Kompis med motsatta könet

2 months ago

Kompis med motsatta könet

Åh! Jag älskar er! Har skrattat högt åt era kommentarer i inlägget under. När sånt här händer i kommentarsfältet känns det verkligen som om jag får lön för femton år av digert bloggande. TACK! Och keep them coming (som vi säger här i Amerika)! Bara för att det dyker upp ett nytt inlägg betyder inte att kommentarsfältet är stängt.

Kompis med motsatta könet

Igår hörde en av Viddes kompisars pappa av sig och undrade om jag var sugen på att cykla med honom och kidsen till Venice. Först blev jag överraskad, det är inte helt vanligt att pappor och mammor från olika familjer hänger, men sen visade det sig att pappan trodde att Magnus var hemma. Såklart. Jaja, barnen och jag fick hänga på trots att Maggan var borta. Jag var tydligen inte en för stor frestelse. Under his eye. Skoja. Men hur är det i era kretsar? Är det okej att vara kompis med folk av annat kön? Min killgissningsnerv säger att man är mer konservativ med sånt i USA.

Kompis med motsatta könet

Jag är inte stormförtjust i Venice Boardwalk. Först cyklar man in i en dimma av weed och sen är det fullt av ficktjuvar, turister, skrotförsäljare, uteliggare och knarkförsäljare. MEN strandvägen dit är fin och skejtparken ikonisk. Plus bra motion för ungarna.

På söndagen ordnade Maja och jag en testsession för Friday Lab. Vi hade rekordmånga deltagare och jag blev glad när jag tänkte på hur vårt lilla företag växer och hur bra det känns att jobba med något som hjälper andra människor. Jag fattar ju att jag är väldigt privilegierad som får jobba med bara kul saker och är så tacksam och glad för att mitt jobb inte handlar om att kränga grejer som folk egentligen inte behöver. Efteråt åkte ungarna och jag upp till Topanga och hängde med hästar resten av dagen.

Kompis med motsatta könet

Jag red lite dressyr utan bett och barbacka, sen helt utan au naturel. Efteråt när Sequoia rullade sig smög jag fram och satt stilla med honom liggande på marken en stund. Otroligt fint! Vågade inte ta en bild pga av rädd för att bryta magin. Sen tog jag Majlis på en tur i Tuna Canyon och när vi kom tillbaka dök det upp en massa sheriffer, polisbilar och cirkulerade helikoptrar ovanför oss. Tydligen hade ett barn gått vilse/gömt sig/blivit kidnappat nånstans på trailen. Pratade med ett österrikiskt par som bott i USA i tio år och började tröttna rejält. Många européer som verkligen inte trivs här just nu. Föreställer mig att USA är sitt sämsta jag för tillfället.

När vi körde hem somnade båda barnen i bilen. Älskar dagar när de får så mycket motion och frisk luft att de bara slocknar. Nu ska jag äta glass med dem i sängen och se en film. Ajö!

Kompis med motsatta könet

Jenny · 2 months ago
Kan du förklara lite mer om vad du gör med hästarna au naturel och vad tycker du är skillnaden för dem med de olika sätten att hantera och rida dem? Tänker mig såklart att de gillar det friare mer, eller? Fast det kanske är svårare att utföra? Och så har jag funderat ett par ggr på hjälm, är det inte lika strikt i usa att använda hjälm som här i norden?

Peppe Öhman · 2 months ago
den här gången menade jag helt utan sadel och träns när jag skrev au naturel. Det är svårare, men samtidigt tänker jag att alla kanske borde lära sig rida så. Folk som rider western rider nästan alltid utan hjälm, så svar ja, det är mycket vanligare här.

Jenny · 2 months ago
Ah, verkar otroligt häftigt iallafall! Kanske vlogga och visa lite hur det ser ut när du rider så? :) Jag rider på ridskola och där är det så himla strikt, förstår ju det också men saknar lite mer horsemanship där och att man sku prova på lite fler sätt att rida..

Peppe Öhman · 2 months ago
Bra idé! Det ska jag göra. Tips att följa: frida riebel på insta. hon sysslar mycket med sånt (och kan relatera. rider ju också på ridskola och där skulle detta aldrig funka, MEN vissa delar kan man kanske ta med sig. Liksom inställningen att hästen är en kompis, inte något man ska dominera).

Jenny · 2 months ago
Tack för tipset, ska kolla in henne direkt! Är det månne samma Frida som nämndes i ett avsnitt i podden ”Något i hästväg” när du också nämndes i samband med Vanessa Falck? SÅ konstig upplevelse att koppla ihop folk man inte känner såhär, kändes lite stalker-aktigt (?) :D läser alltså din blogg sen länge, läser Nina rademakers blogg och kom via den in på podden hon gör med Vanessa, och där nämns ditt namn helt plötsligt!

Peppe Öhman · 2 months ago
JAA! Vi är båda kompisar med Vanessa! (Vad sa de om mig i podden????) Försöker få Frida att starta podd/youtubekanal om jobbet med hästarna. KRAM

Sophia · 2 months ago
Åh vilken härlig sista bild!

Peppe Öhman · 2 months ago
Tack <3

Hanna · 2 months ago
I teorin är det väl självklart att man har kompisar av båda könen men i praktiken är det väl oftast så att ens manliga kompisar antingen är såna man umgås med som par eller manliga kollegor som man umgås med i jobbsammanhang.

Peppe Öhman · 2 months ago
Så är det säkert. Jag har en handfull goda manliga vänner som jag liksom vägrat att släppa taget om, men under alla de år som vi varit vänner har det inte alltid uppskattats av flickvänner och omgivning.

Basse · 2 months ago
Näe, sjukt konstigt om jag skulle vara vän med en kvinna.

Peppe Öhman · 2 months ago
haha, har aldrig sett dig umgås med en man.

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis. Skriver, rider, springer, äter och har sig.