Träff på stranden och en tanke om “girls”

5 months ago

Träff på stranden och en tanke om “Girls”

Igår åkte vi ut till stranden för att träffa Elin som är min bloggkollega här på The Way We Play och hade tagit med sig familjen på vintersemester till LA. Som ni anar var det otroligt trevligt. Barnen sandade ner sig själva och allt de kom åt medan vi vuxna satt och försökte hålla igång ett samtal längre en tre minuter åt gången. Det här var den varmaste dagen på länge, men så fort solen började sjunka blev det kallt som bara den så vi packade ner barnen och en ansenlig mängd sand i våra bilar och åkte vidare.

Träff på stranden och en tanke om “Girls”
Träff på stranden och en tanke om “Girls”
Träff på stranden och en tanke om “Girls”

En helt annan sak som kanske behöver ett eget inlägg är att jag börjar se om tv-serien “Girls“. Lena Dunham var för övrigt en av mina första kändisspottingar LA. Vi satt på Gracias Madre i WeHo då hon plötsligt dök upp. Cissan och jag pratade länge om vi skulle gå fram och säga hej, men beslöt oss för att låta Dunham få vara privat. Sen dök det upp ett tjejgäng som inte tvekade för att gå fram och vi ångrade oss lite.

Hur som helst, det jag ville skriva är att dialogen om möjligt är ännu bättre när jag ser serien idag. Och tänkte mycket på hur chockade folk var av Lena Dunhamn kropp (som ofta var naken) 2012-13 när Girls började visas. Normkroppen var ännu mer närvarande då än idag. Jag tyckte själv också att det var oerhört modig att visa så mycket av en kropp som var så långt ifrån idealet. Idag är det liksom inget konstigt (i mina ögon). Överraskades mest av hur vanlig Dunhamns kropp var jämfört med vad jag mindes. Eller snarare de tankar och diskussioner jag mindes. Är ni med? Kanske instagram (och Lena Dunham!) ändå gjort något i hur vi upplever kroppar och hur de ska se ut. Viktigt att komma ihåg att vissa saker faktiskt blir bättre.

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis. Skriver, rider, springer, äter och har sig.