Kakao ceremoni med nana marina

1 week ago

Kakao ceremoni med Nana Marina

Nana Marina är en fantastisk kvinna som håller i traditionella kakao ceremonier runt hela världen. Hon kommer från en Mayaindian tribe som heter Tz’utujil. Kanske att jag lyckas få henne till Sverige i sommar under hennes Europa besök om den blir av. Det vore något!

Ok den här veckan bara flög iväg, kom på att jag inte ens postat bilderna från yoga retreatet vi hade här förra veckan. Men här kommer iallafall lite bilder från sista kvällen då vi firade min vän Azzurros födelsedag med en fantastisk kakao ceremoni med utsikt över vulkanerna. Perfekt avslut på den mest intensiva veckan i mitt liv. Det var inget retreat jag kommer vara med på igen kan jag tala om. Från 5 på morgonen till 22 på kvällen skulle det sittas med rak rygg och raka armar och meditera, yoga och hålla andan. Jag som jobbat stenhårt de senaste åren på att släppa mer på det maskulina tänkandet med att pressa mig själv och mina gränser och göra saker som istället känns bra för kroppen. Anyway, skriver mer om det i mitt nästa inlägg om jag kan tänkas få till det inom en snar framtid. Här kommer det bilder på det jag älskar mest i världen- en otroligt vacker kakao ceremoni.

Jag serverade mina kakao elixir på morgnarna under retreatet så gruppen hade blivit vana med den utsökta kakaon mixad med örtinfusioner, honung, superfoods och adaptogener så det blev lite av en chock för de flesta när de fick smaka på Nana Marinas kakao som i princip var ren kakao- alltså väldigt potent, väldigt starkt och väldigt bittert. Så kul att se folks miner när de kämpade för att svälja drycken hehehe 

Kakao ceremoni med Nana Marina
Kakao ceremoni med Nana Marina
Kakao ceremoni med Nana Marina

Sån inspirerande kvinna. Hård och mjuk på samma gång.

Kakao ceremoni med Nana Marina

Alla män från retreatet. Väntar fortfarande in bilder från de andra i gruppen så det kanske kommer en på oss kvinnor också om ni har tålamod.

Frida · 1 week ago
Kommer du komma förbi Stockholm något när du kommer hem, eller drar du direkt till Skåne? Tänkte om jag ska spara lite tomatplantor till dig!!

Nina Medicina · 1 week ago
Jaaa, jag vill gärna ha tomatplantor. TACK! kommer 1 maj och åker till Skåne den 4 el 5 maj. PUSSS