2020, wow vilket otippat år! del 2

3 years ago

2020, Wow vilket otippat år! Del 2

I början av andra halvan av 2020 spenderade jag större delen av min tid på att sälja av mina ägodelar och förberedde mig på att flytta från LA. Jag saknar verkligen min underbara oas till trädgård.

2020, Wow vilket otippat år! Del 2

Flyttlasset gick i början av Augusti och då tog jag min hippevan Molly på ett sista äventyr genom Californien upp till Oregon.

2020, Wow vilket otippat år! Del 2

Castle lake var ett av mina första stopp på min roadtrip och det måste nog vara en av de mest magiska sjöar jag någonsin simmat runt i- fairy land!

2020, Wow vilket otippat år! Del 2

Vid Shasta headwaters får man fylla på sina vattenflaskor med det mest krispiga bergsvattnet- direkt från källan! Vissa kör långa vägar för det här vattnet som sägs vara heligt.

2020, Wow vilket otippat år! Del 2

Lake Siskiyou var en annan helt fantastisk sjö som var väldigt uppfriskande när rök från skogsbränderna började rulla in. Det är så otroligt sorgligt med de årliga bränderna som börjar tidigare och blir värre och värre för varje år!

2020, Wow vilket otippat år! Del 2

En av mina absoluta highlights i år var att spendera en vecka på några vänners farm i Oregon- Uneven ground farms. Vi lagade farm to table middagar som var out of this world och sov under stjärnfall och svalkade oss i en närliggande flod- något som gärna får bli en årlig tradition.

2020, Wow vilket otippat år! Del 2
2020, Wow vilket otippat år! Del 2
2020, Wow vilket otippat år! Del 2

Mat smakar så otroligt mycket bättre när den är odlad, skördad och lagad med så mycket kärlek! Någonstans här bestämde jag mig för att jag också vill bo på landet och odla min egen mat.

2020, Wow vilket otippat år! Del 2

När vi inte hängde med djuren eller lagade mat anordnade vi alla lite olika ritualer och cermeonier. Jag höll i en kakao cermemoni och här är Frankie som läser oracle cards.

2020, Wow vilket otippat år! Del 2

Att få hänga runt med alla underbara djur var en annan highlight-såna karaktärer!

2020, Wow vilket otippat år! Del 2

Grismamman Shirley födde 10 små minisar och mitt liv var komplett!

2020, Wow vilket otippat år! Del 2

Min fantastiska vän Cat är ute och skördar kvällens sallad

2020, Wow vilket otippat år! Del 2

Efter en vecka på farmen körde jag vidare för lite ensamtid i skogen och hamnade på den mest fantastiska campingplatsen Cedar Bloom. Jag blev så inspirerad av känslan där och vill skapa något liknande hemma i Sverige. Man kunde antingen campa själv vilket jag gjorde men man kunde även hyra de har små husen- hur söta!

2020, Wow vilket otippat år! Del 2
2020, Wow vilket otippat år! Del 2

Blev även kär i deras te lounge med alla mina favorit örter

2020, Wow vilket otippat år! Del 2
2020, Wow vilket otippat år! Del 2

Och kolla in bastun!!

2020, Wow vilket otippat år! Del 2

Med utsikt över floden- jag tänkte stanna 3 nätter men blev kvar en vecka och kom tillbaka en gång till lite senare under min resa, jag kände mig så hemma här

2020, Wow vilket otippat år! Del 2

Van life! Jag ville nästan inte lämna ifrån mig min van Molly som tagit mig på så många äventyr de 2 åren jag hade henne. Jag älskar verkligen friheten av att kunna stanna i princip varsomhelst och stanna hur länge jag vill- helt enkelt ‘going with the flow’

2020, Wow vilket otippat år! Del 2

Ett utomhusbadkar känns nu som ett absolut måste!!

2020, Wow vilket otippat år! Del 2

Helt otippat hamnade jag sen i ett gammalt hippiekollektiv från 60-talet som nu i princip var helt öde. Jag blev inbjuden av en vän som stött på några kvinnor som anordnade en fullmåne ceremoni med kakao, sång och nakenbad så det tackade jag såklart ja till och spenderade natten innan jag åkte vidare mot redwood skogen

2020, Wow vilket otippat år! Del 2

Min dagliga rutin som jag fallit ur lite nu var att sjunga, trumma och spela på min harmonium som jag vill lära mig spela lite bättre i år! Så befriande att sjunga ute i skogen när ingen kan höra förutom träden

2020, Wow vilket otippat år! Del 2

Kusten i Oregon känns som en glömd pärla – i princip helt öde och hur vackert som helst

2020, Wow vilket otippat år! Del 2
2020, Wow vilket otippat år! Del 2

Ibland hittade jag ingen plats att spendera natten på som kändes trygg så då använde jag en app som var lite som air bnb men för camping – finns det något sånt i Sverige? Så bra idé! Här spenderade jag en natt i en trädgård, lite random men bra alternativ i brist på annat

2020, Wow vilket otippat år! Del 2

Redwood skogen är något av det mest magiska jag upplevt!

2020, Wow vilket otippat år! Del 2

Väl tillbaka i LA bodde jag några nätter hos min fina vän och gamla kollega Emelie som bor i Marina del rey med den mest fantastiska glammiga utsikten där det känns som att solen aldrig går ner

2020, Wow vilket otippat år! Del 2

En av mina favoritaktiviteter under karantänen har varit att sjunga Kirtan på stranden så det var det jag önskade mig min sista kväll i LA med mina vänner. Så mycket tårar!

2020, Wow vilket otippat år! Del 2
2020, Wow vilket otippat år! Del 2
2020, Wow vilket otippat år! Del 2

Hemma i Sverige igen!

2020, Wow vilket otippat år! Del 2

Min första kväll hemma bjöd min underbara vän Tove på magisk veganmiddag i hennes fina hem- sånt fint välkomnande

2020, Wow vilket otippat år! Del 2

Här somnade jag på soffan full av mat och kärlek

2020, Wow vilket otippat år! Del 2

Jag bestämde mig för att sälja min lägenhet med världens bästa energi då jag kände så starkt att jag inte längre kan bo i en storstad med hektisk energi och för lite natur

2020, Wow vilket otippat år! Del 2

Sen bjöds det på grötfrukost hos Elin där vi spånade på vårt kommande spännande projekt som jag snart kommer berätta mer om

2020, Wow vilket otippat år! Del 2

Någon vecka efter att min lägenhet lades ut så skickade min vän Jenny en länk till ett hus i Skåne till mig och sa att det var perfekt för mig och det jag vill skapa, så jag hyrde en bil och körde ner till Skånes skogar och blev upp över öronen förälskad i det här paradiset

2020, Wow vilket otippat år! Del 2

Efter en stressig budgivning och väldigt mycket manifesterande (och lite magiska ritualer) så blev huset med 80 äppelträd mitt. Jag har nog fortfarande inte tagit in att det är sant! I vår flyttar jag in och jag tänker skapa en magisk liten oas för healing mitt i naturen

2020, Wow vilket otippat år! Del 2

Ladan som kommer förvandlas till en kakao lounge, yoga shala och sound healing space

2020, Wow vilket otippat år! Del 2

Vi firade min och min vän Erikas födelsedagar på hennes killes otroliga landställe vid Valdemarsvik med massor av god mat, healing på bryggan, bastu och långpromenader.

2020, Wow vilket otippat år! Del 2

Blev inspirerad till min nästa Burning man outfit- undrar när det kommer hända igen?

2020, Wow vilket otippat år! Del 2

Nässlor på tork- en fantastisk källa till vitaminer och mineraler. 2-3 koppar nässelte om dagen har otroliga hälsofordelar och är enligt mig ett bättre alternativ till en grön juice-det är billigare, kräver mindre disk, går att hitta lokalt och är därmed bättre för vår miljö! Dessutom växer nässlor som ogräs och kräver inget extra vattnande som frukt och grönsaker gör

2020, Wow vilket otippat år! Del 2

Födelsedagsfir på PA&co- vad som nog var ett av mina enda restaurangbesök i år – så gott och så fantastiskt sällskap

2020, Wow vilket otippat år! Del 2
2020, Wow vilket otippat år! Del 2

Jag hann hålla i en kakao ceremoni på en av mina abosluta favoritstudios i Stockholm- Conscious life för vänner och familj och det var en sån härlig eftermiddag.

2020, Wow vilket otippat år! Del 2

Jag höll även i lite privata kakao ceremonier hemma hos vänner och jag verkligen älskar att umgås på ett mer conscious sätt och inte bara ses och dricka vin.

2020, Wow vilket otippat år! Del 2

Sen bjöds det på middag hemma hos Frida som också bloggar här på The way we play- Sån otroligt rolig kväll som jag fortfarande lever på. ett perfekt avslut på en väldigt kort och intensiv Sverige vistelse.
Sen bar det av till Costa Rica och här kommer jag nu befinna mig tills i vår när jag flyttar ner till Skåne.

Nina Medicina

Nina Medicina

I am a Modern medicine woman and spiritual guide working mainly with Ceremonial Cacao, plants, breathwork and sound.

Here I am writing about my life that is divided between Lake Atitlan in Guatemala and the forest in Skåne. Topics I am passionate about are Cacao, holistic health, healing, spirituality, ceremonies, rituals and my dog Elda of course❣︎

Instagram: @ninamedicina

https://www.ninamedicina.com
Mail: [email protected]