Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/thewaywe/thewayweplay/wordpress/wp-content/themes/thewayweplay/functions.php on line 124
2020, Wow vilket otippat år! Del 1 | December 30, 2020 | The Way We Play

2020, wow vilket otippat år! del 1

2 years ago

Det här året blev ju inte helt som planerat men faktiskt på de flesta sätt fantastiskt mycket bättre. Här kommer ett urval av mina highlights under 2020.

2020, Wow vilket otippat år! Del 1

Årets första highlight var en roadtrip till Joshua tree med massvis av hikes, natur, god mat och härligt häng med min vän Elin som var på besök i LA och bodde hos mig under våren.

2020, Wow vilket otippat år! Del 1
2020, Wow vilket otippat år! Del 1

My home is where my hammock is!
Finns det något härligare sätt att chilla på än att svinga loss ute i naturen?

2020, Wow vilket otippat år! Del 1

Kvällen spenderades med massor av ceremoniell kakao liggandes på filtar på marken där vi tog in månens energier.

2020, Wow vilket otippat år! Del 1

Jag fick leva ut mina vildaste rosa fantasier i det galna huset vi hyrde!

2020, Wow vilket otippat år! Del 1
2020, Wow vilket otippat år! Del 1

Jag är svag för ALLT i makrame och dog av den här “gardinen” som tyvärr inte var till salu.

2020, Wow vilket otippat år! Del 1

Det här var en härlig eftermiddag hos min vän Katrina uppe i Topanga där vi hade en liten ceremoni och gjorde olika typer av magiska potions och elixir.

2020, Wow vilket otippat år! Del 1

Nature is the medicine! Kommer inte exakt ihåg vad jag hade i den här men basen var äppelcidervinäger med lite olika läkande örter. Den fick sen stå mörkt i ca 8 veckor och silades efter det. När den är klar kan man antingen ta en shot i en kopp varmt eller kallt vatten alternativt i mineralvatten för en variant på kombucha.

2020, Wow vilket otippat år! Del 1
2020, Wow vilket otippat år! Del 1

En annan magisk kakao ceremoni i Ojai. En fantastisk plats i Californien

2020, Wow vilket otippat år! Del 1

Jag hann även med att åka till en farm utanför San Diego där min vän Rachel bor och där gjorde vi lite mer magiska potions med några kvinnor från min kurs i naturmedicin. Medicine making har verkligen blivit en av mina absoluta favoritaktiviteter!

2020, Wow vilket otippat år! Del 1

Jag fick nys om en helt fantastisk och inspirerande kvinna- Malia Luna, som gör ceremoniella tatueringar med den uråldriga stick n poke tekniken. En helt magisk upplevelse- känns som ett helt inlägg i sig så jag återkommer till det.

2020, Wow vilket otippat år! Del 1

Mitt årliga besök i Tulum hanns som tur med innan världen stängde ner några veckor senare. Lyckligt ovetande dansade jag runt på de milslånga stränderna och tänkte att här kan jag verkligen tänka mig att bo!

2020, Wow vilket otippat år! Del 1

En fantastisk kimono jag övertalade mitt ex att köpa till sig själv. Fransarna lyckades han elda upp redan samma kväll när vi var ute och dansade så det var tur att vi fick till några bilder innan.

2020, Wow vilket otippat år! Del 1

Det är i Topanga det händer- här samlades vi ytterligare en eftermiddag och drack olika häxbrygder, pratade om livet just nu och skapade den här fina Yoni mandalan.
Yoni är sanskrit för vagina, översatt “the sacred portal”.

2020, Wow vilket otippat år! Del 1

Emelie- En av mina mentorer och en otroligt inspirerande herbalist och vän.

2020, Wow vilket otippat år! Del 1

Des- Ytterligare en fantastisk vän som jag lärde känna under min utbildning på The Gaia school of healing- en skola i naturmedicin som förändrade mitt liv till det bättre! Jag saknar henne så mycket men hon är gift med en svensk man så förhoppningsvis får jag se henne igen i sommar. Om ni bor i LA så kolla in henne på @wildwolfherbs för hennes witchy magic medicines som hon levererar eller @foxandthetravellinggypsy för hennes hemmagjorda coola barnkläder.

2020, Wow vilket otippat år! Del 1

Styrkan av att sitta i en kvinnocirkel och få dela vart man är i livet och sen aktivt lyssna på vart andra är otrolig. Lägg till magisk mat och elixirs- YAY.

2020, Wow vilket otippat år! Del 1

Sen kom “the lock down”. Alla stränder och hikes stängde. Jobbet fick flytta hem och jag började experimentera med att göra egen fire cider och olika immunboostande tinkturer för att hålla Covid långt borta från vårt hushåll. Är ni intresserade av recept så säg till så skriver jag gärna mer om det.

2020, Wow vilket otippat år! Del 1

Istället för min dagliga promenad på stranden fick jag nu smyga runt i kvarteret för att få lite motion och började se skönheten på min egen gata som jag inte riktigt tänkt på innan. Jag gjorde det till en ny vana att göra en bukett varje dag från min promenad och det livade upp ovissheten om framtiden.

2020, Wow vilket otippat år! Del 1

Egentligen ingen highlight men ändå kul att dela. Min nacke gick sönder av att jobba hemifrån men allt var stängt. Jag hade panik i några veckor tills min akupunktör tog emot mig bakvägen (efter att jag ringt ner honom) och jag fick betala cash. Det var tydligen olagligt att ta emot klienter under karantänen. Medans jag låg med kopparna på ryggen frågade han om han fick ta en bild- den ni ser nu och sen erbjöd han mig att få köpa toarullar för 1 usd styck- otroligt komiskt men jag nappade såklart för något toapapper gick inte att få tag på i hela LA.

2020, Wow vilket otippat år! Del 1

Vi trotsade karantänen efter några veckor och drog iväg till the “poppy fields” för lite kvalitetstid ute i naturen och det var så underbart.

2020, Wow vilket otippat år! Del 1
2020, Wow vilket otippat år! Del 1

När vi kom mitt på dagen blomstrade blommorna och sen vid solnedgången vecklade de in sig och det tyckte jag var en sån fin påminnelse om att vi inte alltid kan vara på topp och “blomstra”. Så viktigt att ta sig tid att vila och dra sig inåt ibland.

2020, Wow vilket otippat år! Del 1

Efter några månader i karantän trotsade jag återigen och jag mötte upp med min vän Des för att ha en av våra sista helger på zoom med vår herbalism skola tillsammans .Så härligt att få ses efter några månader i lockdown och vi övade på shamanic bodywork. Så underbart med lite human touch!

2020, Wow vilket otippat år! Del 1

Jag jobbade dag och natt med mitt slutprojekt inför examen och den här salvan blev helt magisk- jag kallar den för “unbreak my heart salve” då jag och mitt ex precis hade gjort slut och det var precis det jag behövde massera på mitt hjärta för att komma över sorgen.

2020, Wow vilket otippat år! Del 1

Och här är hela mitt slutprojekt. klänningen och tygpåsarna har jag färgat med avokado skal och kärnor.
Kakaon är en blandning av ceremoniell kakao med kava kava, schisandra, ros, reishi och lite kokossocker.
Sen skapade jag ett helt ljuvligt self love potion som man kan ta några droppar när man behöver jobba på just sin självkärlek. Sjukt nöjd med mitt projekt som inte alls blev som jag först tänkte mig, lite som 2020

2020, Wow vilket otippat år! Del 1

Lite bistert att ha graduation på zoom men det blev en magisk helg ändå!

2020, Wow vilket otippat år! Del 1

Såhär gick min presentation till, helt klart lite kaosigt runtomkring och vi var alla höga på olika fantastiska ört mediciner men det gick så bra och jag blev härmed diplomerad herbalist- någon som vet hur man bäst översätter herbalist på svenska?

2020, Wow vilket otippat år! Del 1

Mina Gaia sisters Des och Lynelle. Så lycklig att den här utbildningen hittade mig så vi kunde hitta varandra.

2020, Wow vilket otippat år! Del 1

En hel korg full av magic från mina witchy herbal sisters

2020, Wow vilket otippat år! Del 1

Att skapa mitt eget apotek från olika läkande örter har varit en stor och viktig del av mitt liv det här året. Det känns så “empowering” att veta att jag har allt jag behöver för att hålla mig frisk utan att behöva gå till en läkare eller ett apotek.

För att vara ett relativt lugnt år utan stora events så känns det som att det har hänt otroligt mycket i mitt liv nu när jag sitter och summerar. Jag återkommer med en summering av den andra halvan av året. Stay tuned och jag önskar er en fantastisk nyårsafton och ett 2021 med allt det ni vill ha.

C · 2 years ago
Ja gärna recept :-)

Nina Medicina · 2 years ago
Kommer:)

Lisa · 2 years ago
Så kul att ha en liten annorlunda blogg här på plattformen! Eftersom resande kan bli svårt även en tid efter detta så önskar jag gärna tips på hur man kan öppna upp sitt hjärta och kanske göra lite egna brygder etc. Också för att skapa harmoni. Som sagt superkul med lite mer holistiskt fokus och även om vi är långt ifrån varann så tror jag man kan hitta vägar över avståndet!

Nina Medicina · 2 years ago
Hej Lisa Vad roligt att du gillar det jag skriver om! Så otroligt viktigt att hålla våra hjärtan öppna just nu- ska absolut ge tips på medicines och övningar som är bra för det!! Harmoni enligt mig börjar på insidan så jag kan verkligen rekommendera en self care practice varje dag om du inte redan har en- dagbok, meditation, yoga, promenad, sång eller vad som helst som du mår bra av! Jag kan göra ett inlägg om det med!! Kram och gott nytt år