Lykkes nya lekhörna & livet just nu

4 years ago

Hur mår ni? Dagarna bara rusar förbi just nu. Båda barnen är äntligen tillbaka på förskola och skola sen några dagar, men kortare dagar för att avlasta för personalen lite. Så länge som de får gå så vill jag gärna upprätthålla rutinerna, jag tror att alla mår bäst av det.

Under vår karantän här hemma hann jag i alla fall klart med Lykkes lekhörna och det känns så otroligt skönt. Äntligen har vi en naturlig plats för Lykkes alla leksaker som tidigare stått utspridda över lägenheten, och hon har en ordentlig plats att leka på i väntan på eget rum.

Lekhörnan ligger öppet i lägenheten mellan vårt sovrum och Sams, tillsammans med en hall som binder ihop rummen med det öppna köket/vardagsrummet. Tidigare var den här delen målad i en kritvit färg, men vi ville att det skulle smälta ihop bättre och jag fick då möjligheten att göra ett samarbete med JOTUN Lady, som jag även samarbetat med när jag målade om sovrummet.

Följande bilder är alltså från mitt samarbete med JOTUN Lady.

Lykkes nya lekhörna & livet just nu

Vi har valt att ha en neutral bas med olika beiga och ljusa nyanser genomgående i lägenheten. Till hallen och lekrummet valde vi 10678 Space, som smälter ihop fint med det lite mörkare köket/vardagsrummet som är målat i 12075 Soothing beige.

Lykkes nya lekhörna & livet just nu

Det är en ljust beige kulör som jag tycker bryter lite, lite i grönt ibland. I alla fall i ljuset i vår lägenhet, det kan skilja sig så mycket. Jag upplever att den här färgen gör sig bra som basfärg på större öppna ytor, den ger inte så mycket väsen av sig utan harmoniserar fint med det mesta – utan att vara tråkig.

Lykkes nya lekhörna & livet just nu

Pannkakskalas för att fira nya lekrummet, efter Lykkes önskemål!

Lykkes nya lekhörna & livet just nu

Mitt bästa recept på bananpannkakor är att mixa 1 banan med 2 ägg, 1 dl havregryn, 1 tsk bakpulver och en nypa vaniljsocker. Då blir de fluffiga, matiga och håller ihop bra i stekpannan. Skriv upp det!

Lykkes nya lekhörna & livet just nu

Grädde i luggen <3

Lykkes nya lekhörna & livet just nu

De loppisfyndade stolarna och bordet fick sig också en omgång färg, i 2024 Senses och 8252 Green harmony.

Lykkes nya lekhörna & livet just nu

För att göra det lite mer ombonat, och även för att avgränsa rummet lite som inte har någon vägg/dörr ut mot resten av lägenheten, satte jag upp en sänghimmel i taket som blev en liten myshörna. Det här har såklart blivit katten Rios favoritställe, men Lykke gillar att gömma sig där eller sitta och natta gosedjuren.

Lykkes nya lekhörna & livet just nu

Den söta lilla kaninkroken i mässing är från Vintagefabriken och pappersgirlangen med blad från Afroart.

Lykkes nya lekhörna & livet just nu

Tavlan köpte jag second hand, framförallt för att jag gillade färgerna på ramen. Men jag har ännu inte kommit mig för att sätta in något annat i ramen, det är något med den här kvinnan som fångar mig.

Lykkes nya lekhörna & livet just nu

Det var det! Men visst blev det mysigt?

Linda Hansson · 4 years ago
Finaste vi sett!

Caroline Borg · 4 years ago
❤️ tack!

Sara · 4 years ago
Väldigt fint! Och tack för recept