Livets kontraster

3 years ago

Nu är det fullt ös i livet kan man säga. Jag har knappt hunnit sitta ner sen jag kom hem till Sverige och wow vilka kontraster. och JAG ÄLSKAR DET.

Jag har ju alltså landat på den skånska landsbygden där jag köpte ett hus med en väldans massa mark i höstas på rekommendation av min vän Jenny som varit gift med den förra ägaren back in the day och hon älskar den här platsen så då tänkte jag att jag också kommer göra det- så jag hyrde en bil och körde ner på visning och blev helt kär. Jag har ju absolut ingen anknytning till Skåne, jag har aldrig ägt ett hus, jag har inte klippt gräs sen jag sommarjobbade för min morfar i mina tidiga tonår med att klippa gräs på landet så jag kunde få fickpengar- hur fint av honom att stötta en pank tonåring? jag är inte heller speciellt händig- ÄN! Däremot är det väl ingen som undgått att jag älskar att vara ute i naturen och prata med alla fina växter och djur och efter en livstid at stress kände jag att det var dags för a change of environment och prova något helt nytt. From fashion to farmer helt enkelt.

Jag har väldigt mycket content att bjuda på men just nu väldigt lite tid så jag får återkomma med en mer rejäl update om några dagar. Just nu jobbar jag för fullt med att få iordning så jag kan börja husera folk och hålla i retreats här, sen växer gräset så snabbt så jag inte hinner med och gräsklipparen har lagt av ett flertal gånger så nu är jag stammis på den lokala gräsklipparbutiken, och sen ska det planteras och vattnas och fika med alla härliga grannar osv osv det går i ett så just nu är det inte det där lugna och stilla livet jag såg framför mig men det jag känner är att jag verkligen har hittat hem. Jag är så lycklig och lugn i själen. Så från 2 veckor i hektiska Tulum till tystnaden på landet. Här kommer en liten bildkavalkad från mina sista veckor on the road.

Livets kontraster

Från min första dag i Tulum, jag var så lycklig över att få sätta fötterna i sanden igen efter några månader uppe i bergen i Guatemala

Livets kontraster

Terrassen på mitt air Bob där jag bodde första natten innan jag flyttade in till den inspirerande kvinnan Bibi.

Livets kontraster
Livets kontraster

Det första jag letar upp när jag kommer till en ny plats- det lokala örtapoteket

Livets kontraster

En härlig kväll med astral travelling och breathwork på stranden- very Tulum

Livets kontraster

Ikal är den nya platsen man samlas på nu, det ligger nästan vid ruinerna där jag aldrig riktigt hängde när jag varit här innan men nu har den andra stranden blivit alldeles för hektisk och härlig så nu känns det här som en lugn oas i kaoset

Livets kontraster
Livets kontraster

Här ska det köpas blommor på den lokala marknaden

Livets kontraster

Det jag brukade älska mest med Tulum var maten- den har verkligen också fallerat tycker jag. Dyrt och inte gjort från hjärtat men dessa fish tacos på ett hotel bredvid Ikal var riktigt goda.

Livets kontraster
Livets kontraster

Här är Nomade som är en annan favoritplats i Tulum, de har fantastiska live konserter med musik right up my alley och på torsdagar är det spännande workshops i the gratitude tent.

Livets kontraster

Här lärde vi oss att tappa in på vår intuition. Väldigt spännande

Livets kontraster

Och så lite dans på det

Livets kontraster

Kanske ser sent ut men jag var nog hemma vid 22, så vild är jag nuförtiden. Så extremt osugen på fest. En timmes dans och jag är redo för hemgång, det är ju en dag imorgon också

Livets kontraster

Matcha mamma blev såklart mitt stammis ställe- ÄLSKAR en bra matcha latte

Livets kontraster

Och så en obligatorisk svettig spegelselfie- väldigt nöjd med mitt traditionella bälte från Guatemala och min nya hatt från min favoritbutik här i Tulum jag skrev om i mitt förra inlägg.

Livets kontraster

Mer härlig livemusik på stranden

Livets kontraster

Och så lite full moon dance

Livets kontraster

Här är Giselle som jag träffade på Punta Mona i vintras, nu sågs vi igen utanför djungeln och det var Såå härligt

Livets kontraster

Här var jag på ett MAGISKT breathwork och livemusic event på Ikal, kändes som ALLA var där, helt fullproppat och fantastisk energi och jag fick lite ny inspiration för mina breathwork ceremonier och en väldans massa kloka insikter vilket jag ofta får när jag gör breathwork

Livets kontraster

När jag tröttnade på fish tacos blev jag rekommenderad detta libanesiska ställe i Tulum town, så gott

Livets kontraster

Drömmiga stolar!

Livets kontraster

Och sen hittade jag min drömmarknad 30 minuter utanför Tulum- Macario Gomez- ett himmelrike för en som mig- gick bananas och ska visa upp resultatet så snart jag lär mig borra så jag kan få upp bjässarna på väggarna

Livets kontraster
Livets kontraster
Livets kontraster
Livets kontraster
Livets kontraster
Livets kontraster
Livets kontraster
Livets kontraster
Livets kontraster
Livets kontraster
Livets kontraster

Inspirerad blev jag helt klart av Bibi som jag bodde hos i en vecka, hon är en fantastiskt inspirerande kvinna med en stil som faller mig precis i smaken. Hon håller i workshops, kurser och coachnings inom conscious lovemaking och tantra och det var en väldigt intressant vecka att hänga med henne.

Livets kontraster

View uppe från mitt loft där det säkert var 45 grader

Livets kontraster
Livets kontraster

Hennes boksamling var to die for

Livets kontraster

Ahhh min dröm

Livets kontraster
Nina Medicina

Nina Medicina

I am a Modern medicine woman and spiritual guide working mainly with Ceremonial Cacao, plants, breathwork and sound.

Here I am writing about my life that is divided between Lake Atitlan in Guatemala and the forest in Skåne. Topics I am passionate about are Cacao, holistic health, healing, spirituality, ceremonies, rituals and my dog Elda of course❣︎

Instagram: @ninamedicina

https://www.ninamedicina.com
Mail: [email protected]

The Ceremonial Cacao I am writing about that has upgraded my life on all levels can be found at:
Www.wildcacaocollective.com
@wildcacaocollective