The Story Behind Simple Feast

Style

The Story Behind Simple Feast

För Simple Feast står klimatet i fokus. Samtliga middagar består av en bas på växtbaserade råvaror som är 100% ekologiska. Vi fick ställa några frågor om hur de arbetar och hur allt började.   Tack Simple Feast!

Berätta om “Simple Feast”. Hur föddes idén?

Våra grundare Jakob Jønck och Thomas Ambus är välkända inom den nordiska techbranschen efter att ha startat Endomondo och MyFitnessPal. Men de kände båda att någonting fattades, att det inte längre var tillräckligt att inspirera med hjälp av appar, utan att handfast göra något ur ett större perspektiv. Det är lätt att inspirera, men ännu svårare att få folk att ändra vanor. Idén att kunna erbjuda måltider med fokus på hälsa föddes, och vi började rulla igång.

I början serverade vi kött till vissa av våra måltider, men allt eftersom vi växte började något skava i oss. Vi började läsa mer om den förhöjda havsnivån och om de stigande temperaturerna. Klimathotet hängde över oss och vi insåg att vi inte längre kunde fortsätta servera kött till våra kunder. Vi vill vara med och skapa skillnad – på riktigt. Vi vill göra växtbaserad mat enkel och tillgänglig. Idag är vi Simple Feast – företaget som levererar tre växtbaserade måltider i veckan, vegetariskt eller veganskt, klara att servera på 10 minuter.

The Story Behind Simple Feast

Företagets filosofi?

Vårt syfte som företag är att främja en rörelse runt om i världen mot matvanor som har hållbarhet i centrum. Vi vill hjälpa folk att äta mindre kött och mer växtbaserat. För varje år som går blir det tydligare i rapport efter rapport att den enskilt största påverkan vi har på klimatet är via maten vi väljer att äta. Allt fler människor blickar framåt, men för att verkligen skapa förändring måste vi göra växtbaserad mat enkel och lättillgänglig. Vi vill göra allt vi kan för att bli det mest hållbara alternativet för människor som vill göra vardagen enklare och samtidigt vara rädd om vårt klimat. Smakupplevelsen betyder allt för oss. Att få folk att äta mer växtbaserat handlar inte om att skapa den godaste vegetariska maten. Det handlar om att skapa ​den​ godaste maten. Våra kockar har erfarenhet från några av världens främsta restauranger – bland annat The Fat Duck, Geist, Radio, och The Waterside Inn och får sin inspiration från en kombination av det nordiska och kaliforniska köket. Vi förenar vår nordiska kärlek till lokala råvaror med dynamiska Los Angeles där explosiva smaker från världens kulturer möts. Genom allt vi gör använder vi oss enbart av ekologiska närodlade grönsaker och en nära kontakt med våra leverantörer.

The Story Behind Simple Feast
The Story Behind Simple Feast

Vilka är ni som driver Simple Feast?

Vi är ett gäng gastronomer, entreprenörer och generella matnördar som jobbar tillsammans för att utveckla nästa generations hemleverans av måltider med växter i centrum. Vi växer ständigt, men just nu är vi lite mer än 50 anställda med pågående rekryteringar. Vi har medarbetare i Köpenhamn, Berlin, Los Angeles och London.

 

Berätta om ert miljötänk?

Vi använder enbart 100 % ekologiska ingredienser och använder förpackningar gjorda på växtfibrer från majs, socker och potatis. Vårt kylelement består av fruset vatten som även kan drickas efter att det tinats upp. Vi tittar kontinuerligt på ständiga förbättringar vi kan göra som verksamhet och lyssnar aktivt på våra kunders önskemål.

 

Vilka beställer era matboxar?

Alla som är i behov av en hjälpande hand i vardagen där man får välkomponerade måltider samtidigt som man gör något aktivt åt det svidande klimatsamvetet. Att byta ut några måltider i veckan mot växtbaserade gör stor skillnad för vår värld och framtid. Man beställer enkelt sin första matkasse på vår hemsida, simplefeast.com eller genom att ladda ner vår app ‘Simple Feast – Min Mat’. Vi erbjuder två olika sorters matkassar. Green Feast för den lite mer äventyrslystna, med smaker från världens alla hörn och överraskande smakkombinationer. Vi har även Family Feast med barnvänliga familjefavoriter i gröna versioner som hela familjen gillar. Alla matkassar går att få i både vegetariska eller veganska versioner.

The Story Behind Simple Feast

 Varför ska man handla hos er? 

Vi vill något mer än att enbart sälja växtbaserade måltider. Vi vill skapa en rörelse som aktivt gör något åt den värld vi lever i. Det kan låta naivt, men vi tror att vi kan förändra världen, steg för steg. Det kommer en tidpunkt i varje generation där något händer som man måste ta ställning till. Den tiden tror vi är nu.

Vi vet att den enskilt största klimatpåverkan sker genom maten vi väljer att äta. ​Det ska vara lätt att i vardagen kunna påverka klimatet mot en hållbar framtid, mot en planet som faktiskt har en framtid. Om fem år hoppas vi att vår rörelse mot hållbara och klimatsmarta matvanor spridit sig till fler länder. Vi hoppas att fler människor inser vikten av att välja en kost som lämnar mindre avtryck efter sig. Vi hoppas kunna vara en global aktör som inspirerar och sätter klimatet på agendan. För vi kan inte längre vänta på våra politiker, vi måste agera nu. Vi vill göra allt vi kan för att bli det mest hållbara alternativet för människor som vill göra vardagen lite enklare, och samtidigt vara rädd om vårt klimat.

The Story Behind Simple Feast

Använd koden TWWP10 så får du 10%rabatt vid ditt fösta köp.

I samarbete med Simple Feast.

Published March 5, 2019