Elin Nord om kvalitetstid med familjen

Style

Elin Nord om kvalitetstid med familjen

Elin Nord bor tillsammans med sin man Ricki och deras två barn Charlie och Vega i Enskede utanför Stockholm. I samarbete med Sonos har hela familjen fått testa Sonos Beam-högtalare. I samband med detta har de även fått ta del av tips från en barnpsykolog om hur man med hjälp av till exempel musik och höglyssning av ljudbok kan stärka familjeband och spendera mer kvalitetstid tillsammans. Foto: Linda Alfvegren/Agent Bauer

Elin Nord om kvalitetstid med familjen

Hur spenderar du kvalitetstid med dina barn?

Vi lagar mycket mat tillsammans. Våra barn tycker att det är så himla kul att hjälpa till med det, och då vill man ju uppmuntra dem. Om jag ska vara ärlig så är det mest Ricki och barnen som lagar mat. Han har mycket bättre tålamod än jag. Jag brukar duka. Sen äter vi alltid mat tillsammans vid köksbordet (om ingen ska iväg på någon aktivitet). Just den tiden tycker jag så mycket om. Att prata igenom dagen.

Hur har det varit att lyssna högt tillsammans med dina barn sedan du fick Sonoshögtalarna och tipsen från barnpsykologen?

Vi skrattade högt hela familjen när vi hade kopplat in högtalarna. Ljudet är så bra så att det känns i hela kroppen. Vi sätter på högtalarna varje dag, framförallt eftersom det är så enkelt. Sen blir man ju väldigt lycklig av att lyssna på musik tillsammans. Alla tipsen kändes väldigt självklara så vi har nog gått igenom vartenda ett.

Elin Nord om kvalitetstid med familjen
Elin Nord om kvalitetstid med familjen

Har det skett några förändringar hemma? Vilka tips fungerade bäst för er?

Förutom det att vi faktiskt lyssnar mycket mer på musik tillsammans nu så har vi också satt oss ner allihopa för att lyssna på ljudbok och varva ner innan vi lägger barnen. En otrolig mysig stund. Det tipset gillade jag. Man märker så väl att barnen gillar när alla är närvarande. Självklart, jag vet! Men jäklar vad jag kan ha svårt för det. Skäms!

Upplever du att lyssna på musik eller ljudbok tillsammans har stärkt familjebanden?

Det tycker jag. Framförallt då vi tar oss tiden att sätta oss ned tillsammans på kvällarna. Och att man då även lägger undan telefonerna. Musik har vi alltid lyssnat på men nu går till och med barnen och sätter på högtalarna på helgmorgnarna. Det gjorde mig glad.

Elin Nord om kvalitetstid med familjen
Elin Nord om kvalitetstid med familjen

Har du egna tips på hur man kan spendera kvalitetstid tillsammans med sina barn? 

Att sitta tillsammans och äta middag. Vi brukar också gå varvet runt med vad som har varit bäst respektive sämst under dagen. Att titta på en film eller lyssna på en ljudbok UTAN att ha mobilen till hands. Och sen att läsa tillsammans. Våra barn sover i samma säng så vi lägger dem samtidigt. Och vi läser för dem varje kväll. Nu när Charlie kan läsa själv så gör han ibland det också. Det är mysigt!

Era bästa ljudböcker att lyssna på tillsammans med barnen?

Vi har läst en massa Lasse-Majas detektivbyrå som barnen tycker väldigt mycket om. Så just nu lyssnar vi på dem. Ändå rätt underhållande för alla.

Vilken musik spelar ni en mysig fredagskväll hemma?

Oj, svårt! Men helt klart något peppigt eftersom det är fredag. Robyns senaste skiva har gått varm här hemma sen den kom ut. Benjamin Ingrosso om barnen får välja. Men musik efter humör och den stämning man är ute efter. Jag gillar att sjunga (hellre än bra!) så jag sätter gärna på något trallvänligt.

Elin Nord om kvalitetstid med familjen
Elin Nord om kvalitetstid med familjen

Läs mer om produkterna här

Published November 20, 2018

voucher codes · 3 years ago
You are so awesome! I don't suppose I have read through something like that before. So good to find somebody with some original thoughts on this issue. Really.. thank you for starting this up. This site is something that is needed on the internet, someone with a little originality!