Lugnet i sovrummet

2 years ago

Lugnet i sovrummet

Visst sa jag att sovrummet numera är mitt favoritrum? Det har verkligen blivit SÅ mysigt.

Lugnet i sovrummet

Till vänster om sängen har vi i alla fall fått upp knopplisten igen, som är två shakerlister från Artilleriet. Dessutom fick Sams bokhylla flytta in i vårt sovrum istället, med en tanke om att uppmana till mer läsning. Och det har faktiskt fungerat – jag har läst bok tre dagar i rad nu! Visserligen inte i sovrummet eftersom det fortfarande är ockuperat av lillsnusaren om kvällarna, men snart så. I taket hängde jag en gammal skomakarlampa som ännu inte fått el, men tänk vad mysigt att kunna dimra ner den om kvällarna?

Lugnet i sovrummet

Valet av gardiner föll till slut på Åhléns naturfärgade linnegardiner “Linus” som jag satt upp i en takhängd skena. Gardinerna fortsätter sen hela vägen på andra sidan balkongdörren där skrivbordet står. Istället för vår trista vita rullgardin som satt uppe redan när vi köpte lägenheten sitter nu en i bambu från danska Color & Co. Jag älskar den och hur fint ljuset faller genom springorna när solen ligger på.

Lugnet i sovrummet

Bara en ny taklampa som saknas här, sen är nog allt klart? Ser fram emot att slippa se hålet i rislampan när jag ligger i sängen. Lampan Ellipse från Watt & veke kommer det nog att bli.

Lugnet i sovrummet

Katten Rio. Ser livrädd ut, kanske för kameran eller för Lykke som hoppade upp i sängen precis då.

Lugnet i sovrummet

Sängkläderna är från Norrgavel (älskar allt i deras linnekollektion!), den brungula kudden från Tambur och blommiga påslakanet från Garbo & friends.

Så snart jag kommit mig för att flytta spjälsängen, som nu står mitt på golvet, till Sams rum så ska jag fota även skrivbordshörnan. Jag ska bara orka montera ned hans skrivbord, komma på var han istället ska ha sin legoförvaring och montera ned även spjälsängen så att den kommer ut och in genom dörröppningen. Så jag fortsätter fundera på det och kryssa runt i rummet ett tag till tror jag.

Amanda · 2 years ago
Så fint! Var är bokhyllan ifrån?

Caroline Borg · 2 years ago
Tack snälla! Min svåger har byggt den, @studiobergstrand på instagram om du vill beställa.