The Way We Play

Peppe Öhman


Föreläsning om poddar

18 hours ago
Föreläsning om poddar

Efter ett långt samtal om var det var bäst för Magnus att göra sin onlineföreläsning om poddar, hemma eller på Big & Tiny som är hälften kontor, hälften lekrum, beslöt vi oss för att satsa på den senare. Där skulle Majlis kunna leka i lugn och ro medan Maggan pratade podd och jag inflikade frågor. Det visade sig ganska fort att wifi:et var minst sagt svajigt och “lugn och ro” ingenting har med barn att göra. Så mycket oljud! Nästa gång får han göra den hemifrån där det är tyst och finns smidig wifi.

MEN det gick bra ändå. Magnus pratade om varför han älskar poddar så mycket, att han har sammanlagt ca 15 poddar och 3, 5 miljoner lyssningar i månaden, om hur mycket det kostar att göra en podd, vad man behöver, hur man ska tänka innehållsmässigt, dramaturgimässigt, hur man tjänar pengar på podden, hur man når nu, hur smart det är för annonsörer att använda sig av poddar och hur företag i framtiden kommer att använda poddar internt som nyhetsbrev för personalen och externt för att bygga sprida företagets värderingar och känsla och på så vis knyta kunder och klienter närmare.

Gillar när Magnus går in i sin yrkesroll och det slog mig att han borde föreläsa om poddar oftare. Därför tänkte jag höra mig för här om någon skulle vara intresserad av att ha honom föreläsa på sin arbets- eller annan plats. Jag kan också hoppa in! Kommentera eller maila mig på jeanette . ohman at gmail. com

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis. Skriver, rider, springer, äter och har sig.