyday since.

I was already very much into adaptogens and superfoods at the time and I started to mix them into my Cacao- Reishi, Chaga, Cordyceps, Ashwaganda, Shatavari, Lions Mane, Maca and so on and I felt SO amazing and of course started to share how I felt at my then corporate fashion office where most people including myself was hooked on coffee to get through the day.

A colleague asked me, maybe as a joke if I could make a blend to spice up her sexlife and I went home, did a bunch of research and came back with a blend I called Passion and she said it saved her relationship. Somewhere around that time my first cacao business was born. I called her MoonSparrow and it was these small, exclusive glass jars with different cacao blends for sexual and creative energy, instead of coffee, to relax and unwind, to boost your immunity and so on. As I normally do, I got super excited and had like 10 ingredients in each blend and it was cacao allover my kitchen, working day and night like a crazy alchemist.

The glass jars broke in shipping, were way too heavy, expensive and unpractical so I changed into brown paper bags, reduced some of the ingredients as less is sometimes a bit better and its been a journey to make our magical producers in Guatemala to find the ingredients there so the recipes has been tweaked and reworked to taste better and to find plant spirits that wants to work together and to also make production in Guatemala possible instead of in my own kitchen.

My best friend Erika teamed up with me and she didn’t think MoonSparrow was a good name for the Scandinavian market haha so we renamed it Wild Cacao Collective. We have been working behind the scenes for 2 years and NOW our website is up, our blends is sooooon in stock, you will find recipes, our story, the story of our producers and so much more on there and we are so excited to have our first retailer in Stockholm at Altromondo. This is just the beginning and I just want to share that starting a business is so much fun, so hard work and it’s great to be naive about how much work it actually takes. I don’t regret a second in this 5 year pregnancy and I’m so happy to be postpartum, still humble to the fact of all the work that is in front of us to reach out to more people about all the amazing benefits of ceremonial cacao.

If you have started to drink our cacao I would love to hear from you and what impact it has done on your life.

If you haven’t tried it yet- go to our website, visit Altromondo or come to any of my retreats or cacao ceremonies and I promise your life will get a total upgrade.

With so much love,

Nina

 

Wild Cacao Collective

This is what our blends looks like, sooo beautiful right!

Except for the 100% ceremonial cacao we will soon offer 3 blends. Passion, Unwind and Awaken. All customised with amazing herbs and adaptogens to help you with just that- to awaken your passion, to uplift you and to help you unwind.

Wild Cacao Collective

I love to mix my cacao with a rose tea for an extra heart warming effect

Wild Cacao Collective
Wild Cacao Collective

This is a cup of cacao that our dear friend Tove shared with us- isn’t this just the perfect way to start your morning. Set your intention for the day and sip in bliss.

Ceremonial chakra awakening retreat

4 months ago

Ceremonial Chakra Awakening Retreat

Hi magical ones,

I am so excited for this retreat at Shambala Gatherings which is this beautiful place not too far from Stockholm and it’s a pretty cool story about how it happened that I am now hosting my dream retreat there with EVERYTHING I am passionate about in life.

I met Johan who is one of the founders of Shambala at a Kirtan and we later also hosted a cacao and Kirtan evening together which was sooo beautiful and I cant wait to share that offering again with you this autumn.

Anyway I just said briefly that it would be such a dream to host a retreat at Shambala and he said its fully booked for a long time and then boom, a week later this weekend opened up and now this is all coming to life. YAY instant manifestation.

So you may wonder if this is for you..

Well it is for:

 • YOU who are ready to let go of your past and start manifesting your dreams and fully becoming the radiant, powerful and beautiful being that you truly are.
 • YOU who are tired of the pressure and speed of modern life and the stress, anxiety, and lack of energy it causes you.
 • YOU who are curious and want to learn more about Ceremonies, Rituals and Earth Magic.
 • YOU who want to learn more about Healing Plants and Natural Remedies.
 • YOU who want to learn how you can Heal and Transform your Life using your own Breath.
 • YOU who wants to learn more about the Chakra/Energy Centers in your body and how to balance and heal them.
 • YOUwho are seeking greater Joy, Meaning and Connection to your Soul’s Purpose.
 • YOU who are longing for a Transformational Weekend in Nature surrounded by luscious nature and a beautiful community.
 • YOU who want to learn more about how to live more in tune with your Own Cycle as well as Natures Cycles.
 • YOU who want to Gift Yourself a full Body-Mind-Spirit- Reset
 • YOU who want to learn how to Trust Yourself, Your Body and Your Intuition and Decisions, instead of always needing advice or help or approval outside yourself.
 • YOU who need a Boost of Life Force and Inspiration in your life to motivate you step up to the next level of your life.
 • YOU who want to have a Magical Weekend with loads of practices that will help you release old junk and stories that is holding you back from radiating and shining your light into this world.
 • YOU who want to become a Master Manifestor and create your own dream life.

If this ticks any of your boxes let me know and I would love to spend this weekend together.

YOU WILL RECEIVE:
 • CEREMONIES every evening. Cacao Ceremony, Fire Releasing Ceremony and Blue Lotus Ceremony
 • TRAINING in which Herbs and Practices will help to balance and activate each of your seven Chakras
 • NATURE IMMERSIONS like Forest Bathing, Earthing Practices, Lake Plunges, Walking Meditations etc.
 • DAILY MOVEMENT – Dance, Shaking, Breath Work, Sound Healing and Meditation
 • SPIRITIUAL PRACTICE in Self Love and Self Care
 • SHAMANIC DRUM JOURNEY
 • KIRTAN & CHANTING
 • SHAMANIC SPA with Herbal Bath and Natural Body Scrub
 • HEALTHY FOOD Vibrant and Nourishing
 • JOURNALING PRACTICES with guidance
 • LIVING IN A LOVING COMMUNITY with likeminded Spirit Souls and maybe get Friends for Life

Send me an email at info@ninamedicina.com if you have any questions.

Bookings and prices etc you’ll find at Shambalas website

Have a beautiful weekend,

With love

Nina

Ceremonial Chakra Awakening Retreat
Ceremonial Chakra Awakening Retreat
Ceremonial Chakra Awakening Retreat
Ceremonial Chakra Awakening Retreat
Ceremonial Chakra Awakening Retreat

Kakaoceremoni på fiskabäck österlen

5 months ago

Spring is finally here

My first ceremony for this season will take place on Beltane which is a holy day and a fire festival celebrated in the celtic tradition- It represents the peak of Spring and the beginning of Summer. I didn’t really understand that when I was younger when this holiday was more about getting as drunk as possibly possible. Times have for sure changed since then.

At this time of the year the earth energies are at their strongest and most active. All of life is bursting with potent fertility and it is the perfect time to set our intentions with how we want to connect to our creativity, fertility, our inspiration and our love.

And what better way to do this then to drink a heartopening cup of cacao together?

Beltane is the time for you to flood your body, cells, soul and heart with as much bliss, joy, love, sensuality, passion, self worth, and vitality as you can bare.

It is a a brilliant moment in the Wheel of the Year to bring ideas, hopes and dreams into action. And have some fun.

Last Beltane I planted some seeds by journaling my vision and dreams and one year later, pretty much all of it is my reality. WOW, life just never seizes to amaze me.

Just remember- just like seeds you plant in the ground, our dream seeds also needs tending to everyday for them to be given a fair chance to bloom. No-one said it was easy:)

What seeds are you planting this spring?

Kakaoceremoni på Fiskabäck Österlen
Kakaoceremoni på Fiskabäck Österlen
Kakaoceremoni på Fiskabäck Österlen
Kakaoceremoni på Fiskabäck Österlen
Kakaoceremoni på Fiskabäck Österlen
Kakaoceremoni på Fiskabäck Österlen
Kakaoceremoni på Fiskabäck Österlen
Kakaoceremoni på Fiskabäck Österlen
Kakaoceremoni på Fiskabäck Österlen
Kakaoceremoni på Fiskabäck Österlen
Kakaoceremoni på Fiskabäck Österlen
Kakaoceremoni på Fiskabäck Österlen
Kakaoceremoni på Fiskabäck Österlen
Kakaoceremoni på Fiskabäck Österlen
Kakaoceremoni på Fiskabäck Österlen
Kakaoceremoni på Fiskabäck Österlen
Kakaoceremoni på Fiskabäck Österlen
Kakaoceremoni på Fiskabäck Österlen
Kakaoceremoni på Fiskabäck Österlen
Kakaoceremoni på Fiskabäck Österlen
Kakaoceremoni på Fiskabäck Österlen
Kakaoceremoni på Fiskabäck Österlen
Kakaoceremoni på Fiskabäck Österlen
Kakaoceremoni på Fiskabäck Österlen
Kakaoceremoni på Fiskabäck Österlen
Kakaoceremoni på Fiskabäck Österlen
Kakaoceremoni på Fiskabäck Österlen