Breathwork för blivande yogisar

2 years ago

Breathwork för blivande yogisar

Min sista workshop i vår underbara shala- den kommer jag sakna! Många magiska stunder här.

Breathwork för blivande yogisar

I helgen höll jag i en breathwork och movement workshop för en grupp blivande yoga instruktörer och det var så fint i vanlig ordning- jag verkligen älskar det jag gör i livet just nu på alla plan.

De jobbar den här veckan med rot och sakral chakrat så jag fokuserade klassen kring det innan de la sig ner för själva andningen.

Jag vet inte hur mycket ni vet om våra chakran? Det var inget jag lärde mig om innan jag tog min yogautbildning vilket är helt sjukt för detta borde vi lära oss i skolan! Ancient Wisdom!
Våra chakran är energipunkter vars balans hjälper dig att få energi och uppnå bättre fysiskt och mentalt välmående. Har vi blockering i ett chakra är det svårt för din livsenergi att flöda fritt i kroppen och det kan skapa sjukdomar och blockeringar osv

Vi pratade bland annat om vad man kan göra för att balansera sitt rotchakra vilket kan vara så enkelt som att vara ute i naturen, gå barfota, ligga på jorden, äta hemlagad mat, dansa afrikansk dans eller skaka kroppen- poängen är att stampa och grunda fötterna i marken, trumma, eller en massage exempelvis.

Det är viktigt att tillgodose sina basbehov och fråga sig själv på daglig basis- vad behöver min kropp just nu, och sen verkligen lyssna på det.

Vårt Sakralchakra kan vi balansera och läka genom att släppa loss våra känslor- gråta, skratta, skrika osv och eftersom det är vårt energicenter för vår kreativa energi kan andra bra övningar vara att plocka fram sitt inre barn och exempelvis dansa, måla, sjunga eller vad du än vill utan att lägga någon vikt i hur det ser ut eller låter- så befriande!!

Vårt andra chakra är även center för vår sexuella energi så mindful self pleasure kan också vara en ritual att införa för att balsnsera detta chakra. Och då snackar vi inte 30 sekunder med en vibrator utan att boka in minst en timme med sig själv, andas, massera brösten med en härlig olja, massera resten av kroppen osv- även det några inlägg i sig som jag gärna skriver mer om!

Så det jobbade vi alltså med under workshopen- vi sjöng mitt favorit mantra Shiva Shambo och alla fick uppmaningen att sjunga ut som ett barn som inte bryr sig om vad någon annan tycker, stampa, dansa, skaka, trumma- ja hela baletten och det var SÅ roligt!!

Jag har jobbat otroligt mycket med mig själv för att komma ur mitt skal och våga sjunga inför folk, det hade känts som världens största skämt för bara några år sen men att sjunga Kirtan har verkligen hjälpt mig hitta min röst- så det kan jag verkligen rekommendera om du älskar känslan du får av att sjunga men håller tillbaka när du är runt andra! Tror det finns i Sverige? Uppdatera mig gärna om ni har koll!

Anyway, det var en fantastisk workshop och den sista här för mig på Punta Mona- nästa vecka åker jag vidare till andra kusten för en annan community- jag är redo att lämna men jag kommer sakna det här knäppa stället till paradis!!

Breathwork för blivande yogisar

En fin reminder

Helena · 2 years ago
Åh, jag vill också ligga i en shala :D Det känns så himla avlägset att kunna vara med andra människor på det viset när man sitter insnöad (det tycker jag om iof, jättevackert med snön i Sverige just nu) ensam och det har blivit en vana att gå i vida cirklar om sina medmänniskor och det mest sociala man gör är att stå på parkeringen och byta några ord med grannarna. Men! This to shall pass <3 Härligt att se dina bilder. Skriv gärna mer om den sexuella energin, det vore intressant. Jag har det lite som ett mål att utforska min sexualitet, det har tagit tid för mig att kunna bli intresserad av min egen sexualitet, det har varit så ihopkopplat med män, deras uppfattningar. och de bilder, filmer, texter man matats med sen unga år att det är först nu som jag börjar urskilja något större och mer spännande och helt annorlunda.

Nina Medicina · 2 years ago
Hej Helena Så ledsam ny vana att gå i vida cirklar kring sina medmänniskor men jag håller med- det är förhoppningsvis bara en fas och under tiden får vi hitta andra vägar! Kanske en perfekt tid för att lära känna din kropp och sexualitet. Skriver gärna mer om det- håller helt med dig och jag som de flesta andra har också lärt mig från porr för det är ju typ den enda utbildningen vi har innan vi kliver in i den sexuella världen och detsamma gäller ju våra män. Jag brinner verkligen för att öka vårt medvetande kring conscious lovemaking och tantra så jag återkommer med ett inlägg eller fler om det. Kram