En typisk morgon i djungeln

3 years ago

En typisk morgon i djungeln

Varje morgon är magisk här på sitt egna lilla sätt. Jag älskar att vakna upp i min väldigt rustika men charmiga bungalow mitt i den vilda naturen och med ljudet av havets vågor (och apor) i bakgrunden. (En enorm kontrast från mitt senaste boende vid Venice, LA men just nu saknar jag inte så mycket mer än min Vitamix blender!)

Jag brukar börja varje morgon med att plocka upp grodbajs från golvet, de verkligen älskar att komma in på natten och lägga små korvar på väldigt strategiska platser som jag alltsom oftast trampar på när jag går ut och kissar mitt i natten. Slår aldrig fel.

Om det inte är sunrise yoga brukar jag spendera den första timmen kvar i sängen och skriva dagbok eller läsa i någon av alla de böcker jag släpade med mig hit i mina 2 trunkar till resväskor. (Om någon kan lära mig att bli lite mer minimalistisk tar jag mer än gärna emot råd!)

En typisk morgon i djungeln

Braiding Sweetgrass- en bok om Indigenous Wisdom, Scientific Knowledge, and the Teachings of Plants som jag läser nu, återkommer till den sen när jag läst klart men så fin, kan verkligen rekommendera.

Sen är det frukost och det är min lyckligaste stund på dagen- ALL mat här är fantastisk och allt är lagat från scratch. Är det frukt har man klättrat i träd på morgonen för att få ner så mycket frukt vi behöver- Oftast papaya och ananas men ibland blir det jackfruit eller någon annan exotisk frukt man aldrig hört talas om innan. Blir det kokosyoghurt (min favorit!!) eller kokosmjölk är den också från helt färska kokosnötter och det är så sjukt mycket jobb kan jag tala om. Ägg blir det bara om hönsen lagt några. Allt är vegetariskt om ingen fångat en fisk och jag är så inspirerad av alla kreativa rätter som lagas här- Jag har på riktigt aldrig ätit så god mat i hela mitt liv!

En typisk morgon i djungeln

Tallrikarna (jag kallar dem för prison plates) och kopparna här kan absolut piffas till men maten!! Idag serverades det omelett med “coconut meat”, Papaya, smoothie gjord på egg fruit som är en intressant frukt som har konsistensen av en ägggula och passar perfekt i smoothies.
Sen var det en Golden Mylk gjord på färsk kokosmjölk med gurkmeja, ingefära och kanel, allt från farmen. Alltså så långt från mellanmjölk man kan komma.

En typisk morgon i djungeln

Och kolla utsikten!

Efter frukost brukar jag ta en lång promenad på den milslånga helt tomma stranden. Det är fascinerande att se hur mycket havet förändras från dag till dag. En dag är havet lugnt och stranden helt ren och nästa är den full av alger och träd och grenar från ingenstans och stormande hav. En fin påminnelse om att ta vara på varje stund och att inte ta något för givet.

En typisk morgon i djungeln

Efter min promenad brukar jag gå till vårt “witches lab” och kolla till mina olika projekt jag har för mig. I veckan har jag gjort en honung med Ylang Ylang som är en helt fantastisk blomma som doftar och smakar ljuvligt! Jag håller även på att fermentera en ört pesto och sen har jag lite olika vitlöksprojekt på gång- Vitlök och fermenterad mat är ett måste för mitt immunsystem och tarmhälsa här så jag ser till att alltid ha lite olika fermenteringsprojekt igång.

En typisk morgon i djungeln

Ylang Ylang blomman

En typisk morgon i djungeln
En typisk morgon i djungeln

Hällde över lite lokal honung på blommorna och lät stå i bara 2 dagar, sen blev det den mest potenta, blommiga honungen!

En typisk morgon i djungeln

Örter redo att hackas och fermenteras

En typisk morgon i djungeln

Efter att jag hackade alla olika örter masserade jag dem med salt och tryckte ner dem in en glasburk och täckte med lite olja, nu ska den stå i ett par dagar- återkommer med resultatet.

Tove · 3 years ago
Uuuunderbart & WOW!! Så härligt det ser ut! Vill veta mer!

Nina Medicina · 3 years ago
Tack fina Tove, lika underbart som du är underbar!! kommer mer!! Puss

Mia · 3 years ago
Åh vad härligt att se bilder från CR , kommer njuta så av att se dem komma då vi brukar vara där på julen, men åker såklart inte denna julen , känns fel på så många sätt, speciellt om man själv hade oturen att bli sjuk och var tvungen att utnyttja landets få sjukhus. Men tänkte fråga hur det går för landet nu i denna krisen ? Har tänkt på och oroat mig för många man lärt känna genom åren, överlever de utan turist näringen ? Är bilderna från yogan före pandemin eller hur fungerar det där med avstånd osv ? Längtar längtar tills det känns bra igen att komma tillbaka .

Nina Medicina · 3 years ago
Hej Mia Så tråkigt att ni inte kan komma hit i år, förstår helt att det känns fel på många sätt! Jag vill inte heller röra mig någon annanstans än där jag är just nu och vänta ut den här pandemin. Jag har turen att vara långt bort från civilisationen på en farm in the middle of nowhere så här märker jag inte av COVID. De flesta som är på den här farmen har varit här i månader och "karantänat" sen i februari så vi kan yoga på och kramas som vanligt vilket jag är enormt tacksam för!! Sån lyx som jag vet är få förunnade just nu. Jag har varit i den närmsta byn Puerto Viejo 2 gånger sen jag kom hit och där är det mask och 6 feet apart som gäller. Det är lite lugnare än vanligt men inte jätteskillnad. Stor kram och ta hand om dig

MiA · 3 years ago
Åh låter som en dröm att bo där , speciellt nu! Gott nytt år , ser framemot att följa dig medan världen återhämtar sig . Sedan är vi tillbaka på CR. ⛄️

Nina Medicina

Nina Medicina

I am a Modern medicine woman and spiritual guide working mainly with Ceremonial Cacao, plants, breathwork and sound.

Here I am writing about my life that is divided between Lake Atitlan in Guatemala and the forest in Skåne. Topics I am passionate about are Cacao, holistic health, healing, spirituality, ceremonies, rituals and my dog Elda of course❣︎

Instagram: @ninamedicina

https://www.ninamedicina.com
Mail: [email protected]

The Ceremonial Cacao I am writing about that has upgraded my life on all levels can be found at:
Www.wildcacaocollective.com
@wildcacaocollective