Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/thewaywe/thewayweplay/wordpress/wp-content/themes/thewayweplay/functions.php on line 124
Stark integritet, en skogsutflykt och drömmen om friluftsliv | April 30, 2020 | The Way We Play

Stark integritet, en skogsutflykt och drömmen om friluftsliv

2 years ago

Efter mitt förra inlägg fick jag många kommentarer och dm’s på instagram från personer som kände igen sig, framförallt i det där med att jämföra sig själv med andra. Jag hade heller inte trott att jag var ensam med dessa känslor, men det är nästan ingen som pratar om det. Jag var hos min vän Emily i måndags och då pratade vi om att allt det där i livet som är jobbigt, stressigt, frustrerande, det har vi inga problem att prata högljutt om. ÅNGEST! har vi nära till att ropa åt allt möjligt, men de där riktigt jobbiga känslorna, som är ångestfyllda på riktigt gör att vi sluter oss.

Jag har brottats med ångest och en känsla av ensamhet så länge jag kan minnas, men jag pratade aldrig om det. Stark integritet hette det. Det är först de senaste två åren som jag börjat öppna mig lite mer, mycket tack vare Instagram. Även om jag fortfarande har betydligt enklare att göra det i skrift än IRL.

Nog om det och över till en utflykt för två helger sen, som jag passade på att dokumentera för en intervju i ett utländskt magasin. De ville ha bilder från “Stockholm surroundings” och vad känns mer svenskt än skogen – och dunjacka mitt på våren haha?

Under 2020 är ett av mina mål att leva mer naturnära, så när våra vänner föreslog en dag i skogen hängde vi på till Lida friluftsområde.

Stark integritet, en skogsutflykt och drömmen om friluftsliv

Det är verkligen fint där, med vattnet i dalen och skogen där bakom.

Stark integritet, en skogsutflykt och drömmen om friluftsliv

Eftersom vi hade med oss en 1-åring och 2-åring tog vi den korta rundan i skogen och efter en kilometer kom vi fram till en grillplats. De större barnen klättrade upp på taket till den lilla hyddan, medan vi andra tände grillen. Korv och marshmallows!

Stark integritet, en skogsutflykt och drömmen om friluftsliv

Dunjackan på som sagt. Klassiskt aprilväder och så svenskt det kan bli. Lykke invigde dock vårjackan och sin nya mintgröna mössa.

Stark integritet, en skogsutflykt och drömmen om friluftsliv

Stora och små vänner <3

Stark integritet, en skogsutflykt och drömmen om friluftsliv

Sam har fått en ny ryggsäck från norska Blafre som är så fin. Jag skulle verkligen också behöva en ryggsäck inser jag, men det är så svårt att hitta fina. Kanske skulle man ändå slå till på en sån här 5-i-1-väska från Bukvy? Även om min stil kanske mer är en opraktisk ryggpåse från Maria La Rosa.

Stark integritet, en skogsutflykt och drömmen om friluftsliv

Klubba, kinderägg, chokladbit, grillade påskskumgodisar (bästa!) och marshmallows tryckte hon i sig. Så mycket för det naturupplevelsen, men hon lär ju ha goda minnen därifrån i alla fall…

Stark integritet, en skogsutflykt och drömmen om friluftsliv

Barnen högst upp i träden och den småskrämda mamman under.

Stark integritet, en skogsutflykt och drömmen om friluftsliv

Så melankoliskt vackert i naturen just nu, precis innan knopparna brister.

Stark integritet, en skogsutflykt och drömmen om friluftsliv

Hon levde loppan!

Stark integritet, en skogsutflykt och drömmen om friluftsliv

Jag skrev det på insta igår, att jag nog aldrig varit så närvarande i naturens skiftningar som i år. Det är nog inte bara något tillfälligt på grund av mer tid hemma, utan jag tror att något grundläggande förändrats i en den här våren. Vi har fått en möjlighet att stanna upp och uppskatta allt det runt omkring oss som inte är lika lättförgängligt.

Stark integritet, en skogsutflykt och drömmen om friluftsliv

Efter vitsippan kommer gullvivan. För ett år sen hade jag nog knappt noterat dem innan de blommat över.