Det går inte att mäta allt

3 years ago

Det går inte att mäta allt

I samarbete med Readly.se och StoryTourist

Ett nytt avsnitt av Mellan raderna ligger ute! Vi talar om “Det omätbaras renässans” av Jonna Bornemark, on Tone Schunnessons “Dagarna, dagarna, Dagarna” och om hur kvinnliga författare intervjuas. Om en man och pappa som plötsligt dör i Puk Qvortrups mycket fina “In i en stjärna” . Det blir också snack om influencers och ifall det är försvarbart att jag lägger ut min normsmala kropp på Instagram. Och ska inte vi lämna Instagram allihopa och gå över till det roligare Tiktok?

Jag är så glad över att kunna säga att vi samarbetar med StoryTourist, en app som som erbjuder stadsvandringar i Stockholm (och senare också i andra europeiska städer). Ladda ner appen StoryTourist och använd koden: MELLANRADERNAGLAS på webbsidan så får ni göra Doktor Glas-vandringen gratis. Karin berättar om vad hon tycker om stadsvandringen och tipsar om att sjasa ut sina kulturtörstande släktingar och föräldrar på litterär promenad. Jag vill gärna höra era erfarenheter sen. Här finns mer information om hur ni ska gå tillväga.

Det går inte att mäta allt

Vi samarbetar också med Readly.se (du får en månad gratis läsning på readly.se/mellanraderna) och pratar om en intervju med Tone Schunnesson i Elle och en om hur vi inte kan mäta allt i vårt samhälle i Filter. Texten i Filter är en intervju med filosofen Jonna Bornemark som förklarar hur vi lutat oss alldeles för mycket på New Public Management. Allt går inte att mätas, livet är inte statistik. Så intressant också om hur vi kan protestera mot detta. I podden talar Karin och jag om hur det välmående t.ex. musik, konst och litteratur ge inte kan mätas. Tycker verkligen ni ska nappa på det här erbjudandet, det tar nämligen slut snart. Det är också så skönt att styra fingret mot Readly istället för Instagram eller Tiktok.

Det går inte att mäta allt

Cecilia · 3 years ago
Tack för tipset om NPM artikeln i Filtee skriver min kandidat uppsats om just NPM

Peppe Öhman · 3 years ago
Gör du! Så coolt och intressant och viktigt! Bra val av ämne.

Pippigull · 3 years ago
Jag är periodare på Readly - älskar att kunna läsa ALLA ( nästan) tidigare. Sedan tröttnar jag avslutar, och så kommer jag till åk nån månad senare. Mycket bra app!

Peppe Öhman · 3 years ago
Ja! Jag stiftade bekantskap med den först nu och gillar mycket. Det känns så lyxigt att kunna välja och vraka bland så otroligt många titlar.

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis.