Life in a movie

1 year ago

Life in a movie

Väldigt ofta fantiserar jag att livet är en film. Häromveckan var det en färgglad variant i Wes Anderson anda. Var i Barcelona över dagen för att gå på tygmässa som visade sig vara en riktig rysare. Så timmarna jag tänkt hitta bredrandigt sammet till framtida Dusty decosoffor på, andvändes istället till att fylla på mig själv till brädden med inspiration. Mest så tankar jag idéer till livet självt och till massa kök i hus jag inte ännu äger, men lite inspo till Dusty Deco är det klart jag letade, och hittade, också.

Life in a movie

Här är huvudpersonen i min film, visst passar jag bra i Casa Vicens, ett hus Gaudi byggde i slutet av 1800talet.

Life in a movie
Life in a movie

Ge mig en kaklad öppen spis nu direkt tack.

Life in a movie
Life in a movie

Är ni i Barcelona så är Casa Vicens enligt mig ett självklart besök. Krångla er upp i Gracias gulliga gränder och torg och imponeras av detta ståtliga och helgalna hus. Jag lovar, ni kommer komma därifrån med sug att kakla och måla om och att befinna er en timme i er egna film kan jag lova är väldigt bra för fantasin.

Life in a movie

I mina filmer är det viktigt med locations, rekvisita och kostym. Kragar och volanger är frekvent förekommande hos huvudpersonen.

Life in a movie
Life in a movie

Typiskt bra location för huvudpersonens kaffe eller vermouth.

Life in a movie

Väldigt bra location-kiosk på Plaza España. Följer ni förresten kontot accidentlywesanderson på instagram?

Life in a movie

Även hemma i Palma finns många Almodovriga fornlämningar att förundras över och värna om.

Life in a movie
Life in a movie

Hemma i trädgården får bredrandigt duk från Midnatt och tant-gulliga pelargonier agera props i vardagsfilmen. För är det nånstans det är viktigt med props, (som ost, vin, blommor, dukar och lite mer ost), så är det hemma. Himlans viktigt med guldkant, visst är det. Kram

Johanna · 1 year ago
Älskar att inspireras av dig, din stil och din värld. Så härligt att du börjat blogga igen.

Eva · 1 year ago
Underbara locations! Kan Du inte tipsa lite om lite hidden gem-områden i Palma för att hyra/köpa semesterhus. I närheten av hav och grönområden och långt från själlösa betong-bunkers och turisthorder. Om det nu finns något sådant ...

Days like this

Days like this

“Vad är nu detta tänker ni? Varför är dom två helt plötsligt? Jo men det är nämligen så pass kul nu, att jag (Frida) flyttar in och delar bloggen med min syster Lina!
Kanske världens bästa idé tex?! Mallis och Stockholm, loppisar, recept, rutiga kuddar, cowboyhattar sa jag snacks?”

Lina, inredare och set designer och delägare till www.dustydeco.com med min man Edin som jag har Lola 7 år och Max 4 år ihop med. Bor på Mallorca och älskar att loppisfynda, vara vid havet, läsa, skriva och mest av allt att lägga oliver i vackra skålar, chark på vackra skärbrädor och hälla iskall cava i tunna glas och bjuda vänner på kalas hemma i trädgården.

mail: [email protected] instgram: linakjellvertzinterior

Frida, Säljer Second hand på insta, dukar bord! Är set designer och PR-person, får man plocka alla russin ur kakan så gör man väl det? Bor med mina pojkar Harry, 7 och Henry 2 och min snubbe Magnus invid tessinparken på gärdet, i Stockholm

mail: [email protected]

instagram: fridasfinds