The Way We Play

Vad som hände med katterna

6 months ago
Vad som hände med katterna

Under det här inlägget om FirstVet fick jag den här frågan: “Vilka fina hundar och skönt att de börjat äta igen! Hur gick det för övrigt att resa med era katter? (brasklapp för att jag kan ha missat något inlägg om att de blev kvar i USA…)” Lika bra att ta tjuren vid hornen och berätta. Jag har skämts så mycket för detta. Två dagar innan vi skulle åka dubbelkollade vi Simons och Katniss vaccinationer på veterinärkliniken som hade räddat dem från gatan. Vi var trygga i att de hade alla vaccinationer. De hade allt utom rabies, visade det sig. Rabies ger man inte åt innekatter.

 

Vad som hände med katterna

Vi fick såklart panik. Planen var ju att katterna skulle med till Sverige och en rabiesvaccination måste ske senast en månad innan avfärd. Vi hade ingen aning om vem som kunde ta hand om dem i två månader. Vi ringde runt och till slut löste en kompis situationen genom att tipsa om en veterinärassistent som skadat ryggen, inte kunde lyfta tunga djur och därför behövde ett extraknäck under sommaren. Billigt för oss blev det ej, men katterna är i goda händer och vi får bilder av dem varje dag (med dagens tidning uppslagen bredvid dem. Nej, det sista var skämt).

För att återknyta till FirstVet så önskar jag i efterhand att jag vetat om appen och ringt en veterinär i god tid innan avfärd och snackat. Genuint tips: Ladda ner appen och lägg till ditt djur, så är du redo nästa gång du verkligen behöver det. Det ska i alla fall bli otroligt fint att återförenas med kissorna i augusti <3

 

Vad som hände med katterna

4 Replies to “Vad som hände med katterna”

 1. Maria says:

  Tycker inte du ska skämmas. Det låter som det blev som det skulle. Bäst för alla även om lite dyrt för er. Min fasa att låta ett djur flyga. Vet att de gör det och att det antagligen är ok men fy för oron. Tänk vilket bra sällskap för damen.

  1. Peppe Öhman says:

   Jag var också orimligt nervös inför att flyga med katterna.

 2. Cecilia i Houston says:

  Men jag har också innekatter i USA och här i Texas måste de rabiesvaccineras, trots att de aldrig är utomhus! En spruta varje år. Registreras måste de också i Houston (på samma sätt som hundar), men det glömde jag nog förra året…

  1. Peppe Öhman says:

   Är det sant! Vi fick våra av en god vän som är veterinär och utgick liksom från att allt var okej och hon hade koll. Nu kan det ju vara att delstaterna har olika lagstiftning gällande vaccinationer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis. Skriver, rider, springer, äter och har sig.