Jag känner smaken…

6 months ago

…av sommarlov!
Två veckor kvar, men jag och pojkarna fick en tjuvstart när Harrys skola var stängd två dagar i förra veckan. Eftersom det är värmebölja så kunde vi inte annat göra än att åka till torpet, och jisses vilka dygn.

Jag känner smaken…
Jag känner smaken…

Vi var ensamma på stranden, plockade blommor till varje vas och vrå och växthuset användes flitigt.
Henry min lilla unge säckade ihop efter två portioner pastakuddar och intensivt sandslottsbyggande tidigare på dagen, så jag hade dejt med denna kille. Roliga historier utbyttes flitigt och jag kände längst in i min mage att den här stunden kommer jag minnas hela livet.

Jag känner smaken…

Trots den som synes ”enkla” middagen så smakade varje tugga ljuvligt!

Men, nån ordning får det också va med estetiken SÅKLART detta är ingen barnslig blogg (eller?) så när fredagskvällen kom så tog den med sig Magnus ut, och vi grillade primörer och goffade ihop en caprese av ful-mozzarella som man blandar upp med créme fraiche och vips har du typ burrata? Mkt bra knep som jag vill minnas att jag lärde mig i Mattias Dahlgrens bok Hemkunskap, har ni den? Världens bästa present annars! Genvägar är bäst i köket(och i livet ibland ju?).

Jag känner smaken…
Jag känner smaken…
Jag känner smaken…
Jag känner smaken…
Jag känner smaken…

Apropå estetik, jag delar ju kontor med Midnatt som ni säkert sett innan? Dagen innan landet så hade vi kalas på kontoret och alla familjer kom dit med. Lyckan! Kidsen lekte, ritade, åt kakor innan maten och fick prova cirkel inne hos Rossana! Föräldrarna fick skåla i champagne som Lisa fått i fölsis och sen så var det pizza, charkisar och chianti som stod på menyn. Genialt att köra hämtpizza och snacks när man är så många!

Jag känner smaken…
Jag känner smaken…

Det var en magisk kväll det med!

Okej tillbaka till helgen, nu har vi kommit till lördag morgon va?
Va väntade nu? Jo jag vaknar redan vid 6, har preppat kaffet så får en snabb kopp och smyger ut till bästa platsen på verandan.

Jag känner smaken…

Har alltså haft några dygn själv med barnen, ska nu åka in till stan och gå på lus (lunch utan slut) hos min vän Julia och sova själv i stan ett dygn? Va?!
Du tänker nu, kan man ens toppa detta? Ja, hörde jag backluckan i Norrskedika på vägen hem och en iskaffe i termosmugg? Oh yes!

Jag känner smaken…
Jag känner smaken…

Det var en så generös och hjärtliga lunch och alla var så rara och glada!! Piffade till tänderna och pirriga va vi allihopa, och badkaret var fyllt till bredden med cava och is. TACK Julia för en så fin lurre med otroliga tjejer!

Jag avslutade kvällen hos mina bästa vänner, med en eller tre portioner pasta och ett glas nebbiolo/välling sen uber rätt till stora tomma sängen!

Jag känner smaken…
Jag känner smaken…

Den där pastan för övrigt, Sofia Woods ljumna pasta med tomater och balsamvinäger och allt va det är är så sinnesjukt god och enkel.
Vill minnas att man skickar massa stora mogna tomater, blandar med rejält med olivolja och ännu mer fin balsamvinäger. Sen är det vitlök salt och peppar typ, tjoff i med vanlig kokt spagetti och det är sensation! Såsen som blir å det är gott! Caroline som bjöd på denna sist drog i lite hyvlad zucchini och toppade med ricotta också, yum.
Den blir det till middag på midsommarafton med samma vänner, eftersom man inte kan äta sill till middag känner jag.

Hursom, jag fick en långhelg som gick till historien på många sett och jag vaknar tacksam kring sjutiden på söndag morgon.
Kaffe i säng sen tidig frukost på stan med en av mina bästisar Catie som fyllde år, buffé på Urban deli har aldrig smakat godare. Sen strosade jag mätt och nöjd hem genom sommarstockholm, plockade med det som behövdes för söndagstacos och städade lite hemma lagom till att mot gäng kom hem.

Jag känner smaken…

Socker-duon!

Nu stundar midsommar och min Pinterest svämmar över av sommarmat, det får bli ett eget inlägg för märker att jag igen råkat skriva ganska långt!…

Hopps ni får en magisk midsommar, här är för nåt år sen med ett diadem av plastblommor från loppis som jag var HYFSAT nöjd med till skillnad från mängden brun utan sol jag visst applicerat hehe.

Xx
Frida

Jag känner smaken…
Jag känner smaken…
Days like this

Days like this

“Vad är nu detta tänker ni? Varför är dom två helt plötsligt? Jo men det är nämligen så pass kul nu, att jag (Frida) flyttar in och delar bloggen med min syster Lina!
Kanske världens bästa idé tex?! Mallis och Stockholm, loppisar, recept, rutiga kuddar, cowboyhattar sa jag snacks?”

Lina, inredare och set designer och delägare till www.dustydeco.com med min man Edin som jag har Lola 7 år och Max 4 år ihop med. Bor på Mallorca och älskar att loppisfynda, vara vid havet, läsa, skriva och mest av allt att lägga oliver i vackra skålar, chark på vackra skärbrädor och hälla iskall cava i tunna glas och bjuda vänner på kalas hemma i trädgården.

mail: [email protected] instgram: linakjellvertzinterior

Frida, Säljer Second hand på insta, dukar bord! Är set designer och PR-person, får man plocka alla russin ur kakan så gör man väl det? Bor med mina pojkar Harry, 7 och Henry 2 och min snubbe Magnus invid tessinparken på gärdet, i Stockholm

mail: [email protected]

instagram: fridasfinds