Januarilunket

3 weeks ago

Januarilunket

Lunket i januari hörrni. Är det inte väldigt lunkigt.

Januarilunket

Går och plockar lite och inser att jag absolut kommer sakna vårat hem. Vi är i flyttartagen och det är bitterljuvt. Så spännande med nya projekt och min favorithobby i hela världen är kolla på skruttiga vackra hus och lägenheter och renovera och inreda dom i fantasin. så den biten är ju minst sagt trevlig. Men att lämna denna trygga oas kommer ej bli lätt.

Januarilunket

Kommer sakna den här lilla trädgården

Januarilunket

Just det, vi har en ny familjemedlem. Hon heter Jackie och är en Bearded collie full av kärlek och klumpig som få.

Januarilunket

Poolen ser så poetisk ut när den inte är i bruk. Fylld av bougambilia och djupt turkos.

Januarilunket

En mysig sak som ingår i att leta nytt hem är att undersöka nya kvarter. Så detta är numera en helghobby.

Januarilunket
Januarilunket
Januarilunket

Här undersöker vi det lokala churros stället i La Vileta strax utanför Palma.
Är det inte ljuvligt att tiden har stått still här sedan mitten av 90talet. Man får faxa om man vill. Eller fylla på sin telefon.
Glada skyltar berättar om churros, cafe con leche och hamburgesas och kaffet är alldeles för varmt och mannen som serverar det är äldre än min pappa och kallar mig och alla andra damer för reina. (Drottning)

Januarilunket
Januarilunket

Jag äter lunch på faviritrestaurangen Rikito, inspireras av senapsgult kakel och myser i största allmänhet över missmatchat porslin. Tryggt.

Januarilunket
Januarilunket
Januarilunket

Skickar en flyttlåda med tetris-packat-vin/oliver/olivolja till Frida som har ett aldrig sinande behov av detta.

Januarilunket

Går i skog och vid hav med vackert morgonljus med skrufsiga hundar.

Januarilunket
Januarilunket

Var ett par dagar hemma i Sverige och var på dessa gulliga människors bröllop. Clara och Gustav gifte sig och middagen var på Gyllene Freden och jag hade så skoj och grät till tal och skrattade med galna bordsherrar och dansade med min egna man som jag inte gjort på alldeles för länge.

Januarilunket

Blev också sugen på att måla gräddiga toner i nästa hem efter kvällen på Gyllene Freden. Massa stearinljus och mässingslampor och mörkt trä. Torrt vitt i tunna glas, tjocka vita dukar och ett konstant sorl vill jag också ha.

Januarilunket

Svårt med skor tycker jag på bröllop i januari. Blev glittrig strumpa i sammetssandal. Kanske lite hitte-på men men jag kände mig fin och det är väl huvudsaken.

Januarilunket

Vi fick ostron och champagne på litet torg mellan kyrka och fest. Frussna fingrar, iskallt bubbel, pirrig stämning och det kom rök ur munnen när man pratade. Sånt därnt filmiskt ögonblick man aldrig kommer glömma.

Januarilunket

Jag och Frida tog barn till snö och hade några ljuvliga dagar i backen. Känns som ljuset i tunneln på barnens ålder nu. Dom fattar saker och konsekvenser och är ganska enkla och är hyfsat självgående och liksom skojjiga och gulliga.(Oftast). Känner att jag måste stanna upp och komma ihåg denna period innan den plötsligt är över. Minns allt för väl dom jobbiga perioderna och gnäller gärna om dom till alla som orkar höra. Sen glömmer jag att uppmärksamma dom bra, dom liksom bara är där plötsligt och så tar man dom för givna. Så, va bra, nu har jag gjort det.

Januarilunket

Har ju aboslut ite en vintrig garderob så tvingade Frida rota igenom källaren och där hade hon sparat min gamla silvriga moncler från 90talet. Så jag var Spice Girl i backen och kände mig ändå väldigt alpin, (vi var alltså FYI i Kungsberget och åt flottiga pommes bland fleece och funktions-klädda barnfamiljer. Jag hade smuliga kakor i fickorna men stilen hörrni, stilen höll jag).

Januarilunket

GOLLEGOLLEGOLLEONGE.

Så mysigt med kusinhäng även om Fridas minsta var hemma. Detta är det jag saknar absolut mest med att bo på andra sidan Europa. Familj och vänner. Sånna självklara man kan ringa närsom hursom och ses på hörnet vänner.
Men samtidgt är ju det lycka det med, att faktiskt ha människor att sakna och längta till. kram

Sätt dig ner.

2 months ago

Ja du hörde vad jag sa. Sätt dig ner! Ta dig tid. Lyssna! Krångla inte till det mer än nödvändigt va?

Bra men få råvaror i olika nivåer behöver vi nåt mer just nu? Va ska vi prata om? Kanske kan vi få börja mjukt, berätta om veckan och kanske analysera druvan i glaset?

Oundvikligt kommer vi komma in på världen. Stort mörkt väldigt svårt att greppa. Igen vad kan vi göra? Sen kanske vi igen kan få glida över på nåt lättsmält. Va hette den här osten? Hur mår din faster nu? Bordet är fyllt med mjuka snälla former och färger. Visst ger det dig en liten värme i vänster bröst? Lite ju. Men vi glömmer inte något vi har gått igenom, för samtalet är det viktigaste vi har.

Kring bordet kan vi samlas stora som små, förtroende och minnen skapas. Har din gäst påverkat vad som står uppdukat idag? Troligtvis. Det var väl gulligt av dig att tänka på just din gäst!

Så kom och sätt dig. Vi behöver sitta här ihop, inte med ryggen emot varandra. Vi har inte råd med det.

Sätt dig ner.
Sätt dig ner.
Sätt dig ner.
Sätt dig ner.
Sätt dig ner.
Sätt dig ner.

FOTO LINDA ALFVEGREN
STYLING + WORDS FRIDA THOFELT @FRIDASFINDS
ART DIRECTION BEA HELLMAN

Helt osorterad oktober

4 months ago

Månaden som flög förbi?

Helt osorterad oktober
Helt osorterad oktober
Helt osorterad oktober

Oktober började starkt med rens och höst på kontoret. Älskar att dona fixa torka pyssla och jag har så mycket fina nya gamla saker till salu nu, och samlar till olika kommande jobb så jag bokstavligen vadar fram i mitt lilla kontor pga kul fynd som står staplade här och var.

Helt osorterad oktober
Helt osorterad oktober
Helt osorterad oktober
Helt osorterad oktober

Dusty är tillbaka med egen butik i stan, detta firades såklart!
Edin och Lina dvs min syrra och svåger är SÅ JÄVLA DUKTIGA och jag är så stolt. Känna mysigt och tryggt att ha en del av dom tillbaka i Stockholm även om jag önskade att det var just hela familjen med!

Aldrig har så mycket tuffa hippa unga personer och sen då jag och min pappa varit i en så fullsmockad lokal tror jag.
Jag och mitt sällskap tog selfies i åtråvärda speglar, korrekt.
Jag, Josephine och Caroline tog drink innan på kontoret som jag hyr just av Josephine och hennes kompanjon Lisa.
Vi inledde kvällen starkt med tarot, tårar, Pet nat och skratt.

Helt osorterad oktober

Jisses så tacksam jag är för mina kloka och så olika vänner. Alla lär mig nått nytt dagligen det är coolt.

Helt osorterad oktober
Helt osorterad oktober
Helt osorterad oktober
Helt osorterad oktober

Pojken som gjorde mig till mamma fyllde 9. Stort och härligt, vi hittade så jäkla mycket bra presenter second hand och det glädjer ju mig nåt enormt.
Med tid och tålamod kan man ju hitta fasiken allt, och det kändes lite mer okej att få skämma bort med lite mer paket än vanligt då 9/10 var just begagnade.
Ps bästa grejen för lyxig frulle hemma om man inte är en bagare? Köp obakade croissanter från mataffären och grädda hemma på morgonen.
Doft och smak-succé.

Helt osorterad oktober

Det vankades sen maskerad-middag med oklart tema, men ovan bild förekom i slingan och sedan tolkades det lite hursom?

Helt osorterad oktober
Helt osorterad oktober
Helt osorterad oktober

Hittade min outfit hemma i min otroligt o-sobra garderob.
Knasig väst köpt i Köpenhamn på loppis, krona från Urban outfitters som jag köpte tre dagar efter Magnus friade (2019…) och smycken från typ ålder 14 till idag.

Plockade nån skjorta och scarf till Magnus samma dag på Karlaplan Loppis, Harry hade kvar en hatt från High chaparall. Ah du hajar.

Helt osorterad oktober
Helt osorterad oktober
Helt osorterad oktober
Helt osorterad oktober
Helt osorterad oktober
Helt osorterad oktober
Helt osorterad oktober
Helt osorterad oktober
Helt osorterad oktober
Helt osorterad oktober

Tolkningen var fri så att säga!

Helt osorterad oktober
Helt osorterad oktober

Men Frida Kahlo dukade upp och hennes kriminella man serverade margaritas…

Helt osorterad oktober
Helt osorterad oktober

Sen då? Ja allt är inte bara som på internet nej nej.
Vad vore hösten utan vabb och sjuka barn?
Vi hade dubbel otur och båda pojkarna hamnade på akuten. En med dropp i 14h och en envis bakteri i magen.

Helt osorterad oktober
Helt osorterad oktober

Den andra inlagd i 5 dygn på grund av ovanlig infektion i njurarna?
Vården i Sverige är helt otrolig, jag är så ödmjuk och tacksam att jag i grund har friska barn och att vi kunde få så fin hjälp så snabbt.

Med allt skit som pågår i världen nu och egentligen alltid även om det nu är närmare och vi kanske ser det oftare, kan ta till oss det lättare på något sjukt sätt, så är det ännu viktigare att stanna upp och förstå hur bra vi har det.
Som ni förstår skulle jag kunna fortsätta i all evighet men jag vet att ni vet, men visst kan vi påminna varandra?

Helt osorterad oktober
Helt osorterad oktober
Helt osorterad oktober
Helt osorterad oktober

Så efter denna soppa så var det återhämtning som stod på agendan.
Vila hemma, tända brasa, antibiotika, äta slarviga charkisar på landet, ta tempen, loppis, kanske åka på extrakontroll och sen nån till loppis när energin kom tillbaka. Ett höstlov som inte blev som man hade tänkt men vad gör det när man får sitta tillsammans i ett varmt tryggt hem och ro om varann?

Ps. Visst kollar ni mitt insta ibland om ni tex vill köpa väl utvalda julklappar second hand? Eller behöver nåt att ge bort på kalaset eller mest bara vill komma och hänga nån av alla mysiga casual Thursdays som jag och Midnatt kör? Hoppas det

Helt osorterad oktober

Jag i mitt hoarder-paradis.

Xx

Frida

Marknad, mingel och måsten.

5 months ago

Men den här ljuvliga hösten?
Exakt den här årstiden är min bästa, när asfalten luktar fuktigt och förväntansfullt på mornarna. Man cyklar och strosar efter jobbet och tar kaffet ute efter lunchen ni vet?

Marknad, mingel och måsten.
Marknad, mingel och måsten.
Marknad, mingel och måsten.

Tiden när man inte kan gå igenom bondens marknad utan att fylla en eller två korgar till bredden.
Och när man möter middagsgästerna i parken utanför för fördrink och snacks på filt innan man går in för att ladda upp gryta och tända hundra ljus.

Marknad, mingel och måsten.
Marknad, mingel och måsten.
Marknad, mingel och måsten.
Marknad, mingel och måsten.

Man kan ha sandaler till långbyxa och känna som om man lurar sommaren för man har nästan fått några dagarna bonus när solen tittar fram.
Hemmet skäms bort med färska blommor och örter planteras i fönstret för en känsla av ute inne.

Okej hösten ja, det innebär också en del ansvar såklart!
Det ska jobbas, man ska ta igen de obetalda semesterveckorna som man så glatt har som egen och även ratta en vattenläcka hemma. Allt är väl inte skimmer men va 17. Just ja, påminn mig i veckan att skicka blombud från Bell&Bonn till min livräddare samt redovisnings-snubbe han har en ängels tålamod och jag har aldrig varit så rädd att bli lämnad av någon typ? Danne du vet vem du e!

Marknad, mingel och måsten.
Marknad, mingel och måsten.

I got this!
Vattenläcka i Harrys rum, 5-10 veckor med brummande fläkt dygnet runt! Men uppbrutet golv innebär att rummet efter får fixas i ordning och bli ett storkillerum dvs Pinterest går varmt. Alltid nåt!

Just ja, vi hade casual Thursday på kontoret jag och midnattisarna!
Så mysig grej, man har kvällsöppet och bjuckar på pizza, snacks å drink! Vart så härligt häng och vi satt kvar sent in på kvällskvisten och pladdra. LYX att få dela kontor med bland annat dessa två så kloka coola och duktiga kvinnor Lisa och Josephine!

Marknad, mingel och måsten.
Marknad, mingel och måsten.
Marknad, mingel och måsten.
Marknad, mingel och måsten.
Marknad, mingel och måsten.
Marknad, mingel och måsten.
Marknad, mingel och måsten.
Marknad, mingel och måsten.
Marknad, mingel och måsten.
Marknad, mingel och måsten.
Marknad, mingel och måsten.

Kära Josephine har tagit dom flesta bilderna.

Håll utkik på min insta inför nästa kalas, vi ska hinna med iaf två till innan jul. Ja jag sa JUL. Ska den firas på Mallis tro? Mer om det i nästa inlägg. En sista sak bara innan jag ska ta mig upp ur den varma fluffiga säng jag sitter i med morgonens andra balja kaffe.

Vi var på Dalhalla på spelning och bodde på ”glampingen” intill efter.
Livets dygn!

Marknad, mingel och måsten.
Marknad, mingel och måsten.
Marknad, mingel och måsten.

En julklapp väl värd att vänta på!
Jag, Caroline och Johanna fick nämligen detta dygn i julgåva av våra snubbar som älskar Kite och såg chansen att smälla två flugor i en smäll så att säga.
Jag hade packat en kylväska till bredden, kristallglas, kandelabrar, duk och (led)ljus för att maxa fördrink och efterfest(lol sista man uppe var ca 23.15)! Rock n roll.

Marknad, mingel och måsten.
Marknad, mingel och måsten.
Marknad, mingel och måsten.
Marknad, mingel och måsten.

En helt jäkla magisk plats, helt klart en bock på bucket list att få uppleva men jag ska absolut återvända igen!

Ha en fin söndag eller när du nu läser, det ska jag ha.

Skateskola i rålis är vår nya tradition.

Marknad, mingel och måsten.
Marknad, mingel och måsten.
Marknad, mingel och måsten.

xx

Frida

Den heliga lunken är här.

8 months ago

Slumra i en solstol, äta rester till lunch och tvätta håret i havet.
Fan va man älskar det!

Den heliga lunken är här.
Den heliga lunken är här.
Den heliga lunken är här.
Den heliga lunken är här.
Den heliga lunken är här.

Vi hoppar mellan stugorna, ror ut till en ö med termos saft och kakor i korg.
Grillar all mat, och ritar på utekök med höga ganska orealistiska ambitioner.
Kusinerna och syrran är hör från Mallis så barnen är i eufori! Kollo på 4h gård, succé!

Den heliga lunken är här.
Den heliga lunken är här.
Den heliga lunken är här.
Den heliga lunken är här.

Loppisarna är många och bjuder på ljuvliga fynd, och jag dukar med mina älskade knasiga fat och glas.
Haffade en hög med servetter och dukar sista dagen innan semestern från mina kontors-kollegor Midnatt kan ni förstå den lyxen?

Den heliga lunken är här.
Den heliga lunken är här.
Den heliga lunken är här.
Den heliga lunken är här.
Den heliga lunken är här.
Den heliga lunken är här.

Har också hunnit med en snabb dejt med magnus utan kids, dom lämnades med syrran och mamma i Norrtälje och vi tog ett dygn i Öregrund som var dröm! Har inte varit själva i stugan här sen innan Harry, dvs 9 år?
Overkligt. Tog ett glas på trappen medans jag tog läppstift och rouge, cyklade till bussen och åt rökta räkor i hamnen. Som sagt dröm!

Den heliga lunken är här.
Den heliga lunken är här.
Den heliga lunken är här.

För det behöver man. Sommarlov är inte bara dröm som beskrivs ovan såklart, utan man känner ju att man lever när man är ledig med kids dygnet runt så är det!

Vi hörs i sommar, se till att äta massa gott, bada så ofta du kan och stanna på varje loppis utan att göra din eventuella familj galen. Barnen går alltid att muta!
Och duka med alla roliga fynd sen, det är en fröjd tycker jag.

Den heliga lunken är här.
Den heliga lunken är här.
Den heliga lunken är här.
Den heliga lunken är här.

Allt på midsommarbordet var från loppis tex, syns det? Nope. Inte för att det spelar nån roll men du hajar, detta är ju kul!

Önskar dig en fin sommar!

Xx

Frida

Jag känner smaken…

8 months ago

…av sommarlov!
Två veckor kvar, men jag och pojkarna fick en tjuvstart när Harrys skola var stängd två dagar i förra veckan. Eftersom det är värmebölja så kunde vi inte annat göra än att åka till torpet, och jisses vilka dygn.

Jag känner smaken…
Jag känner smaken…

Vi var ensamma på stranden, plockade blommor till varje vas och vrå och växthuset användes flitigt.
Henry min lilla unge säckade ihop efter två portioner pastakuddar och intensivt sandslottsbyggande tidigare på dagen, så jag hade dejt med denna kille. Roliga historier utbyttes flitigt och jag kände längst in i min mage att den här stunden kommer jag minnas hela livet.

Jag känner smaken…

Trots den som synes ”enkla” middagen så smakade varje tugga ljuvligt!

Men, nån ordning får det också va med estetiken SÅKLART detta är ingen barnslig blogg (eller?) så när fredagskvällen kom så tog den med sig Magnus ut, och vi grillade primörer och goffade ihop en caprese av ful-mozzarella som man blandar upp med créme fraiche och vips har du typ burrata? Mkt bra knep som jag vill minnas att jag lärde mig i Mattias Dahlgrens bok Hemkunskap, har ni den? Världens bästa present annars! Genvägar är bäst i köket(och i livet ibland ju?).

Jag känner smaken…
Jag känner smaken…
Jag känner smaken…
Jag känner smaken…
Jag känner smaken…

Apropå estetik, jag delar ju kontor med Midnatt som ni säkert sett innan? Dagen innan landet så hade vi kalas på kontoret och alla familjer kom dit med. Lyckan! Kidsen lekte, ritade, åt kakor innan maten och fick prova cirkel inne hos Rossana! Föräldrarna fick skåla i champagne som Lisa fått i fölsis och sen så var det pizza, charkisar och chianti som stod på menyn. Genialt att köra hämtpizza och snacks när man är så många!

Jag känner smaken…
Jag känner smaken…

Det var en magisk kväll det med!

Okej tillbaka till helgen, nu har vi kommit till lördag morgon va?
Va väntade nu? Jo jag vaknar redan vid 6, har preppat kaffet så får en snabb kopp och smyger ut till bästa platsen på verandan.

Jag känner smaken…

Har alltså haft några dygn själv med barnen, ska nu åka in till stan och gå på lus (lunch utan slut) hos min vän Julia och sova själv i stan ett dygn? Va?!
Du tänker nu, kan man ens toppa detta? Ja, hörde jag backluckan i Norrskedika på vägen hem och en iskaffe i termosmugg? Oh yes!

Jag känner smaken…
Jag känner smaken…

Det var en så generös och hjärtliga lunch och alla var så rara och glada!! Piffade till tänderna och pirriga va vi allihopa, och badkaret var fyllt till bredden med cava och is. TACK Julia för en så fin lurre med otroliga tjejer!

Jag avslutade kvällen hos mina bästa vänner, med en eller tre portioner pasta och ett glas nebbiolo/välling sen uber rätt till stora tomma sängen!

Jag känner smaken…
Jag känner smaken…

Den där pastan för övrigt, Sofia Woods ljumna pasta med tomater och balsamvinäger och allt va det är är så sinnesjukt god och enkel.
Vill minnas att man skickar massa stora mogna tomater, blandar med rejält med olivolja och ännu mer fin balsamvinäger. Sen är det vitlök salt och peppar typ, tjoff i med vanlig kokt spagetti och det är sensation! Såsen som blir å det är gott! Caroline som bjöd på denna sist drog i lite hyvlad zucchini och toppade med ricotta också, yum.
Den blir det till middag på midsommarafton med samma vänner, eftersom man inte kan äta sill till middag känner jag.

Hursom, jag fick en långhelg som gick till historien på många sett och jag vaknar tacksam kring sjutiden på söndag morgon.
Kaffe i säng sen tidig frukost på stan med en av mina bästisar Catie som fyllde år, buffé på Urban deli har aldrig smakat godare. Sen strosade jag mätt och nöjd hem genom sommarstockholm, plockade med det som behövdes för söndagstacos och städade lite hemma lagom till att mot gäng kom hem.

Jag känner smaken…

Socker-duon!

Nu stundar midsommar och min Pinterest svämmar över av sommarmat, det får bli ett eget inlägg för märker att jag igen råkat skriva ganska långt!…

Hopps ni får en magisk midsommar, här är för nåt år sen med ett diadem av plastblommor från loppis som jag var HYFSAT nöjd med till skillnad från mängden brun utan sol jag visst applicerat hehe.

Xx
Frida

Jag känner smaken…
Jag känner smaken…

Life in a movie

9 months ago

Life in a movie

Väldigt ofta fantiserar jag att livet är en film. Häromveckan var det en färgglad variant i Wes Anderson anda. Var i Barcelona över dagen för att gå på tygmässa som visade sig vara en riktig rysare. Så timmarna jag tänkt hitta bredrandigt sammet till framtida Dusty decosoffor på, andvändes istället till att fylla på mig själv till brädden med inspiration. Mest så tankar jag idéer till livet självt och till massa kök i hus jag inte ännu äger, men lite inspo till Dusty Deco är det klart jag letade, och hittade, också.

Life in a movie

Här är huvudpersonen i min film, visst passar jag bra i Casa Vicens, ett hus Gaudi byggde i slutet av 1800talet.

Life in a movie
Life in a movie

Ge mig en kaklad öppen spis nu direkt tack.

Life in a movie
Life in a movie

Är ni i Barcelona så är Casa Vicens enligt mig ett självklart besök. Krångla er upp i Gracias gulliga gränder och torg och imponeras av detta ståtliga och helgalna hus. Jag lovar, ni kommer komma därifrån med sug att kakla och måla om och att befinna er en timme i er egna film kan jag lova är väldigt bra för fantasin.

Life in a movie

I mina filmer är det viktigt med locations, rekvisita och kostym. Kragar och volanger är frekvent förekommande hos huvudpersonen.

Life in a movie
Life in a movie

Typiskt bra location för huvudpersonens kaffe eller vermouth.

Life in a movie

Väldigt bra location-kiosk på Plaza España. Följer ni förresten kontot accidentlywesanderson på instagram?

Life in a movie

Även hemma i Palma finns många Almodovriga fornlämningar att förundras över och värna om.

Life in a movie
Life in a movie

Hemma i trädgården får bredrandigt duk från Midnatt och tant-gulliga pelargonier agera props i vardagsfilmen. För är det nånstans det är viktigt med props, (som ost, vin, blommor, dukar och lite mer ost), så är det hemma. Himlans viktigt med guldkant, visst är det. Kram

Brudar, blommor och bebisar!

9 months ago

Är vad mina senaste dagar har bestått av!

Brudar, blommor och bebisar!

Blommor?
Ja syrener har det norpats som aldrig förr, gäller att passa på.
Varje vas, urna och glas är fullt med stöldgods från gärdets buskar.
I varje kruka i Öregrund har det såtts frön, tryckts ner ekologiska örter och pelargonerna har flyttat ut.

Brudar, blommor och bebisar!
Brudar, blommor och bebisar!
Brudar, blommor och bebisar!
Brudar, blommor och bebisar!

Pappas landställe i Norrtälje har börjat blomma igen, så där har det rensats grillats och skålats med kära vänner.
Stopp stopp stopp, låt er ej luras av idyll!
I fredags kväll när vi öppnade landet så sprutade det vatten i varje hörn och i kryddlådan låg bland annats en död mus så givetvis är inte allt syrener och levande ljus, men tänker att ni hajar det?

Brudar, blommor och bebisar!
Brudar, blommor och bebisar!

Nåja, blommor åkte med hem och även nåt litet loppisfynd eller tre(ttontusen).

Va hade vi mer i rubriken som jag ska säga nåt om, ja bebisar!

Brudar, blommor och bebisar!
Brudar, blommor och bebisar!

Och nej nej, här hemma ska det inte komma mer bebisar nono.
Men i 14 dagar har jag varit på produktion där huvudpersonen ej är en maträtt eller ett perfekt balanserat stilleben, utan ljuvliga små människor som ska visa upp blöjor. Eftersom vi har fotat 14 dagar men med massa långhelger och sånt emellan så känns det som att vi har hållt på lääänge länge och alla i det goa teamet blir som en tillfällig kär familj, sånna jobb är lyx!

Brudar, blommor och bebisar!

Vi har varit i studio, i en magisk lägenhet på söder och sista två dagarna hemma hos mig. Bilden är från dag 14 av 14, dvs en efterlängtad wrap och en mysig stund att gå igenom alla dagar och små personer vi mött.
Tro mig när jag säger att jobba hemma fick en ny innebörd, men ack en så mysig sådan!

Alright, sist ut: var e brudarna?

Brudar, blommor och bebisar!

Alltså, runt omkring mig!
Och dom är otroliga. Så kloka coola smarta talangfulla och ödmjuka kvinnor runt om mig!

Bilden är från när Fanny hade kalas och visade den fina keramik hon har gjort exklusivt för APLACE, hur coolt?

Här kommer en liten mini-kavalkad på några av de alla jag har lärt känna bara häromdagen eller som har funnits i mitt liv sen gul och blå-brallan.

Brudar, blommor och bebisar!
Brudar, blommor och bebisar!
Brudar, blommor och bebisar!

I ordning
Josephine – en fenomenal, spirituell, cool och omtänksam ny vän som jag ju hur kontor av! Hon och Lisa raggade upp mig efter en drink hos Cathy Nordström och sa, du borde ju flytta in hos oss. Sagt och gjort, nu bor jag hos Midnatt sen ett par månader tillbaka! En drink som jag för övrigt ska skriva ett eget inlägg om senare, då Cathy satte ihop så många svinhärliga kvinnor som hon tänkte skulle ha nytta och nöje av varann, mkt riktigt och klokt tänkt!

Tre av fyra musketörer, jag Jenny Jenna och Catharina är en helig liten fyra som jag aldrig skulle klara mig utan.

Sandra, fröken Bell och Bonn ni vet?
Träffades första gången då vi båda var intagna för att jobba med Styleins jubileumsmiddag, jag dukade och Sandra kirrade blomster och sen dess är hon den jag ringa med typ varje morgon och pratar i mun på varann i 20 effektiva min.

Brudar, blommor och bebisar!
Brudar, blommor och bebisar!
Brudar, blommor och bebisar!
Brudar, blommor och bebisar!

Mamma och Lina min syster som ni vet.
Finns inga som betyder mer såklart, och som inspirerar peppar och finns där på alla sätt man behöver fast man inte visste.

Caroline!
Magnus bästis träffar en tjej på dåvarande jobbet Ikea i Norge, 10 år är det typ 9 år senare så har jag mig en ljuvlig bästis till, en guddotter i form av deras Leia och gudmor till min Henry.

Jenny, där har vi ju en av de fyra musketörerna jag nämnde ovan!

Brudar, blommor och bebisar!

Vet ni?
Jag har lagt 12 bilder på underbaringar på kö men jag är så sugen på frukost nu, så jag återkommer med en naggande god fortsättning! Har ju massa jag vill lyfta till skyarna för dom ger mig så mycket ni anar inte!

Då ska jag även berätta mer om mitt och Gustavs kommande projekt för…. drumvirvel…. SVT!!!

Temat är dukning, behöver jag säga att jag är pirrig?

Ha en fin långhelg!
Jag ska köpa rekvisita, grilla aubergine och gå på resto utan barn!

Hippie-vår update från palma

10 months ago

Hippie-vår update från Palma

Hellu! Tänkte bjucka på en liten update härifrån Palma och min radiotystnad. Vi kan väl börja med lite 70tal för kidsen hade disco på skolan och vi gick all in för detta årtionde är en klar favorit.

Hippie-vår update från Palma

Hår lockades och stayin alive på bilradion.

Hippie-vår update från Palma
Hippie-vår update från Palma

Gick igång så mycket att vi dagen efter kom hem från marknaden med ryamatta i hysteriska färger.

Hippie-vår update från Palma

Väldigt glad över detta tillskott i hallen och vill nu bygga en hel Dusty Deco kollektion i exakt denna färgskala och artsy marockan style.

Hippie-vår update från Palma
Hippie-vår update från Palma

Kökshyllan Edin trixat upp pryddes av en bänstensfärgad glasfisk cause you can never ever have för många fiskformade detaljer i ett hem am I right.

Hippie-vår update från Palma
Hippie-vår update från Palma

Med hem kom även bricka med tupp och tantklänning med spetskant, (för som ni ser behövs fler mönstrade klänningar i rotting-garderoben).
Så nu lajvar vi hippes här hemma.
Kram kram

Hippie-vår update från Palma
Hippie-vår update från Palma

Stockholm flörtar!

10 months ago

Och jag är inte sen att svacka nervöst med blicken och bli generad!
Ett rosa hav av körsbär utanför mitt köksfönster, folk skrattar och är snälla mot varann och träden har vaknat.

Stockholm flörtar!

Just nu känns livet liksom någorlunda i synk?
Du vet jobbet är kul och så varierat, vädret är gudomligt och tillåter en att äta alla mål utomhus på valfri pläd/bänk/uteservering. En långhelg lockar in till grill plantering och planering av utekök ja du hajar!

Min förra vecka sa du? Jag berättar gärna!

Stockholm flörtar!
Stockholm flörtar!

Wijnjas hade kundkväll dvs rea. Jag hängde givetvis på låset, då pappas 80-års kalas skulle hållas hos mig!
14 burrata senare, ett flak oliver 18 provsmakningar resulterade i en kyl som kan jämföras med snackshimlen?

Stockholm flörtar!
Stockholm flörtar!

Så därför behövde ju givetvis våra bästisar komma över kvällen innan det stora kalaset på ”genrep” hehe. Testa så att tryffelsalamin är sådär goffigt färsk och att saint syren är krämig, syrlig och gör en extra volt i munnen ja du vet!

Lördag morgon och långbordet dukades! Ett hav av blommor kom med bud från Sandra och fönsterna står på vid gavel från tidig morgon till sen kväll.

Stockholm flörtar!
Stockholm flörtar!
Stockholm flörtar!

Men en lördag i stan är ingen lördag utan Karlaplan loppis, så trots att listan på fix var lång så blev det ett varv och HOWDY vilket varv va.

Stockholm flörtar!

Tavla från tokyo, boots i leo och en rosa Ganni-aktig kofta bland annat.
Yum.
Och sen på vägen hem haffa primörer från bondens marknad i tessin, som sagt! Jäkla flörtis Stockholm sluta nu fast sluta såklart inte!

Stockholm flörtar!
Stockholm flörtar!
Stockholm flörtar!
Stockholm flörtar!

Fördrinken langades ut genom köksfönstret, Elvis i högtalarna och GT i glasen.

Väl inne brassades det pizzor, charkisar och ja såklart en jädra massa burrata.
Låt er inte luras av att födelsedagsbarnet blev 80, dom sista gästerna gick 02.30(!!!)

Stockholm flörtar!
Stockholm flörtar!
Stockholm flörtar!
Stockholm flörtar!

Söndag morgon vaknade jag klockan sex och var pigg?
Kaffebryggaren var såklart preppad kvällen innan så jag haffade en stor kopp och dammsugaren, städade i ordning allt minutiöst eller iaf nästan och fåglarna kvittrade.

Rester från fester är så vackra!

Stockholm flörtar!
Stockholm flörtar!
Stockholm flörtar!

Sen gjorde jag en sinnessjuk macka proppad med alla goa charkis-rester och fyllde min termos med ännu mer kaffe, brassade till kontoret och packade bilen med fynd.
Det var nämligen dags för loppis hos Bell&Bonn och Caroline i deras studio i Enskede!
Ett gäng ljuvliga brudar som smacka upp sina gamla favoriter i trädgården, och jag fick duka ett böljande långbord inne hos Sandra som har just Bell&bonn.

Stockholm flörtar!
Stockholm flörtar!
Stockholm flörtar!
Stockholm flörtar!

Det var så mysigt och peppigt på alla sätt och vis, så pass att jag tog exakt 4 bilder och mest bara pratade som jag ju är rätt bra på så att säga.

Ja det vart ett väldigt långt inlägg som kompensation för senaste veckornas tystnad här inne!

Men! Nu är det ändring på det, för tro det eller ej. Jag skriver detta från mobilen! Och det tog ju en bussresa från jobbet?!
Att jag aldrig provat detta innan, jag har liksom mailat bilder till mig själv innan och behövt spara om dom i nåt annat format och allt var det va så det har varit ja vad man säger liksom lite tungrott för att jag ska få till det.
Men nu så! Så säg till om ni behöver en ny it-chef eller liknande jag finns här!

Xoxo
Teknik-Frida

Days like this

Days like this

“Vad är nu detta tänker ni? Varför är dom två helt plötsligt? Jo men det är nämligen så pass kul nu, att jag (Frida) flyttar in och delar bloggen med min syster Lina!
Kanske världens bästa idé tex?! Mallis och Stockholm, loppisar, recept, rutiga kuddar, cowboyhattar sa jag snacks?”

Lina, inredare och set designer och delägare till www.dustydeco.com med min man Edin som jag har Lola 7 år och Max 4 år ihop med. Bor på Mallorca och älskar att loppisfynda, vara vid havet, läsa, skriva och mest av allt att lägga oliver i vackra skålar, chark på vackra skärbrädor och hälla iskall cava i tunna glas och bjuda vänner på kalas hemma i trädgården.

mail: [email protected] instgram: linakjellvertzinterior

Frida, Säljer Second hand på insta, dukar bord! Är set designer och PR-person, får man plocka alla russin ur kakan så gör man väl det? Bor med mina pojkar Harry, 7 och Henry 2 och min snubbe Magnus invid tessinparken på gärdet, i Stockholm

mail: [email protected]

instagram: fridasfinds