En bättre jul i djungeln

3 years ago

En bättre jul i djungeln

I förrgår firade vi jul här i djungeln och det var en fantastiskt fin dag även om jag saknade alla mina nära och kära. Jag bestämde mig för att ha en dag i stillhet så jag hängde upp min hammock mellan 2 palmer vi stranden där jag läste, vilade och övade på att vara lite uttråkad. Så uttråkad man kan vara med havet som utsikt..

En bättre jul i djungeln

ÄNTLIGEN några timmar i stillhet. Att bo i community är fantastiskt på många sätt men jag har saknat min ensamtid. Att jag inte kom på den här briljanta iden lite tidigare..

På eftermiddagen dukades det upp till julmiddag jungle style och maten som alltid är magisk här var out of this world!!
Det bjöds på grillad kyckling för icke veganerna från en närliggande by, en helt sjuk ostsås som jag ville doppa mitt huvud i efter att inte ha ätit ost på väldigt väldigt länge- wow! Falafel med hummos och bönröra, tomatsallad, en Mac n Cheese variant med blomkål, kokosglass, vegan brownies osv Det var en matfest utan dess like och jag kommer drömma om den länge.

En bättre jul i djungeln

Julbord med djungel dekoration

En bättre jul i djungeln

Min fina djungel familj.

En bättre jul i djungeln

Ingen matbloggsbild precis och ser inte i närheten så gott ut som det var men här är den, tallriken jag kommer drömma om länge länge!

Vi dekorerade ett kakao träd i brist på julgran och sen var det “secret santa” julklappsutdelning. Jag blev introducerad till denna lek det när jag bodde i LA och det är ett väldigt roligt och livat sätt att dela ut julklappar på! Såhär går det till: alla tar med sig en present, man får plocka ett nummer och den som får nr 1 väljer sin present först. Sen kan nr 2 antingen ta en ny present från presentbordet eller ta en tidigare öppnad present. Det kan bli riktigt hetsigt! Jag tog en redan öppnad present som var en tarotlek men den blev sen tagen från mig och jag slutade upp med ett hemmasnickrat snäckhalsband. Helt klart en övning i “detachment”.

En bättre jul i djungeln
En bättre jul i djungeln
En bättre jul i djungeln

Mitt bidrag till julklappsutdelningen. Väldigt nöjd med min inslagning som bestod av ett torkat löv och 2 achiote frukter. Man tager det man haver.

Jag känner mig så tacksam att jag fick fira ute i naturen med härliga människor och jag vet att det är ett privilegium när så många sitter hemma själva.

Hoppas ni alla hade en fin jul och låt oss hoppas på ett mer socialt 2021 med mer kramar och närhet med dem vi älskar.

Kram

Tove · 3 years ago
Vilken härlig jul! Låter och ser helt ljuvligt ut!

Nina Medicina · 3 years ago
Ja bara du som saknades!!

Nina Medicina

Nina Medicina

I am a Modern medicine woman and spiritual guide working mainly with Ceremonial Cacao, plants, breathwork and sound.

Here I am writing about my life that is divided between Lake Atitlan in Guatemala and the forest in Skåne. Topics I am passionate about are Cacao, holistic health, healing, spirituality, ceremonies, rituals and my dog Elda of course❣︎

Instagram: @ninamedicina

https://www.ninamedicina.com
Mail: [email protected]

The Ceremonial Cacao I am writing about that has upgraded my life on all levels can be found at:
Www.wildcacaocollective.com
@wildcacaocollective