The Way We Play

Peppe Öhman


Veckans läsning, lyssning och tittning

3 days ago
Veckans läsning, lyssning och tittning

Nu är det fredag igen och dags för en av veckans favoritinlägg, nämligen länkar till bra saker jag läst, lyssnat på och kollat. På lördagen åker för övrigt Cissan och jag till Coachella. Vår kompis Eric ska spela där och ordnade snällt nog biljetter åt oss. Jag är kanske inte den som springer på festivaler stup kvarten, men Coachella måste man väl gå på minst en gång om man bor i LA. Oss emellan är jag lite stressad över hur jag ska klä mig, men men får väl trösta mig med att alla antagligen bara fokuserar på sina egna outfits och skiter i mig. Tänker uppdatera insta stories som en gud, heter PeppePeppePeppe där.

En ganska deprimerande, men också viktig text om hur vi andas in mikroplast varje dag. Det är alltså inte bara för att rädda haven som vi borde se över plastproduktionen.

Ett hjärtskärande, men också vackert, bildreportage om människor som reagerar på Notre Dame som brinner.

Läs högt för ditt barn, det ger den försprång i skolan/livet och ger dig en mysig stund.

Hur Ivanka Trump skapade sitt varumärke. En slags amerikansk Isabella Löwengrip.

Mer än 90 procent av alla bilförare anser sig vara bättre än genomsnittet. Ett universitet fick motsvarande resultat, mer än 90 procent av professorerna ansåg sig vara bättre än genomsnittet. Samtidigt tycker de flesta att de skulle ha svårare än genomsnittet att klara sig då en närstående dör. Här är en intressant undersökning om hur folk rankar sig själva.

Olika sätt att hantera livet efter att som man (eller kvinna) blivit anklagad för sexuella övergrepp (se metoo), rasism eller annat. Ska man be om ursäkt, förneka, hålla sig borta från rampljuset under en viss tid (hur länge?). Och hur gjorde Louie C.K., Lars von Trier och Mel Gibson, till exempel? Bra diagram, ännu bättre text.

Vad skulle hända om hälften av allt liv (både människor och djur) försvann från jordens yta? (Spoiler: det skulle gå bra för insekter och gnagare som förökar sig snabbt. Sämre för utrotningshotade djur).

Mammor och pappor i politiken (hittills har det mest funnits pappor i amerikansk politik) och vad som kommer att hända i media och bland folkopinionen nu när flera kvinnor tävlar om att bli demokraternas kandidat.

Vår relation och maktbalansen till tandläkare och kan man verkligen lita på dem? I USA uppmanas alla att besöka en tandläkare minst två gånger om året.

Ett mål mat om dagen varje vardag och ingen mat alls under helgerna, lägg till ett isbad varje morgon och långa promenader. Det är det nya i Silicon Valley för att hålla hjärnan i gång.

Kvinnliga fotbollsfans i Iran.

Coachella känns för långt borta? Lyckligtvis livestreamar Youtube spektaklet.

Ja och så är podden Hidden Brain ett måste. Ska också ta till mig Dumma människor-poddens tips om att varje gång jag tänker något snällt om en person säga det högt.

 

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis. Skriver, rider, springer, äter och har mig.