Exuviance – The story behind

Style

Exuviance – The story behind

Katarina Mesan är Vice VD för HBS som distribuerar hudvårdsmärkena Exuviance och NeoStrata i Norden. Hon bor med sin man och två barn i Skanör. Vi fick en pratstund på Nobis Hotel i Stockholm.   Tack Katarina! Foto: Linda Alfvegren/Agent Bauer Hår&Makeup: Petra Stenhammar/Agent Bauer    

Exuviance – The story behind

Berätta om din resa med Exuviance.

– Det hela började egentligen med att min svärfar för lite mer än 20 år sedan upptäckte fördelarna med Exuviance då han själv i jobbet som tandläkare led av eksem på händerna, och blev hjälpt. Därefter bestämde han sig för att erbjuda produkterna i Norden och fick agenturen. Vid den tidpunkten hade jag precis träffat min blivande man och jag började prova produkterna så smått, hudvårdsintresserad som jag var, men mitt intresse var fortfarande mest att prova allt som var i ropet just då. Eftersom jag jobbade som modell vid sidan av mina studier blev jag tillfrågad om jag kunde tänka mig att ställa upp som ansiktet utåt i den nordiska marknadsföringen och utan att ägna det så mycket eftertanke tackade jag ja. Då hade jag ingen aning om hur stort det skulle bli. Under åren växte mitt intresse för produkterna och så småningom när också företaget växte blev det dags att stärka upp ledningen och min man och jag fick då möjligheten att kliva på, vilket vi gjorde tillsammans. Det är snart 11 år sedan och det är ett beslut jag aldrig ångrat. Så fantastiskt roligt det har varit (och är) att få bygga och utveckla ett företag, två varumärken och grotta ner sig i hudvård!

Vad är en perfekt hudvårdsrutin?

– Rengöring är A och O både morgon och kväll, allra helst följt av en toner, ett steg som är en del av rengöringsrutinen. Därefter är huden mottaglig för stärkande, skyddande, reparerande och återfuktande produkter. På morgonen kan man gärna använda en barriärstärkande essens och/eller serum innan man applicerar dagkräm (med spf) och eventuell foundation. På kvällen passar det bra att använda mer ”kraftfulla” produkter efter rengöring och toner, som t ex ett retinol- eller c-vitaminkoncentrat, därefter serum och nattkräm anpassat till hudtypen. Någon kväll i veckan kan man gärna lägga till en exfolierande produkt i kvällsrutinen (efter rengöring) och någon kväll en återfuktande nattmask (innan nattkrämen). Sedan kan man förstås också använda ansiktsmasker däremellan. För att få den allra bästa rutinen för den egna huden rekommenderar jag att man skaffar sig en riktigt bra hudterapeut som man hela tiden kan återkomma till.

Exuviance – The story behind
Exuviance – The story behind

3 produkter du inte kan leva utan?

  1. Exuviance rengöring PURIFYING CLEANSING GEL.
  2. Nattmasken DEEP HYDRATION TREATMENT.
  3. SUPER RETINOL CONCENTRATE.
Exuviance – The story behind

Redaktionens favorit; Skinrise Bionic Tonic.

Dina 5 bästa hudvårdstips?

• Grunden läggs med en sund livsstil, precis som med så mycket annat. Att inte röka och att ta det försiktigt med solen vet vi har stor betydelse för huden. Så mycket som ca 80% av hudens åldrande bedöms orsakas av solexponering. Även stress, kostvanor och sömn kan ha betydelse för huden, dock är sambanden inte är lika klarlagda och det finns stora individuella skillnader.

• Ta hand om huden med hudvård som ger resultat, men överanvänd inte produkter hur som helst. Säkerställ att rutinen och produkterna passar din hud. Ibland är det faktiskt bättre med less is more.

• Bli ”kompis” med en bra hudterapeut. : )

• Rengör huden morgon och kväll, sov inte med smink även om det är frestande den sena natten eller som småbarnsförälder när ögonen går i kors.

• Gå på salong/klinik och få AHA-peeling regelbundet för att boosta huden, det har all hud gott av!

Exuviance – The story behind
Exuviance – The story behind

Varför tror du att hudvård har slagit så stort den senaste tiden?

– Jag tror att det är en kombination av att utbudet har ökat, produkterna har blivit bättre och att kunskap finns så mycket mer lättillgängligt. Tidigare uppfattades hudvård som en lyx, något skönt och behagligt man skulle unna sig. Idag är det ett större fokus på att uppnå resultat med avancerade sammansättningar som hyllas och rekommenderas brett.

 

 

Vad är det bästa med ditt jobb?

– Att få hjälpa människor att må bra med sin hud!

Vad är unikt med Exuviance?

– Att upphovsmännen är de som står bakom hela fruktsyreteknologin och att forskningsteamet är grymma experter på sammansättningar med AHA och PHA (kombinerat med många andra viktiga ingredienser som t ex retinol, c-vitamin och niacinamid). Att produkterna passar så bra för sensitiv hud samtidigt som de faktiskt ger resultat är också något som Exuviance är känt för.

Exuviance – The story behind
Exuviance – The story behind

Vad gör ni en helst en ledig lördag?

– Jag älskar att ligga i sängen länge och dra mig. Sedan äter vi en god frukost och resten av dagen njuter vi med familjen och av att få hänga ihop, göra någon utflykt, äta god mat och kanske träffa kompisar. En tur till Köpenhamn, eller något annat trevligt ställe i Skåne och en god lunch är alltid trevligt. Får jag till en löp- eller träningsrunda är dagen komplett.

Vad är du rädd för?

– Inte så mycket egentligen, men jag kan bli rädd vid tanken på vad vi människor kan ställa till med på olika sätt.

Vad gör dig glad?

– Varma härliga människor, min familj, att få lära mig nya saker och mat!

Tack till Nobis Hotel!

Published May 7, 2019