Hurt by baby!

6 days ago

Igår kväll när jag skulle till att natta baby Bill skallade han mig med sitt lilla huvud! Så pass illa att läppen sprack. Alltså min läpp, inte hans.

För som tur var så hände ingenting med Bill. Trodde där i mörkret att han helt klart fått ett märke från mina tänder på sin pannan. Men inte en skråma någonstans. Däremot ser jag ut som ett miffo idag, med svullen läpp som är sprucken inifrån munnen och fram. Läckert!

Denna händelse, ledde i alla fall in mig på tanken att rapportera lite sömn. Det vill säga, status gällande nattningsrutinerna här hemma. Om ni vill höra?

Hurt by baby!

Bill med alfapet-bricka i munnen. Hjälp! Såg det först efter jag tagit bilderna. Snälla lilla barn, sluta stoppa diverse saker i munnen. Den här mamman får snart en hjärtattack!!

Men till nattningsrutinerna då. Läget är sådant att det är jag som nattar bebisen… och Jonas fokuserar på de andra två. Ändå bra upplägg för nu, tänker jag.

Alltså, jag och Bill inne i vårt mörka sovrum, lyssnandes på Jonas och tjejerna som tandborst-stojjar där någonstans vid en avlägsen toalett. Jag och en bebis, som just nu inte kan komma till ro. Han slänger sig fram och tillbaka i sängen och jag parerar för att han inte ska falla ned i golvet. Så kan vi hålla på! Länge, länge… därav gårdagens skallningsskada och min bultande underläpp.

Suck… ja, just nu är vi väl inne i någon fas. Så som det är ibland… en fas där det gäller att hålla tålamodet i schack. Konsten att behålla besinningen så långt det bara möjligen går, och känslan av att  livet bara rinner förbi där utanför sovrumsdörren. Känslan av att gå miste om allt medans man ligger där inne i mörket, och klockan den bara tickar. Hinner bli nio och sedan halv tio. Drömmen om att få ligga i en soffa och se på en serie blir allt mer avlägsen.

Faktiskt nu när jag tänker på det, vi kanske ska byta! Jonas får ta vildingen som skallas och jag tar de stora. Alltså, varför har jag inte tänkt på det?? Lifehack!

Hurt by baby!

En av veckans stora händelser. Köpte en vacker 40-tals spegel på Blocket. Endast 200 kr. Hur mycket älskar man inte att göra sådana här fynd, och jag tycker ju Blocket är så himla bra på just detta. Om man kan stå ut med alla irriterande sms och mail fram och tillbaka. Alltså jag är lika besvärlig jag, så ska inte skylla på någon annan. 

Hurt by baby!

Nere i gillestugan, en fin bild på Stella, en helt vanlig dag efter skolan. 

Här vardags-lunkas det för fullt som ni ser! Förutom att jag börjar förbereda mig på ett liv som working woman. Snart är faktiskt denna föräldraledigheten slut, till och med för mig!

Kanske ska sluta blogga då? Eller vad tycker ni? Fiskar efter lite uppbackning här som ni hör, så ni får gärna skriva en liten rad till mig. Puss!

 

Maja · 6 days ago
Klart du ska fortsätta! Det är ju då det blir riktigt intressant =) Verkligheten. Och jag vill verkligen se mer från ditt hem! Du inspirerar verkligen.

Frida · 6 days ago
Hej Maja, och tusen tack för ditt stöd. Vad roligt att höra att mitt hem inspirerar dig. Ska försöka få till lite mer om inredning. Varma kramar /Frida

Sara · 6 days ago
Neeej, sluta inte blogga! Det finns så få bloggar för oss 30-plussare med barn där man känner igen sig och inspireras!

Frida · 6 days ago
Hej Sara, ock tack för ditt stöd. Det vara precis det jag behövde höra tror jag. Att någon där ute ser en mening med allt det här jag försöker göra. Lätt att tänka, varför ska jag skriva om det här, vem är det som bryr sig egentligen?! Men nu vet jag att du finns där ute i alla fall. Det värmer mitt hjärta! /Frida

Karin · 6 days ago
Fortsätt, du är så inspirerande och bra!!

Frida · 6 days ago
Puss och tack!!

Amanda · 6 days ago
Är ny här och vill läsa mer! Sluta inte nu!

Pauline · 6 days ago
Nej sluta inte blogga!

Petra · 6 days ago
Nej, det vore för trist om du slutar blogga. Please stay :)

L · 6 days ago
Nyss hittat din blogg och tycker mycket om den!

Maria · 6 days ago
Säger som de andra... sluta inte att blogga! En fråga... hyllan som din/er nya spegel står på? Vart kommer den ifrån? Tack på förhand! /Maria

Frida · 6 days ago
Hej Maria och tack för ditt och alla andras stöd. Alltså bara jag som fiskade efter lite uppmärksamhet, nu vet jag att jag har några härliga kvinns som står på min sida och stöttar. Blir så glad att höra att ni uppskattar min lilla blogg. Så till hyllan, många som frågat om den. Dock är det som typ allt i vårt hem, en mix av olika saker. Själva benkonstruktionen är en del av en hylla som Ikea som sålde för tusen år sedan. Finns ej kvar, men den hade vita metall hyllplan. Dessa bytte vi ut mot trähyllplan som vi bara köpte på en trähall och slipade till. Billigt och bra! Stor varm kram /Frida

Anna Cederberg · 6 days ago
Neeeej! Håller helt med övriga. Inte sluta blogga. Underfundigt, ärligt formulerade vardagsanekdoter. En liten oas på nätet är din blogg. Kan lova att bli bättre på att kommentera så du får den pepp du förtjänar:).

Sara · 6 days ago
Hej! Jag hittade precis din blogg och älskar din inredning, funderar på ett exakt likadant kök i vårt 60-tals hus. Roligt att läsa om familjen också. Så sluta inte blogga :).

Frida Billegren

Frida Billegren

Modedesigner. Skriver om livet som mammaledig med tre kids, samt inspiration från 70´s villan. Enjoy!

Instagram: frida_billegren

frida.billegren@gmail.com