Stillhet

1 year ago

Stillhet

Jag och min kollega Artemis förbereder oss inför Her Peace kvinnorcirkel i Måndags. Så fantastiskt roligt att äntligen ha kommit igång på riktigt!

Stillhet

Den här veckan har jag varit helt själv uppe på ett magiskt berg ovanför en by som heter Jaibalito, vid Lake Atitlan i Guatemala.

Min kompis Azzurro som tar hand om det här stället är i LA så nu är jag in charge över palatset. Inga gäster dock så jag är HELT själv och när jag var det sist med full tillgång till eget kök och toalett var för typ ett halvår sen så ni kan ju tänka er lyckan..Har verkligen njutit loss! Att kunna koka mitt eget vatten och ha tillgång till en blender och kylskåp är sånt jag brukade ta för givet men nu känns det som en otrolig lyx..Jag kan alltså köpa mat och ha i min egen kyl- OMG, lyckan är total.

Tyvärr hände något med min nacke på väg från Costa Rica till Guatemala, kanske att det skulle kånkas ca 100 kg (MÅSTE börja med kindle för hälften är böcker som jag inte hunnit läsa än. Jag har dock ett sånt motstånd till ytterligare en skärm, jag känner verkligen att böckernas värld är en härlig flykt från all elektronik..hur känner ni?)

I alla fall, pga detta har jag inte kunnat göra allt det jag velat göra- yoga, gå på ecstatic dance och kakao ceremonier osv men det har varit otroligt skönt att bara vara i stillheten, så det var väl meningen. Efter 3 olika besök hos både massör och kiropraktor, massvis med vila och stretchövningar känns det nu lite bättre. Kroppen kommunicerar ju alltid med oss men jag har liksom lite svårt att förstå denna smärta, eller att vilja förstå och verkligen göra de förändringar som krävs..

Jag och Elin har äntligen lanserat www.herpeace.com i veckan och det är vi SÅ otroligt peppade och stolta och glada över. Jag älskar att jobba med något som känns så rätt i hjärtat och som kan hjälpa till att jobba bort skam och stigman kring så vanliga problem som det sällan pratas högt om som herpes, alla typer av obalans i yonin som sveda, klåda, svamp osv och sen har vi PMS, UVIs och så vidare..listan kan ju göras oändligt lång med allt våra fiffis ska behöva gå igenom och det är så dumt att behöva känna sig ensam när det är så många andra i samma sits och framförallt att det finns SÅ mycket man kan göra själv på en naturlig väg med örter, kost, mindfulness och så vidare.

Ikväll kl 19 kommer jag hålla i en gratis breathwork på zoom där jag bland annat kommer prata om hur vår menscykel och månens energier hänger ihop och vi kommer tillsammans sätta våra mål för den kommande måncykeln och för våren som kommer med stormsteg.

Nymånens energi är perfekt att använda sig av för att våga kliva in i något nytt, drömma en ny dröm eller starta ett nytt projekt- en chans att förnya oss själva om och om igen och det är verkligen extra kraftfullt att göra i grupp och tillsammans med breathwork!

 

Fördelarna med breathwork är många, exempelvis:

☽ Ökad energi

☽ Lättare att hantera stress

☽ Lättare att slappna av

☽ Mindre fysisk smärta

☽ Lugnare nervsystem

☽ Bättre sömn

☽ Mindre ångest

☽ Lägre blodtryck

☽ Bättre matsmältning

☽ Hjälp med bearbetning av trauman

☽ Kan hjälpa mot huvudvärk och migrän

☽ Mer kreativitet

Om du tycker det låter mer spännande än en kväll framför Netflix så hoppas jag vi ses om några timmar!

Kram Nina

Min vecka i bilder

Stillhet

Jag kommer nog aldrig tröttna på den här utsikten. Tänk att jag får bo här. Så tacksam.

Stillhet

Och att få plocka mina egna bananer..Jag är ju helt inne på att leva non toxic så testar mig fram med att göra mina egna naturliga produkter, vissa mer lyckade än andra. Jag gjorde en hårmask med mosad banan, kokosolja och äppelcidervinäger. Jag har fått många komplimanger för mitt hår i veckan (på zoom) så något bra gjorde den men trycket i vattnet här är så dåligt att jag en vecka senare fortfarande försöker kamma ut torkad banan ur håret.

Stillhet

SÅ lyxigt att få fortsätta på Punta Mona spåret och plocka min egen sallad till middag.

Stillhet

Älskar detta fönster..ska också fixa något runt fönster till mitt paradis i skånska skogen.

Stillhet

Här går jag runt oduschad med banan i håret och upptäcker nya blommor varje dag. Det ni..

Stillhet

Fina former

Stillhet

Rökelsehållare och drömfångare, ja ni fattar ju att jag är i himlen här.

Stillhet

SÅ många böcker jag vill läsa i den här bokhyllan, måste kanske förlänga min stay här och stanna kvar ett år till..

Stillhet

ÄNTLIGEN har jag inga grannar och kan trumma och sjunga hur högt jag vill. Fåglarna utanför älskar det, katten Artemis går och gömmer sig.

Stillhet

Har ni tröttnat än?

 

Stillhet

Här är ett större gästrum med yoga shalan på toppen. Där försöker jag spendera varje solnedgång med mantran och lite stretch. Jag har haft såna problem med min nacke sen jag kom hit så har inte kunnat yoga men om en vecka kommer det hållas yoga retreat här så hoppas jag blir bra tills dess.

Stillhet

Sweatlodge, inte använt än men ser fram emot att sjunga därinne när alla gäster kommer hit.

Stillhet
Stillhet

Hon är min bästa lärare, djur är ju ofta det..Mer chill, mindre stress.

Stillhet

När jag stapplade in till byn för att besöka en kiropraktor såg jag dessa kvinnor och kände mig genast supertöntig..Ont i nacken efter år av stress framför en dator när så många jobbar så hårt med sina kroppar. Men det kanske är därför vi har ont i västvärlden, för att många av oss använder våra kroppar på fel sätt?

Stillhet
Stillhet

Här är min båthållplats för att ta mig in till San Marcos där det mesta händer.

Stillhet

Hittade ett apothecary och kunde köpa på mig lite av mina favoritörter. Yay!

Stillhet

Inne i San Marcos gränder.

Stillhet

Och tillbaka i Jaibalito där jag bor i några veckor till, fast uppe på berget.

Stillhet

En rejäl hike upp skulle jag vilja säga..

Stillhet

Men väl uppe igen är det som att vara i en annan värld. Jag stannar här

Stillhet

Och dansar

Stillhet

Och kämpar vidare med alla instrument jag vill lära mig..

Så detta var en vecka i stillhet i min värld men inser ju när jag skriver att den kanske var rätt händelserik ändå

 

 

Helena · 1 year ago
Älskar bilden på sjöutsikten och husen i Jaibalito, och hamnen! :D det var mycket fint att titta på, kul. Vilken snygg hemsida ni har gjort till Her peace, det fanns mycket intressant att läsa om där, lycka till!

Nina Medicina · 1 year ago
Ja alltså vyerna här är HELT otroliga!! Jag har inga gardiner så vaknar upp till utsikt över vulkanen, känns overkligt på något sätt! Och TACK vad roligt att du gillar hemsidan!! Kram