The Way We Play

Peppe Öhman


Saker jag tänkt på

8 hours ago
Saker jag tänkt på

Igår fick alla tydligen en eftersläng av jetlagen. Det kan såklart också ha berott på värmen eller så var vi bara trötta på grund av att vardagen satt igång. Jag kämpade med att skriva lite i hästboken (bytte ut en bruten arm mot en hjärnskakning och funderade på hur jag ska få in hästen Frank i historien), vi badade i poolen minst tre gånger, Magnus lagade lunch och somnade därefter. På eftermiddagen tog vi oss ändå i kragen och körde mot Malibu Pier.

Saker jag tänkt på

I bilen på vägen dit lät jag mina tankar glida runt som de ville. Jag funderade bland annat på hur jag ska hantera ångesten kring att Amazonas brinner. Jag donerade lite pengar hit och dit och beslöt mig också för att (igen) bli noggrannare med vad jag konsumerar. Det bästa botemedlet mot sån här ångest är handling tycker jag. För er som äter kött finns det ett urenkelt sätt hjälpa regnskogen: Sluta ät eller ät mycket mindre kött. Nu säger kanske någon: “Men jag köper aldrig brasilianskt kött!“. Kanske inte det, men ett större problem än just korna är sojan som odlas på områden där det en gång fanns regnskog. Sojan som sen exporteras som djurfoder runt om i hela världen.

Saker jag tänkt på

En helt annan sak. När ni tycker att en bok är bra, en person är smart, när ni tänker snällt om någon. Säg det! Jag blir så sjukt glad när folk hör av sig och säger att de läst till exempel “Ett himla tjat om hästar“. Ska själv bli bättre på sånt.

Saker jag tänkt på

Tänkte också på hur viktigt det är med återhämtning. Det var egentligen något min vän Anna sade i somras. Att kvinnor i vår ålder borde fundera mer på återhämtning än springa maraton och/eller träna flera gånger i veckan. Återhämtning måste ju inte vara ligga på soffan utan det kan vara att göra något man gillar. Jag ska sluta ha dåligt samvete när jag inte jobbar och bara njuta av att vara i stallet, poolen, hemma i soffan.

Saker jag tänkt på

Jag ska också äta mer choklad. I sommar återfann jag Fazers blå mjölkchoklad och importerade fem chokladplattor. Det var väl det. Magiskt ljust på Malibu Pier igår. Drack ett glas vittvin och tyckte livet var härligt.

Saker jag tänkt på
Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis. Skriver, rider, springer, äter och har sig.