Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/thewaywe/thewayweplay/wordpress/wp-content/themes/thewayweplay/functions.php on line 124
Let’s talk about skin baby | February 6, 2021 | The Way We Play

Let’s talk about skin baby

2 years ago

Let’s talk about skin baby

Jag får ofta komplimanger för min hy och det värmer, för så har det inte alltid varit.

När jag kom på att p-piller är pretty toxic och inte alls något min kropp mådde bra av (efter 16år) så slutade jag och då kom den hormonella acnen som ett brev på posten.

Min hy var fantastisk på p-piller men jag hade oftast ingen sexlust så inte så konstigt att de fungerade..helt sjukt att det inte pratas mer om den sidoeffekten!

Jag testade typ ALLT jag kunde komma över i den naturliga världen för att bli av med min acne- Jag detoxade, ändrade min kost, drack örter, jag hällde på litervis av Tea tree olja osv men inget hjälpte.

Long story short: Inför mitt andra Burning Man blev jag tillfrågad att hålla en kakao ceremoni i mitt camp då kvinnan som vanligtvis höll i dem inte kunde komma. Aldrig i livet tänkte jag, att prata inför typ 100 personer om något jag inte kände att jag visste tillräckligt mycket om skrämde livet ur mig men jag lovade att fixa kakaon då en kvinna från Mexiko var på besök för att hålla i ceremonier i LA. 

Väl på Burning Man var det ingen annan som kunde hålla i ceremonin så jag steppade än en gång ur min comfort zone och höll i min första kakao ceremoni och det gick hur bra som helst.

Efter veckan i öknen hade jag mer än ett kilo kakao över som fick följa med hem igen och jag började dricka en kopp varje dag.

Jag höll på att trappa ner mitt kaffe beroende men drack minst 1 kopp om dagen, oftast 2 men inom någon vecka efter att ha druckit kakaon varje dag var jag inte längre sugen på kaffe- jag fick energi av kakaon men utan att mitt nervsystem påverkades. Jag är så känslig och får lätt ryckningar i ögonen eller andra stress symptom när jag dricker kaffe men jag var för beroende för att sluta.

Anyway- inom en månad av att dricka 1-2 koppar kakao om dagen så hade mina stress blinkningar och ryckningar minskat drastiskt och min hy- tro det eller ej var HELT perfekt! Min hormonella acne var som bortblåst och har inte kommit tillbaka sen dess- så fantastiskt!

Svårt att säga om det bara är kakaon som ger mig den glow jag ofta får komplimanger för men jag tror mycket har med den att göra. Ceremoniell kakao har kvar alla nyttiga fetter som tas bort i processen av att göra kommersiell chockad eller kakaopulver och det är en av anledningarna till att ceremoniell kakao är så mycket mer potent än som ex pulver. Det är väl därför billig choklad kan förvärra acne- pga diverse tillsatta ingredienser och att det bra fettet är ersatt av något billigare alternativ.

Rå och ceremoniell kakao är världens mest potenta superfood och hjälper till att balansera våra hormoner- Det är därför vi kan bli extra sugna på choklad vid en viss tid i vår menscykel men problemet är att chokladen vi köper i mataffären har förlorat sin potens pga upphettning och att  kakaofettet är borttaget och alltså ersatt med billigare ingredienser.

Let’s talk about skin baby

Inte nog med beauty effekterna-kakao hjälper även kroppen utsöndra våra bliss chemicals som oxytocin och serotonin så då kan man bli såhär glad

Bra fetter är A och O för en fin hy enligt mig. Avocados, MCT olja, nötter och nötsmör, Ghee, chiafrön osv är alla stapelvaror hemma hos mig.

Så jag förespråkar starkt skönhet inifrån och ut- skala bort alkohol, socker, gluten, mjölkprodukter, processad mat osv i så stor mån du bara kan om du har problem med din hälsa eller hud och se om det blir bättring- när det väl blir förhoppningsvis blir bättre så kan du återinföra dina favorit treats en i taget för att se vad det är din kropp inte mår bra av. 

Det jag använder på min hy är endast ett magiskt serum från en av mina lärare inom naturmedicin- Rituel heter det och har endast kallpressade oljor från växtriket samt CBD olja och det är den bästa produkt jag någonsin använt. Vissa av oljorna har ett naturligt solskydd i sig så jag behöver inte ens smörja på en solkräm vilket oftast täcker till porerna och ofta gör att jag får dålig hy.

Vet inte om de skeppar till Sverige men vi kanske kan gå ihop ett gäng i vår och köpa på oss- kan inte leva utan!

Let’s talk about skin baby

Jag älskar GOOPs facial scrub men sen jag kom hit så har jag kommit in mer och mer på naturlig beauty care så nu använder jag krossade papaya kärnor och lite havregryn som en naturlig acid peeling. Har man inte tillgång till papaya funkar äpplen lika bra. Har du honung hemma kan du smacka i lite för en soothing effekt. 

Let’s talk about skin baby

Jungle facial

Blålera måste är även det ett av mina favorit tips för en fin och len hy! Här finns den i överflöd- bara hoppa i floden och gräva.

Och kaffesump- en perfekt peeling som luktar såå gott!! Och det är perfekt permakultur – flera användningsområden. Njut av kaffet och låt sedan din hud njuta av sumpen ✨

Let’s talk about skin baby
Let’s talk about skin baby

Såhär kan blåleran se ut om du köper den- detta i en butik i Nosara

Från och med nu ska jag försöka att inte smörja på något i mitt ansikte som jag inte kan stoppa i munnen- någon som vill haka på utmaningen?

Eller vänta nu, lera kanske inte är så gott men ni fattar poängen!

Rensa bort produkter med ingridienser du inte kan uttala och rädda både din kropp och vår natur med en så non toxic shoppingkorg du bara kan!!

Det kan faktiskt vara mer skadligt att smörja på krämer med giftiga ingredienser än att äta dem- detta då det  kan gå direkt ut i blodet utan något som helst filter- läskigt!

Kolla in skindeep där många produkter utvärderats i gifthalter och jag blev SÅ chockad- många företag som man tror är mer gröna är ibland bara sjukt bra på marknadsföring.

Kram

 

Emma · 2 years ago
Kan man få receptet på chokladdrycken?

Nina Medicina · 2 years ago
Hey Emma, Absolut, håller på att skriva ett inlägg om kakao så lägger till några recept i den, kommer i veckan