My Travel Journal w/ Babyliss

Style

My Travel Journal w/ Babyliss

Så. Äntligen var det dags. Resan. Att resa. Att känna hjärtat rusa av bara tanken på att packa en väska med ett synnerligen noga utvalt innehåll av det bästa du har och äger. Göra upp planer och föreställningar om dagarna som väntar och krydda dem i förväg med upplevelser du aldrig kommer glömma. Du vet. Det var dags. Och det var länge sedan.

Av TWWP Text: Karolina Borg Foto: Mira Wickman

 

Den här gången hade jag bestämt mig. Traveling light. För det första. Det var bara jag. Me, myself and I så att säga. Bara det var naturligtvis att skala ner betydligt. Från den brusiga familjen till enkom jag och bruset i mitt huvud. Packningen tänkte jag mig skulle bestå av en god bok, max tre outfits, mina sladdlösa hår-heroes och absolut inte mer än sju par skor. Palma by Night. Ja, kanske mest morning och day … i ärlighetens namn. Jag var redo. Redo för medelhavet, gränder med kullerstenar och små hål i väggen där vin serveras i mindre dricksglas och oliverna smakar ljuvligt. Designerbutiker med eklektiska vaser och ljusstakar som andas något helt annat än ja … beiget. Redo för mig själv. Långt bort från den grå vardagen. Med endast det viktigaste i bagaget. Ja, förutom familjen då. Obviously.

Någon, uppenbarligen klok, person sa en gång; “When in doubt – put the effort on the hair. And the rest will follow.” Jag antar att tvivlet i fråga gällde det som hör till den yttre uppenbarelsen. Men när jag tänker efter kanske det faktiskt även fungerar på de mer existentiella delarna av livet. För är det inte så? Att allt känns lite bättre när håret känns. Bra. Bara en tanke.

My Travel Journal w/ Babyliss
My Travel Journal w/ Babyliss

THE MORNING BLISS

Ahh. Framme på hotellrummet. Du vet. Känslan av att blippa det lilla kortet mot låsmockagängen och öppna dörren in till … friheten. Lugnet. Lyxen. Flykten. Att packa upp, ställa in necessärens innehåll i rader i det rena badrummet för att sedan slänga sig på sängen och andas. In. Ut. Och in igen.

Nej, du kan inte ana vad jag drömde den där första natten i Palma. Jag vet, du är inte heller intresserad. Men natt var det och morgon blev det hur som helst, och strax efter hotellfrukosten som bestod av kaffe, färskpressad juice och varma croissanter tassade jag ner till poolen. Valde med omsorg en plats och sparkade av mig sandalerna i samma stund som jag strök ut hotellhandduken över solbädden. Den varma stenen mot fötternas bara hud. Duvornas läten genom staden som så sakteliga vaknade till liv runt omkring mig. Jag lade mig ned. Blundade. Kikade. Kisade mot solen. Det var då kvinnan på stolen bredvid reste sig halvvägs upp och lutade sin kropp mot armbågen, satte en hand över ögonen som ett solskydd och pekade på mitt resesällskap.

“Är den bra?” frågade kvinnan.

Den gör underverk, log jag.

“Jag ser det”, svarade hon och slängde iväg en blick som landade strax över mina ögon.“Men…?”

“Nope. Ingen sladd. Travel light”, log jag på nytt. “Och smart.”

Kvinnan nickade gillande. Jag njöt. Tog upp boken som för att avsluta konversationen och läste den första meningen i den senaste hypen på den litterära himlen. Trion. Behöver jag säga mer. Den där stunden vid poolen var oslagbar.

My Travel Journal w/ Babyliss

LUNCH WITH A VIEW

För lunch tog jag mig till Bendinat. Ett gammalt hotell vid havet utanför Palma stad, med klippor som rasar ner i vågorna på ett sätt som väcker dramat i en. Jag slog mig ned vid det runda bordet med vit duk och beställde omedelbart in padrones, bröd, ett glas vitt samt en skaldjurspasta. Oh la laaa. Vilken mat. Vilken utsikt. Vilket liv. Och när solen blygt försvann bakom molnen och himlen öppnade sig gjorde det ingenting. Nej, tvärtom. Dramat blev fulländat. Så, efter timmar som bara passerat där likt ett litet ögonblick av härlighet bad jag om att få betala för att ge mig vidare. Kyparen var en man med vänlig blick och glada anletsdrag.

“Traveling alone?” frågade han.

“Nooo.” Jag kastade en blick på bordet.

“Oh, I see. But …”

“I know”, log jag. It’s chargeable. Perfect for traveling.

Trots den ljuvliga settingen var det dags för mig att bryta upp och i samma stund var det tydligen på agendan även för solen att återvända. Jag hade hört vad de sagt på hotellet. “I Palma regnar det aldrig en hel dag.” Ibland har människan rätt. Vilket ställe, tänkte jag och packade ner det nödvändigaste i väskan.

My Travel Journal w/ Babyliss
My Travel Journal w/ Babyliss

På vägen tillbaka letade jag upp den. Stranden. Medelhavet. Jag doppade tårna, slängde mig i. Kände vågorna och livet runt kroppen. Jo, det gjorde jag. Tänkte på att ladda batterierna. Inför kvällen. Inför hösten. Inför livet.

My Travel Journal w/ Babyliss
My Travel Journal w/ Babyliss
My Travel Journal w/ Babyliss

PALMA BY NIGHT

Kvällen börjar obestridligt med ett bra hår och en drink i hotellbaren. Det har jag lärt mig nu, så van jag redan blivit vid att resa själv. Jag valde en mjölkig sweet and sour variant. Satte mig vid ett bord i marmor och lät mina ögon undersöka alla människor som vore jag en privatspanare. Gjorde upp små historier i huvudet om var och en och lät de ta sig an både smickrande och mindre fördelaktiga karaktärer. Själv hade även jag något av en ny karaktär kvällen till ära. Det accentuerades så småningom av tidigare nämnda kvinna vid poolen. Plötsligt stod hon där. Iklädd klack, röd läpp och tunga smycken.

“Är det du?” Hon såg fundersam ut.

“Javisst”, log jag. “Me myself and I. Så att säga.”

Det duger inte, sa jag tyst till mig själv. Du måste ha bättre repliker än så.

Kvinnan såg på mig med ett snett leende, som om hon tänkte ungefär exakt samma sak.

“Men …”

Hennes blick klättrade varsamt längs min raka blanka frisyr.

“Det är en annan. Platt.” sa jag.

“Glansen.” påpekade hon.

“Japp.”

My Travel Journal w/ Babyliss

Det man inte har i huvudet får man ha i håret, vitsade jag på för mig själv. Sedan gav jag mig ut. I kvällen. I Palma. Bland gränder med kullerstenar och små hål i väggen där vin serveras i mindre dricksglas och oliverna smakar ljuvligt. Designerbutiker med eklektiska vaser och ljusstakar som andas något helt annat än ja … beiget. Redo för mig själv. Långt bort från den grå vardagen. Med endast det viktigaste med mig. Ja, förutom familjen då. Obviously.

Tack Babyliss för att ni fick mig att känna mig oövervinnerlig på min allra första resa på evigheter!

Published November 18, 2021