Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/thewaywe/thewayweplay/wordpress/wp-content/themes/thewayweplay/functions.php on line 124
Växtfärgning med Luna Zorro | April 28, 2021 | The Way We Play

Växtfärgning med luna zorro

2 years ago

Växtfärgning med Luna Zorro

Så otroligt nöjd med resultatet efter en dag på kaffefarmen. En beach handduk med en tie dye sol och min gamla kaftan jag färgade med avocados förra året men som blekts under mina månader på resande fot fick sig en uppfräschning med Palo de vida som är en typ av bark.

När jag letade efter inredningsbutiker i Antigua så hittade jag några artiklar om Luna Zorro som genast fick mig att bli exalterad. Märket grundades av en kvinna som heter Molly Berry som flyttade till Guatemala runt 6 år sedan och startade det här fantastiska företaget som både jobbar både med ursprungsbefolkningen men hon designar även egna mattor och textiler och en liten klädkollektion.

Perfekt timat så hade de en workshop i växtfärgning ute på en kaffefarm där det superinspirerande showroomet även ligger min sista dag i Antigua. Bästa sättet att avsluta min Guatemala vistelse på. Jag fick lära mig mer om växtfärgning, träffa lite nya bekantskaper, shoppa loss i den fantastiska butiken och gå på kaffe och kakao museum. All the good things.

 

 

Växtfärgning med Luna Zorro

Varför ska vi hålla på att färga med kemikalier när naturen fixar så vi klä oss i dessa vackra nyanser?

Växtfärgning med Luna Zorro

Palo de vida ger den magiska mjukrosa färg jag använde till mina tyger, lite likt att färga med avocado som jag var helt besatt av under karantänen i LA.

Växtfärgning med Luna Zorro
Växtfärgning med Luna Zorro

Hur härlig plats att jobba på?

Växtfärgning med Luna Zorro
Växtfärgning med Luna Zorro
Växtfärgning med Luna Zorro

Här ligger gurkmeja på tork i växthuset

Växtfärgning med Luna Zorro

Här kokar vi upp en kastrull med det som ska bli gul färg och en som ska bli rosa

Växtfärgning med Luna Zorro

Samma dag som workshopen hade presidenten gått ut och talat och nu är det hårdare regler som gäller. Har man inte masken på blir man arresterad så det var bara att obey..Inte så sugen på att hamna i finkan i Guatemala.

Växtfärgning med Luna Zorro

Tar min tie dye sol på extremt stort allvar, får inte gå fel här..

Växtfärgning med Luna Zorro

och min gamla kaftan som fick sig ett rejält uppsving. Den ville jag inte att den skulle ha något mönster så den knögglade jag bara ihop och satte några gummisnoddar runt

Växtfärgning med Luna Zorro

Här gör vi dip dye..blev så fint men lyckades inte fånga på bild

Växtfärgning med Luna Zorro

Den gula färgen gjordes med en blomma som heter Pericon men gurkmeja går lika bra

Växtfärgning med Luna Zorro

Ta daaaa..

Växtfärgning med Luna Zorro

Denna var inte min men vill visa hur fint det även blev med en gul sol även om jag inte är ett stort fan av just gul

Växtfärgning med Luna Zorro

Molly som startat Luna Zorro, sån härlig och inspirerande kvinna

Växtfärgning med Luna Zorro
Växtfärgning med Luna Zorro

Så vart det shopping i showroomet, denna fick följa med hem

Växtfärgning med Luna Zorro
Växtfärgning med Luna Zorro
Växtfärgning med Luna Zorro
Växtfärgning med Luna Zorro
Växtfärgning med Luna Zorro
Växtfärgning med Luna Zorro

SÅ fina saker!!

Växtfärgning med Luna Zorro

Den här fick nästa följa med hem men som sagt, shoppingstopp på kläder

Växtfärgning med Luna Zorro
Växtfärgning med Luna Zorro
Växtfärgning med Luna Zorro

SÅ otroligt trött på min resegarderob nu, ska bli otroligt skönt att komma hem och packa upp lite kläder utan hål, fläckar och som varit med på en miljarders bilder.

Växtfärgning med Luna Zorro

Åh den lilla dörrmattan vill man ju ha

Växtfärgning med Luna Zorro
Växtfärgning med Luna Zorro
Växtfärgning med Luna Zorro

Lunas kontor och en mina wall piece jag fick en väldigt bra deal på så kunde inte stå emot

Växtfärgning med Luna Zorro

Sen gick jag på pedikyr, min första sen innan karantänen i LA så det fanns en del att jobba med. Och titta vad som hängde på väggen, en större variant av en wall piece jag köpte tidigare under dagen. Som sen fastande i tullen i Mexiko av agrikultur tullarna. Pinnen på toppen fick man tydligen inte ta med sin in till Mexiko men jag lovade att inte plantera den och log och så fick jag en sur min tillbaka och fick gå vidare. Pusst