Den vackra blå klitorisblomman

2 years ago

Idag blev jag upp över öronen exalterad när jag fick veta att en av mina favorit blommor Butterfly blue pea växer här i djungeln!
Förutom att vara otroligt vacker har den massor av fantastiska hälso och beauty fördelar och att göra ett te eller infusion på den här blomman ger en helt magiskt blå hälsodryck!

På latin heter den Clitoria ternatea och kan ni se varför?

Den vackra blå klitorisblomman

Butterfly blue pea ser alltså ut som det kvinnliga könsorganet och det som är så coolt är att den är fantastisk för både mensvärk och att balansera våra kvinnliga hormoner.

Det är vanligt inom växtriket att blommor, örter och andra plantor ser lite ut som den kroppsdelen den är bra för- exempelvis är valnötter bra för vår hjärna, blåbär bra för vår syn, avokado för vår livmoder och fertilitet osv- Nature truly is the best medicine!!

Jag kan nörda ner mig helt i det här, jag tycker det är så häftigt att naturen alltid kommunicerar med oss om vi bara är närvarande och lyssnar!

Men nu tillbaka till den blå klitorisblomman och dess fantastiska fördelar- den är anti-inflammatorisk, hjälper till med att lugna ner vårt nervsystem och kan dämpa stress, ångest och depression, den är bra för detox, den har massvis av antioxidanter men inte nog med det så kan den ha en anti age effekt och kan stimulera vår kollagen produktion. Win win win win…

Hur gör man undrar du kanske nu?

Det är SÅ enkelt!

Lägg i ca 5-10 torkade blommor i en glasburk och häll över ca 1/2 liter kokande vatten och täck genast med lock. Låt stå i några timmar och servera sen som ett te. Blanda i lite mynta och färgen kommer gå från klarblå till starkt grön och smaka gudomligt- det är även en fantastisk sommar moctail med lite is!

Kram

Den vackra blå klitorisblomman
Den vackra blå klitorisblomman
Den vackra blå klitorisblomman