Jungle mystic new year

9 months ago

Min nyår var nog den mest fantastiska dagen jag någonsin kunnat drömma om, och som vi alla var eniga om så kändes det som en av de bästa platserna i världen att vara på just nu! Fantastiska människor (alla Covid testade innan de kom hit så oroa er inte), mat i världsklass, workshops, ceremonier, musik och en så otroligt fin stämning!

Jag var helt klart lite stressad innan alla 55 personer kom med båten (utöver de 25 som redan bor här) med tanke på att jag inte träffat så mycket nya människor i år men det gick verkligen hur bra som helst.

Vi började dagen med en lerig djungel hike som var off the beaten track! Väldigt svettigt och spännande.

Jungle Mystic New Year

Stephen Brooks köpte marken här för 25 år sen som var ett dåvarande kakao plantage
och han har sedan dess skapat en off the grid permamultur farm med mer än 300 olika träd, frukter, örter och grönsaker. Han är en helt galen man som är otroligt inspirerande och sitter på så mycket kunskap och jag har lärt mig så mycket mer om naturen här den senaste veckan.

Jungle Mystic New Year

Jag ska krama minst ett träd om dagen i år- ni vet väl att det ger massvis av positiva hälsofordelar och lugnar både kropp och själ?!

Jungle Mystic New Year

In the jungle the mighty jungle..

Jungle Mystic New Year

Blu höll i en fantastisk workshop om Gene keys- en mix av astrologi och I Ching. Man fyller i när man är född- tid och plats och det utvisar då vem du är, hur du är och varför du är här- alltså vad ditt purpose är! Så intressant! Man kan få massvis av gratis info på nätet om man fyller i sin info men man kan även ha en mer detaljerad reading med henne som jag blev himla sugen på. Älskar sånt här även om jag nu verkligen vet vad mitt purpose är och varför jag är här. Skadar inte att bli påmind lite då och då.

Jungle Mystic New Year

Sen fick vi en övning där man skulle visa för sin grupp vad ens intentioner är för det nya året utan att säga något- alltså genom kroppsspråk. Jag har lite svårt för charader men det var bara att ta mig ur min comfort zone! Sen fick alla skriva på ens kropp vad de såg. Det jag försökte visa var community, self love, freedom och joy.

Jungle Mystic New Year

Det som tolkades av de i min grupp var exempelvis
‘offering gifts and wisdom’, ‘self realization’ och ‘being of service to others’.

Jungle Mystic New Year

En väldigt fin övning som öppnade upp för mycket känslor hos många.

Jungle Mystic New Year

Sen klädde vi oss i vitt, dekorerade oss med djungel dekor och blev pimpade med body art från tribal markers (non toxic body paint med essential oils-så LA!!) och det förhöjde verkligen stämningen!

Jungle Mystic New Year

Detta gjorde mig sugen på att bygga ut den här tatueringen. Så sugen på en handtatuering och några på fingrarna..och fint i vitt!

Jungle Mystic New Year

Och sen blev det såklart lite obligatorisk photo shoot på stranden

Jungle Mystic New Year
Jungle Mystic New Year
Jungle Mystic New Year
Jungle Mystic New Year

Förberedelse inför kvällens kakao ceremoni

Jungle Mystic New Year
Jungle Mystic New Year

Sen var det mer photoshoot. Jag tror alla var så exalterade över att få klä upp sig lite efter pyjamasens år.

Jungle Mystic New Year
Jungle Mystic New Year
Jungle Mystic New Year
Jungle Mystic New Year
Jungle Mystic New Year

Så magiskt!
Här sjöng vi och delade med oss av våra intentioner inför 2021 och sen var det dans resten av kvällen men det fick jag tyvärr inga bilder från. Stämningen var obeskrivlig och det var så kul att få dansa av sig efter så lång tid utan fest!

Mina intentioner inför 2021 är många men några av dem är att ta med den här känslan hem till Sverige, dricka minst en kopp kakao om dagen, skratta mer, följa mitt hjärta varje dag, bygga min community och inte ta mig själv på så stort allvar. Vad är dina intentioner?

 

Om du vill se videos från Punta Mona kan du kolla in min insta @ninamedicina, du hittar dem under Costa Rica Stories