Ceremoniernas mecka

4 weeks ago

Ceremoniernas mecka

Här hjälper vi till att förbereda inför ytterligare en kakao ceremoni.

Ahhhh detta inlägg skrevs med så mycket kärlek och när jag skulle trycka på save så dog internet och allt försvann..så nu blir det en variant med lika mycket kärlek men lite färre ord..kanske lika bra för vem orkar läsa all text som kommer till en nuförtiden? Läs eller scrolla för bilderna- här kommer veckans update.

Som sagt så flyttade jag från sömniga byn Jaibalito till den mer buzzing byn San Marcos och det var en vecka av non stop ceremonier, readings, kirtans, kakao, community och sånt som jag älskar och inte kan få nog utav.

Min vän Natalie som är en fantastisk astrolog kom och hälsade på från Cali och vi hade en rejäl catch up att ta tag i. Vi tog examen från ett life changing herbalism program förra sommaren- The Gaia School of healing (som jag verkligen kan rekommendera om du är intresserad av örter och magi) och wow vad mycket som hänt i båda våra liv sen dess. Så mysigt var det dock intensivt- så vi bokade 2 nätter på ett av mina favoritställen i San Marcos med tanken att vi skulle integrera alla ceremonier, yoga osv men vi blev båda matförgiftade och kunde knappt röra oss på 24h så Natalie missade sitt plan tillbaka till USA. Efter mycket om och men blev vi långsamt bättre och fick vi hjälp med alla väskor nerför berget och lyckades ta oss vidare- med en rejäl, otippad och oglamourös spring detox i bakfickan.

Ceremoniernas mecka
Ceremoniernas mecka

Min fina vän @hamaimalove som är en fantastisk space holder, sjunger de mest fantastiska witchy sångerna och är en allmänt inspirerande nomad som vågar gå mot strömmen. Love!

Ceremoniernas mecka

Här sitter vi nöjda efter en fantastisk kakao ceremoni med massor av release..Någon annan än vi som kände av de intensiva eldiga energierna från nymånen i vädurens tecken? Jag är helt slut!

Ceremoniernas mecka
Ceremoniernas mecka

Kakao och Copal.

Copal är en typ av kåda som luktar gudomligt och används traditionellt i ceremonier för cleansing av negativa energier och entiteter samt för att kalla in harmoni och avslappning. Man bränner kådan på kol och man använder röken som en shamanic/ energetic shower.

Ceremoniernas mecka

Ceremonin var 3 timmar i gassande sol så stämningen blev lite sömnig i slutet.

Ceremoniernas mecka

Kakao, kakao, kakao.

Ceremoniernas mecka

Här är Izaias som är en fantastisk man som har lärt mig så mycket om kakao och ceremonier. Jag kommer börja sälja hans kakao i Sverige och jag hoppas även han kommer komma förbi landet i sommar när han är på Europa turné. De kommer hålla olika ceremonier och utbildningar om det går att resa- på platser som Island, Ibiza, England, Tyskland och Spanien tror jag.

Ceremoniernas mecka

Här hänger jag loss i Izaias och hans fru Izabels fina butik Lava love. Här finns allt från den magiska kakaon jag dricker till fina textilier, copal osv. Ett absolut måste att stanna till här om du besöker San Marcos.

Vill du köpa ceremoniell kakao från Izaias och hans familj så kan du maila mig på info@ninamedicina.com för mer detaljer

Ceremoniernas mecka

Izaias gör även readings inom maya kosmologin..vet inte om det heter så på svenska men ens astro chart inom maya kalendern som ser annorlunda ut mot vår western astrology. Hans readings är väldigt spot on och kan verkligen rekommendera en. Han är sjukt svår att få tid med just nu men maila mig om du är intresserad så kan jag försöka få till en tid.

Detta är tydligen min totem, ett dubbelsidigt svärd som symboliserar ljuset och mörkret. Enligt mitt chart så är mitt mission i livet att jobba med kvinnor, med vår livmoder men kan ju även symboliseras som pånyttfödelse, jag ska även jobba med örter och i naturen- så känns ju som att jag är på helt rätt väg eller vad säger ni?

Svärdet ska jag använda för invisible surgeries för att skära upp knutar och få kvinnor på rätt bana och hitta sitt purpose och använder jag inte svärdet rätt så kommer det skada mig..så jag tyder det som att om jag inte följer mitt kall så kommer det göra ont..typ.

Jag har haft readings 2 gånger tidigare med Izaias men jag har varit på en helt annan plats i livet så nu kändes det äntligen som att det han sa har landat i mig och känns inte så långt borta som det gjorde för 2 år sen vid vår första reading.

Ceremoniernas mecka

Hamaima I väntan på ytterligare en ceremoni

Ceremoniernas mecka

Det blev lite kaosigt i början för det började regna och vi visste inte om vi snabbt skulle försöka hitta en ny plats med tak- men då skulle vi inte kunna ha en eld vilket var halva ceremonin..vi sjöng en sång och regnet slutade och det blev en magisk kväll med mycket grandmother energies. Vi delade sånger, dikter, berättelser osv om våra mor och farföräldrar och det var så fint.

Ceremoniernas mecka

Alltså snacka om att slå på stora trumman..

Ceremoniernas mecka
Ceremoniernas mecka
Ceremoniernas mecka

Och den sista ceremonin för veckan..

Ceremoniernas mecka

I denna magiska dome..ska jag ha en sån i Skåne eller passar det inte in i en äppelskog? är en yurt bättre? kan inte bestämma mig- vad tycker ni?

Ceremoniernas mecka

Min reading sa även att jag finner energi från träd så det är där ni kommer hitta mig i sommar, dinglandes från ett av mina 90 äppelträd..

Ceremoniernas mecka

Vad som händer därinne stannar därinne…Otroligt vacker ceremoni..ville inte att den skulle ta slut!