När kvinnor samlas

2 years ago

När kvinnor samlas

Jag har precis kommit tillbaka till verkligheten efter en magisk vecka campandes under bar himmel vid en flod med 25 andra kvinnor. (sjukt stolt att jag klarade av att sova i min hammock då jag inte hade något tält- Robinson nästa..)

MAGISKT var det!! Finner typ inga ord för vad som just hänt.

Vi började veckan med en natural beauty day där vi tvättade varandras hår med en rinse gjord på hibiskus och massa andra bra örter jag inte riktigt hörde vad det var. Sen var det en ansiktsmask gjord på bland annat spirulina och avokado som var så härlig och en fantastisk body scrub med epsom salt och lite olika örter.

Jag älskar ju alla beauty rutiner som kommer från naturen så jag kände mig både glowing men även superinspirerad efter den morgonen som avslutades med ett plant bath. Ett plant bath är som en spirituell shower där man en och en får stå i mitten av en ring kvinnor och bli duschad i vatten fullt av blommor och örter som blivit blessed (säger man välsignade på svenska? Låter ju så religiöst..) och man föreställer sig att det man inte vill ha kvar i sitt liv eller i sin kropp rinner av en tillsammans med vattnet.

Morgnarna börjades i tystnad fram till frukost vilket är min dröm, jag är så otroligt ljudkänslig så varje minut jag kan få i total tystnad varje dag är guld värd! Ska försöka implementera det i mitt dagliga liv också inklusive att inte sätta på mobilen innan frukost. Så svårt men gör otroligt stor skillnad tycker jag.

Vi hade en otroligt inspirerande workshop om conscious communication som är ett ämne jag verkligen skulle vilja lära mig mer om. En annan om vår mooncycle (menscykel) och hur de hänger ihop.

Detta är ett ämne vi djupdyker i på Her Peace som jag och min vän och fantastiska partner Elin snart kommer lansera så jag var extra intresserad av den workshopen. Jag ska skriva mer om vad det är vi jobbat på hela vintern alldeles strax!

Vi hade ett flertal ceremonier med olika teman, vi sjöng runt elden, hade en temazcal som är en sweatlodge- en variant på bastu som används för ceremonier och cleansing och kommer från the native Americans. Vi dansade ecstatic dance och hade en intensiv breathwork session som jag var så tacksam för då jag inte fått ligga ner själv och andas med live instruktörer sen innan covid-19 utan bara själv hållt i klasser så det var otroligt skönt och mycket som släppte.

Vi hade ett flertal sharing circles där man får dela med sig av olika ämnen och de blir ofta väldigt emotionella. Ett av ämnena var- om du skalar bort alla din stories och idéer om dig själv, vem är du då? Inte helt lätt men sjukt intressant! Så tänk på den om du vill och kommentera gärna.

Jag älskade att vara omringad av kvinnor i alla åldrar mitt i naturen och koppla bort elektronik och känna känslan av att leva mer primal som vi gjorde back in the day. Ett fantastiskt avslut på min otroliga månad på PachaMama dit jag verkligen kommer åka tillbaka, right up my alley!

Imorgon lämnar jag Costa Rica efter lite mer än 4 magiska månader som mer känns som 4 år. Så mycket fantastiska saker som hänt. Så många otroliga människor jag träffat och vilken plats jag lyckades hamna på när stora delar av världen är i kaos. Otroligt tacksam för att jag fick gömma mig i djungeln i några månader.

Nu ska jag vidare till Guatemala som är en av mina favoritplatser på jorlden- kakaons hemland, fantastiska textiler och dit jag ska vid Lake Atitlan är det minst en Kirtan om dagen så som ni hör ett himmelrike för någon som mig.

 

När kvinnor samlas

Plant bath som rensar bort gamla energier.

När kvinnor samlas
När kvinnor samlas

Ansiktsmask med spirulina och avokado- if you can’t eat it don’t put it on your face!!

När kvinnor samlas

Här förbereder vi vårt plant bath med örter och blessings

När kvinnor samlas

Sen blev vi cleansade med copal som är en magisk kåda som luktar så otroligt gott, kan inte få nog. Vill leva i ett moln av den röken

När kvinnor samlas
När kvinnor samlas
När kvinnor samlas
När kvinnor samlas
När kvinnor samlas
När kvinnor samlas

Just det, glömde nämna att vi sen gjorde offerings av både blommor, tobak och de som hade sin Moon (mens) fick offra sitt blod i den här yonin medans vi sjöng sånger och hade oss. En vanlig vecka på PachaMama lol

När kvinnor samlas

Här förbereder vi vår temazcal där man sitter otroligt obekvämt direkt på marken inne i en hydda där det  skickas in varma stenar. Det är kolsvart och svettigt och det känns väldigt primal och härligt.

När kvinnor samlas
När kvinnor samlas

En liten selfie fick jag till som enda bild på mig själv, hej hej

När kvinnor samlas

En sista solnedgång på stranden på jag vet inte hur länge.

Helena · 2 years ago
Så roligt att läsa om vad du upplever och gör! Det är härligt att bli påmind om allt man kan ta sig för tillsammans och för sig själv :D Innan jag tog min lilla blogg-runda idag så satt jag och funderade på saker jag inte ville göra mer egentligen, och skrev på mitt block: Jag vill vara fri och göra mina egna grejer!!! Haha :D Känns som att du är och gör just det.

Nina Medicina · 2 years ago
Hej Helena, Så glad att jag kan inspirera till att leva ett lite mer friare liv med mer av det som gör dig lycklig och mindre av det som gör att du känner dig fast. Vad är något du kan göra redan idag för att komma ett steg närmare ditt mål? Kram Nina