Dagens insikt från min inre guru

9 months ago

Dagens insikt från min inre guru

Utsikt över The Osho hall. Så vackert.

Nu är jag på plats på PachaMama som är en spirituell community här i Costa Rica. Den är i princip allt det jag saknade när jag bodde på Punta Mona och det fick mig att återigen komma till insikten att ingen plats eller person kan förväntas uppfylla alla ens behov- helt omöjlig uppgift ju..

När jag bodde på Punta Mona njöt jag som ni redan vet så otroligt mycket av maten men så är tyvärr inte fallet här på PachaMama. Intressant nog så kände jag redan första måltiden att den här maten inte är tillagad med kärlek och intention- sånt märker jag verkligen på en gång och det gör det verkligen mindre roligt att äta- det blir mer ett måste mer än dagens njut om ni förstår vad jag menar?!

Nu när jag hängt runt ett par dagar och träffat mer folk så har jag förstått att ingen i köket är riktigt nöjd med sitt jobb, så mycket riktigt utvisar det sig i maten.

Jag pimpar upp den med mängder av chiliflakes, havssalt och näringsjäst-mina traveling essentials! Och så massor av tacksamhet och blessings till alla som gjort det möjligt för mig att äta just den här måltiden, det ökar vibrationen i maten och jag mår bättre när jag äter.

Sidenote: Dr Masaru Emoto har bevisat att vatten har förmågan att ta upp medvetenhet i olika former där redan en tanke, ett ord eller en känsla tas upp av vattnet och förändrar dess energi och kvalitet- inte så konstigt när vi är så stor del vatten!

För varje ny tanke vi sänder till vattnet bildas helt unik vattenkristall och kristallerna tar olika form beroende på om vi sänder positiva tankar eller negativa. Skickar vi tankar om ex kärlek, tacksamhet och fred tar kristallerna en fantastisk form men om vi däremot sänder negativa tankar som t ex krig och hat, blir kristallerna deformerade.

Intressant eller hur!?

Words are vibrations..så tänk på vad du säger till dig själv och andra dagarna i ända- det påverkar oss mer än vad vi tror. Jag läste någonstans att om vi pratade till andra på det sättet vi pratar till oss själva ibland så skulle många sitta i fängelse – sjukt!

Så säg snälla saker till dig själv, de runtomkring dig och till allt du äter och dricker  så kommer du må så mycket bättre!

Dagens insikt från min inre guru

Ser ni skillnaden på kristallerna? No more negative self talk!

OK tillbaka till min insikt att man inte kan få alla sina behov tillfredsställda av en person eller en plats. På Punta Mona hade jag de milslånga tomma stränderna men förutom mina dagliga promenader i tystnad var det helt omöjligt att finna stillhet och lugn. Här på PachaMama finns ingen strand men oändligt många platser för stillhet, tystnad och meditation.

Jag saknade en daglig dos av spirituell input på Punta Mona och här på PachaMama yogar jag 2 gånger om dagen, hela communityn sitter tillsammans i tystnad 45 minuter innan middagen och varje kväll är det någon intressant aktivitet som en woman’s circle, ceremoni, ecstatic dance osv men istället saknar jag nu att kunna promenera runt och plocka mina örter till min dagliga infusion.

Jag kan hålla på att jämföra en timme till men ni fattar poängen. Man (eller jag iaf) kan inte få allt på en och samma plats eller få alla ens behov uppfyllda av en och samma person- och det är ok.

Det var dagens insikt från min inre guru
Namaste

Dagens insikt från min inre guru