Storytourist: doktor glas

1 year ago

StoryTourist: Doktor Glas

I samarbete med StoryTourist

Här kommer ett riktigt kul samarbete! Ursprungligen skulle bara min bokpodd Mellan raderna göra den, men jag vet att en majoritet av er också gillar böcker så jag slänger in den här också. Dessutom är dessutom gratis med koden MELLANRADERNAGLAS.

StoryTourist är en app som gör det möjligt för lyssnaren att stiga in i sina favoritberättelser. I praktiken innebär det att du befinner dig på samma plats som rollfigurerna i boken och  ser det de ser medan du hör historien berättas. Turerna är en upplevelse som kombinerar GPS-funktionen på telefonen och guidar dig med en ljudberättelse och interaktioner i form av bland annat pussel, foton, animationer och annat som knyter an till platsen där du befinner dig.

Doktor Glas-turen är en stadsvandring i Stockholm, som börjar på Klara Östra Kyrkogata. (OBS! Förvånansvärt många missar att man måste befinna sig på rätt plats i den aktuella staden för att kunna ta turen. Tydligen har StoryTourist fått en del meddelanden från folk som vill prova på hemifrån sin egen soffa, men det går inte. Masa iväg dig ut på stan!).

Med koden MELLANRADERNAGLAS får du göra turen helt gratis.

Motsvarande turer kommer att lanseras runt över Europa, olika städer har olika böcker. I London finns det redan nu en Sherlock Holmes-tur. När du laddar ned appen, som såklart är gratis, får du snabbt en översikt över vilka turer som är tillgängliga och vilka som snart kommer.

Jag är så nyfiken på den här turen och tänker själv testa den i december (Karin ska testa den nästa helg och referera den i podden), men om ni gör den kan ni väl höra av er och berätta hur det var?

StoryTourist: Doktor Glas
Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis.