Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/thewaywe/thewayweplay/wordpress/wp-content/themes/thewayweplay/functions.php on line 124
Golden Mylk | January 25, 2021 | The Way We Play

Golden mylk

2 years ago

Golden Mylk

Såhär fint kan det se ut men min djungel version från en metallkopp är mindre bloggvänlig så tack @nutritionsqueezed för bilden

Alltså en gurkmeja latte..heter det så på svenska?

SÅ otroligt gott och en enkel rutin att implementera för att dämpa inflammation i kroppen och den är magisk att dricka för self care- jag känner mig så varm och härlig efter en kopp!

I mitt gamla liv där jag hade tillgång till mitt egna kök dracks det Golden Mylks nästan varje kväll men här i djungeln bjuds det till kanske en dag i veckan- ibland blandat med kokos eller havregrynsgröt och det är sjukt gott!!

Curcumin som är den aktiva ingrediensen i gurkmeja är otroligt effektivt att inta på daglig basis för att dämpa inflammation i kroppen och för att boosta vårt immunsystem. Färsk eller som pulver går bra.

Hur gör man?

Ta ca 1-2 teskedar gurkmeja och blanda i valfri vegan mjölk. (Om du använder färsk gurkmeja ta då ca 3cm)

Jag föredrar att göra min egen mandelmjölk med några dadlar och havssalt- YUM!! men köpt veganmjölk går såklart bra- jag föredrar då mandel eller kokosmjölk till min Golden mylk- ju högre fetthalt desto bättre!

Vill ni ha en life hack? Man kan göra mandelmjölk på 30 sekunder- ta en matsked mandelsmör och blanda med 1 dl vatten i en blender- voila.

Lägg till lite svartpeppar vilket behövs för att aktivera curcumin i kroppen.

Sen är det bara din kreativitet som stoppar dig- Ceylon kanel, kardemumma, reishi, ingefära, honung eller en dadel är några andra ingredienser jag gillar att lägga till.

Kör några sekunder i din blender eller med stavmixer och diska den DIREKT efter, annars blir den gul och ful för alltid.

Ta några djupa andetag innan du dricker och varför inte skriva en sida i din dagbok om vad du är tacksam för just nu!

Hoppas detta tips lättar upp i mörkret!

Ahhhhh nu när vi ändå pratar om gurkmeja så vill jag tipsa om att det är en fantastisk ingrediens för en naturfärg. Jag är inte så gul av mig men jag älskar den här färgen som Flick fick till här på farmen. Hon blev som många andra jag känner utbränd i modebranschen och håller nu på med fantastiskt hantverk- kolla in henne på insta @mindfulobjects

 

 

Golden Mylk

Helena · 2 years ago
Tack för tipset, dricker du den kall eller varm? Vilket vackert hantverk Flick gör! Snyggaste instagramkontot ju!

Nina Medicina · 2 years ago
Visst är hennes hantverk magiskt!! Och så mycket jobb och kärlek som ligger bakom! Jag dricker den varm men säkert gott kall också:) kram