Hej!
Receptet är hämtat från min favoritrestaurang, Babette, där jag har ätit denna kaka många gånger och äntligen har hittat receptet för att kunna göra den själv. Den är fantastisk!
St Emilion au chocolat
En hel springform, ca 26 cm i diameter
250 g hårda amarettibiskvier, 6 cl konjak, 200 g smör – rumstempererat, 180 g strösocker, 2 äggulor, 400 g mörk choklad – hackad eller i pellets, 4 dl standardmjölk
Servering: crème fraiche eller vaniljglass
Om du inte kan få tag på amarettibiskvier kan du använda vanliga mandelbiskvier (jag använde vanliga och det fungerade utmärkt).
NJUT!
I januari startade jag en bokklubb med vänner och nu har bokklubbens första möte ägt rum, boken vi läste var “Systrarna” av Jonas Hassen Khemiri.
“Jonas värld förändras helt när Ina, Evelyn och Anastasia flyttar till hans kvarter. Dessa mytomspunna systrar talar engelska sinsemellan, trots att de är födda i Sverige. Ina är en basketstjärna, Evelyn förtrollar med sina historieberättelser och Anastasia är skicklig på att sticka hål i irriterande mäns pikétröjor med sin butterflykniv. Gradvis inser Jonas att de tre systrarna har en koppling till hans familj, särskilt till hans pappas förflutna.
Under de närmaste trettio åren flätas Jonas och systrarnas liv samman genom nyårsfester och bilkrascher, språkkurser och livskriser, kärleksaffärer och vänskapsförluster. Men mest av allt genom den märkliga känslan av att deras liv styrs av en förbannelse – att allt man älskar kommer man att förlora – vars ursprung sägs gå tillbaka till ett annat land, en annan tid.”
En bra bok, men enligt medlemmarna i bokklubben var den alltför lång och hade lite för många karaktärer att hålla reda på. Men definitivt läsvärd! Finns på bokrean nu!
Nästa bok på tur är – Stacken av Annika Norlin, ser redan fram emot nästa träff och bokdiskussion
Under kvällen åt vi ovan kaka, toscansk bondsoppa med bröd och smör smaksatt med ärtor och persilja.
Bor i Stockholm tillsammans med min pojkvän Ossian.
Här inne kommer det vara fokus på mina ständigt pågående inredningsprojekt, mitt intresse och driv för mode och sug efter resor, men det blir även mycket fokus på härliga middagsbjudningar och matinspiration!
Instagram: @isabellekvist
Email: [email protected]
Alexandra Franicic · 9 months ago
Hej! Åh så god den där chokladskapelsen verkar. Ska prova göra den. Har bara en liten fråga, är mängden konjak ok? 1.7 dl verkar mycket …
Isabelle Kvist · 9 months ago
Hej, det låter mycket, jag tog nog 0,5 deciliter och hällde över biskvierna i botten. blev ändå konjakssmak. Kan redigera i receptet faktiskt!