Nymåne= nystart

1 year ago

Idag är det nymåne i stenbockens tecken och det är en perfekt tid för nystart och vem älskar inte det?! Stenbocken visar vägen och att inget är omöjligt. Det är en bra tid för att förlåta, gå vidare och att släppa ånger och ångest! Nymånens energier kan röra upp känslor och minnen från förra årets nymåne i samma tecken, alltså för exakt ett år sen- kan du relatera? Dina känslor liksom mina kanske är allover the place? Det är ok! Låt dem komma utan att döma, skäms inte över ditt förflutna, du har antagligen vuxit så mycket av dina erfarenheter- var stolt över dig själv nu samt ditt förflutna som tagit dig dit du är idag!

 

Idag och de närmsta dagarna är en superbra tid att reflektera över hur långt du kommit det senaste året och hur dina prioriteringar skiftats- och glöm inte att fira dina framsteg!

 

Min personliga resa det senaste året har nog varit den mest intensiva men fantastiska någonsin- för exakt ett år sen började jag känna mig utbränd och mådde verkligen inte bra i varken kropp eller själ. Jag ville hinna med så mycket mer än min kropp klarade av men jag hade svårt att sätta gränser, både till mig själv och andra.

Sen var det som att universum hjälpte mig på traven och nu sitter jag här i Costa Ricas djungel och har aldrig mått bättre, såklart att det går upp och ner beroende på väder, hormoner och månenergier osv ni vet men generellt så är jag så lycklig att jag har hittat min väg i livet och kan ärligt säga till mig själv att jag följer mitt hjärta varje dag- så skönt efter 38 års sökande!

 

Jord elementet i stenbockens tecken påminner oss om vikten att hålla oss grundade i oss själva trots en alltmer kaotisk värld- Forrest bathing är bra för att hålla sig grundad, att gå barfota, göra breathwork, äta rotfrukter och annan lite tyngre mat är också bra och det är även viktigt att ta sina beslut baserat på tillit istället för rädslor. Känns väl extra aktuellt i den tiden vi lever i just nu?!

 

Det är även viktigt att ta hand om våra basbehov och det har jag en tendens att glömma bort ibland. Varje dag är en ny läxa i att lyssna inåt för mig, jag har en tendens att bara kötta på- typ glömma bort att gå på toaletten i flera timmar när jag är inne i ett kreativt flow, helt glömma bort mina tappra försök till att följa pomodoro tekniken med 25 minuters arbete sen 5 minuters paus med stretch och då kommer nacksmärtan som ett brev på posten. Min hållning när jag sitter framför datorn är ett skämt och jag kan skratta högt åt mina desperata försök till att hitta någon ergonomisk ställning att jobba i här i djungeln men A for effort..

 

Jag ska i alla fall verkligen bli ännu bättre på att lyssna på vad min kropp kommunicerar till mig i år! Det är ett av mina mål- vad har du för mål och intentioner? Om du inte har några är det här en fantastisk tid för att förtydliga dem för dig själv.

 

Några frågor att ställa dig själv kan exempelvis vara:

  • Vad har jag lärt mig det senaste året?
  • Hur kan jag bli en bättre människa?
  • Vad för typ av liv får mig att känna mig lycklig och fri?
  • Vad kan jag göra för att skapa det liv jag vill ha?
  • Om det inte fanns några hinder i världen, hur skulle jag välja att leva då?

Happy New moon  ☾

Nymåne= Nystart

Ett perfekt mål mat för att grunda rotchakrat! En version av potatissallad fast med yucca, chiapudding med adaptogener och 2 bliss alls, ägg och linsbiffar- en lyxigare frukost här i djungeln

Nymåne= Nystart

Jack vår huskatt är min bästa mentor- han är 100 % sig själv, vilar när han är trött, och han ber inte om ursäkt för att han tar upp space.

Nymåne= Nystart

Breathwork är alltid fantastiskt men extra starkt runt ny eller fullmåne. Jag höll en ceremoni i söndags där vi släppte loss allt det skräp vi inte vill ha med oss in i 2021 och så här blissed out blev de när vi var klara!

Nymåne= Nystart
Nymåne= Nystart

Att kramas är även det en fantastisk och enkel övning att praktisera varje dag för att grunda sig och må bättre i kropp och själ

Nymåne= Nystart
Nymåne= Nystart

Tosha höll i en thai massage workshop här i söndags och även det är en bra övning för att grunda sit rotchakra.