Self love potion

1 year ago

På begäran kommer här ett exempel på ett magiskt self love potion som du kan ta några droppar av när du behöver boosta din självkärlek.

Vanligtvis föredrar jag att göra tinkturer på vodka för den smakar minst och är så pass stark att den lätt drar ut de aktiva, helande ingredienserna ur dina örter men i det här fallet vill jag att tinkturen ska vara en fröjd att inta så jag använder en rom eller brandy.

I den här tinkturen vill vi balansera och läka hjärtchakrat så jag rekommenderar att du använder det du har tillgång till av dessa ingredienser – ceremoniell kakao, honung, passionsblomma eller kava kava, rosblad, kanel och en vaniljstång.

Vill du köpa fantastisk ceremoniell kakao från Guatemala så hör av dig till mig, jag tror jag har några påsar kvar i lager i Sverige. Att dricka ren kakao direkt från en liten familjeägd farm, odlad utan kemikalier och med minimal processing och upphettning är en life changer och går inte att jämföra med kommersiell kakao och choklad!! Det är värt en post i sig men kort kan jag nämna att det är den mest potenta superfooden som finns- fylld av vitaminer, mineraler, antioxidanter och bra fetter. Ren Kakao hjälper till att öppna upp vårt hjärtchakra och är fantastiskt att dricka som en aphrodisiac och för att boosta sexuell och kreativ energi.

När det kommer till honung rekommenderar jag en ekologisk och närodlad.

Passionsblomma och kava kava lugnar nervsystemet, ångest, self doubt och oro så det tycker jag passar perfekt i ett self love potion – att få hjälp med att lugna ner alla negativa tankar och tvivel som sköljer över i alla fall mig ibland.

Du kan absolut slänga ihop en tinktur i köket på några minuter men jag föredrar att sätta mig i lugn och ro, tända någon sacred smoke som cedar, salvia eller vad jag har tillgång till, meditera i några minuter om vilken intention jag vill att min medicin eller potion ska hjälpa mig med- i det här fallet så skickade jag ned intentionen om att älska mig själv varje dag även när jag känner annorlunda och agera utifrån och följa mitt hjärta och inte agera utifrån rädslor.

Fyll upp en glasburk med 1/3 örter och fyll sen på med alkoholen så den täcker allt material i burken. Ta i några matskedar honung, sätt på ett lock och låt stå mörkt i 6-8 veckor. Sila sen och släng örterna i komposten.

Nu är ditt potion klart och du kan ta 1-2 pipetter under tungan eller exempelvis för att piffa till din kakao.

Säg gärna en affirmation högt några gånger när du tar ditt potion. Du vet bäst vad du behöver höra ex. Jag är värdig att älskas, jag älskar mig själv, jag lyssnar på min kropps signaler och gör det jag behöver för att må bra.

Self love potion

Ett härligt altare när vi gjorde self love potions hos på en farm utanför LA

Self love potion

Här gjorde vi mer potions på en farm i Malibu som heter plumcot farm. Magisk plats!

Self love potion
Self love potion

Min favoritplats för medicine making i min gamla trädgård i LA.

Self love potion

Här är resultatet- ett magiskt self love potion som verkligen boostar mig när jag behöver självkärlek

Self love potion

Några droppar i min kakao=next level!

Vill så gärna höra från er!! Vad vill ni läsa om? Har ni några frågor? Bring it on!!

Kram Nina