Dream a little dream…

3 years ago

Så var det det här med att våga drömma. Jag skrev ju det här för ett tag sedan, och det verkade vara många av er som kände igen er, och också kanske tvivlade på att just era drömmar var värda att ta tag i. För det är ju så jag har känt i alla fall. Men nu jäklar så pyr det en glöd inom mig faktiskt, och det är något annat än halsbränna jag känner, och snart hoppas jag att hela jäkla skogen brinner. För nu är jag pepp!

Jag tror att det finns två olika vinklar på varför jag tycker att det här har varit svårt att prata om, och en är det som jag nämnde i det länkade inlägget, att om man pratar om vad man vill göra så måste man liksom göra det, och att då kan det bli det första steget mot ett misslyckande.

Och den andra tanken är att om jag pratar för mycket om vad jag drömmer om, så kanske hjärnan tycker att det räcker. Förstår ni hur jag menar? Att om jag går och berättar om mina idéer, planer och drömmar så nöjer sig psyket med att bara prata om det utan att faktiskt ta tag i det.

Men nu sätter jag fyr på den den torra stubben vid skogskanten och pratar om det. Och antingen leder det till att jag tar tag i biffen, eller så gör jag inte det. Och det är också okej.

dream a little dream…

Give me a sign…

Jag har två grejer som står på min lista:

Det första är att jag vill skriva en bok. Planen var att jag skulle börja nu när vi är i Vilnius, men det har liksom inte blivit av. Jag har lite idéer vad den skulle kunna handla om och tonen, men det är fortfarande svårt. Jag öppnar ett nytt dokument på datorn och det går liksom inte. Det sitter verkligen en spärr i huvudet. Tänker att jag skulle skriva här i bloggverktyget WordPress, så det känns lite mer som jag skriver ett blogginlägg till er, men jag vet inte, det kanske är lite psyko.

När jag slutade sexan i Skönstaholmsskolan i Hökarängen så skrev min klassföreståndare Anna längst bak i en bok till mig; Jag ser fram emot att läsa en av dina böcker i framtiden. Och det har jag burit med mig sedan dess, och i och med att jag började blogga så kommer det tillbaka till mig hur mycket jag faktiskt gillar att skriva. Och hur mycket jag gillar mig själv när jag gör det.

dream a little dream…

Det andra grejen på min lista är något som jag har tänkt på nu i 2-3 år. Och ibland önskar jag att jag bara kunde släppa det, för det vore så mycket lättare att ge upp, “göra en Elin” liksom. Men det kan jag inte den här gången, för det här är något jag önskar ska finnas i framtiden för mina barn.

Det är så att jag har kommit på en app. Eller om det ska vara en slags inställning, det vet jag inte ännu, men den ska finnas på mobilen. Den är till för föräldrar och fungerar som ett skydd mot att deras barn blir sexuellt utnyttjade på nätet. Det här är världens mest förenklande förklaring som jag drar nu, men man ska alltså kunna som förälder blockera vissa saker som barnet/ungdomen kan göra med telefonen.

Jag har vridit och vänt på internet och har inte hittat något som liknar min specifika idé. Och ju längre jag har väntat desto mer har tekniken utvecklats och nu skulle det utan tvekan funka rent teknologiskt. Jag vet bara inte var man ska börja? Jag är ju så långt ifrån en projektledare eller en entreprenör som man kan komma tror jag, så det är så svårt för mig att fatta hur man förvaltar eller tar en idé vidare?

Men nu åker tänkarmössan på ordentligt, så se upp för elden!

e.renck

 

Sofia · 3 years ago
Hej Elin. Älskar att läsa din blogg. Utan att vara smörig så har du nog den goaste skriv sätter around. Så en bok hade suttit fint. Det blir nog en succcess Jag köper den iallafall.

Johanna · 3 years ago
Jag läser din blogg för att du har en eget sätt att skriva. Skulle absolut vilja läsa dina böcker. Bara gör det!

Annika · 3 years ago
Men Elin, bara gör det! Både bok och app. Jag tror starkt på att kasta sig ut. Det är bara de egna spärrarna som hindrar nu. Leta upp någon som kan det tekniska kring app och börja där och kör bara på. Nu har du slängt ut idéen så nu gäller det att du hakar på själv. Boken är ju också jättespännande! Kämpa på nu! Du har verkligen skrivgåvan. Återkom om du behöver mer konkret pepp! Heja drömmar och heja modet!

Ulrika · 3 years ago
Klart du ska skriva en bok! You go girl du skriver på ett sätt så man vill läsa mer! Lycka till

Mia · 3 years ago
Jag uppskattar också ditt sätt att skriva, vilket gör att jag återkommer till din blogg. Ditt sätt att beskriva och berätta leder ofta till skratt. Så bara börja skriva! Även om du bara skriver om att du inte kan skriva så är du ju liksom igång :)

Erika · 3 years ago
Jaa skriv nåt!! Läste att Sandra Beijer skrev halva sin första bok i anteckningsappen på telefonen för att ta bort pressen att hon skrev på en BOOOK, kanske vore nåt, börja liksom i smyg :) Sök på hennes skrivtips, hon skrev bra om det.

Eva · 3 years ago
https://sandrabeijer.elle.se/hur-jag-skriver-romaner/#comments Kanske kan det vara en hjälp att komma i gång? Bra, konkreta tips!

Christine's Stories · 3 years ago
Ja skriv en bok!! Jag går och bär på samma dröm i hemlighet. Har börjar vid två tillfällen men fastnar liksom. Har så himla svårt för att skriva i ett word-dokument. Kanske är det hela psykologiskt? Att pressen att leverera ger skrivkramp? Men en grej jag tänkte med den andra idén. Kanske är jag lite för cynisk men jag skulle inte skriva för mycket offentligt om specifika idéer. Det är lätt att andra får fyr på sin glöd och rider på din innovation och kreativitet. Eller är jag lite smått paranoid? Låter hursomhelst som en toppenidé!

Mickan · 3 years ago
Elin, du är bäst på nätet just nu - älskar din blogg! Klart du ska skriva en bok, klart du ska fixa en app!

Martina Bergström · 3 years ago
Ja Elin, skriv en bok. Du har ett helt fantastiskt skrivspråk. Älskar din blogg.

Lisa · 3 years ago
Älskar din transparens! Stort lycka till (och om man slutar kategorisera saker som misslyckanden eller framgångar, och istället kör en och samma kategori; erfarenheter, så blir det lättare att våga tuta och köra. Kööööööör!)!

britta · 3 years ago
Såklart att du ska! En halvtimme om dagen. En kvart är också Ok. Just show up for work, som Elizabeth Gilbert (Eat, Love, Pray) säger (i ett bra Ted talk). Ta en liten idé eller idéflisa om dagen. Var snäll mot dig själv. Tänk: En droppe i taget blir många droppar blir en hel fin liten bäck. Du vet ju redan vad du vill ha sagt. :) <3

Jenny · 3 years ago
Jaa, en bok såklart! Jag älskar hur du skriver!!

Ulrika · 3 years ago
Älskar din blogg. Din ton, din humor och knivskarpa iakttagelser, hela ditt sätt att skriva. Längtar efter din första roman!

Malin · 3 years ago
Börja nuuu glad att du har bloggen att läsa tills boken kommer ut i tryck

Rebecca · 3 years ago
Fattar verkligen pressen med word-dokumentet. Avskyr skiten! Mitt tips är att skriva i nåt litet lame program som inte känns som "på riktigt", tex textredigerare. Då blir det mer lekfullt, man lurar sig själv, lurar rädslan. Kan verkligen relatera till prestationsångesten också, men har två bra tips. Det ena. man tror att alla har sin shit together. Så är det inte. Jag tror att vi alla ungefär är lika lost (plus att en dag ska man ju tyvärr dö. Tills dess vill man ha vågat saker som var läskiga). Det andra är att göra det så puligt för dig själv som möjligt när du går in i skrivläget. Ta på dig nåt du känner dig fett snygg i, spela din favoritmusik, drick kaffe, ät godis, typ. Gör ALLT för att ge dig själv de bästa förutsättningarna. Du kan också söka skrivkurs på distans? Sjukt bra för att ge sitt skrivande en boost, bli läst & bekräftad. Lycka till fina du

Anna · 3 years ago
Det där med appen, ska du inte kolla med Elaine Eksvärd o hennes verksamhet, ni kanske kan hjälpa varandra o göra en fantastisk app tillsammans.

Alex · 3 years ago
snälla skriv en bok. Älskar ditt sätt att skriva och uttrycka dig :) Ser fram emot den! Och appen, en självklarhet!

Emma · 3 years ago
Elin, du skriver på ett fantastiskt sätt. Våga tro på dig själv. Bara kööör!

Martina · 3 years ago
Hej! Skriver på en bok nu. Det är ett galet men underbart projekt. Jag har en idé som bara måste ut, men skrivandet har öppnat helt nya sidor av min personlighet och jag gillar det! Gå med i ”skrivgäris” på Facebook för inspiration, hitta någon annan som skriver eller bara börja. Det kommer vara 100 % värt det och lite till. Kram!