My Skin Code: Exuviance

Style

My Skin Code: Exuviance

Det finns en hudvårdsprodukt för varje tillfälle. Heter det inte så? Jo, vi skulle vilja påstå det. I samarbete med hudvårdsmärket EXUVIANCE har vi på redaktionen nämligen fått prova några av deras produkter under en tid och vi är benägna att lova dig – det finns några riktiga Skincare Heroes för både natt och dag här. Och eftersom vi går efter devisen “charing is caring” så har vi har kodat upp dem bara för dig. Enjoy!

My Skin Code: Exuviance

Karolina Borg, executive editor:

“Hör upp, du kan sluta dammsuga marknaden. Jo, sökandet efter en nattkräm som inte känns för tung och inte heller för skir – man vill ju att en nattkräm ska vara maffig i konsistensen men inte kladdig, inte sant? – kan sluta. Det känns helt enkelt tryggt och ja, fullständigt rätt när jag får smörja in ansiktet med Total Correct Night efter kvällsritualen i badrummet med tvätt, serum och kräm. Och resultatet, ja det känns det med. Huden vaknar med en lenhet som inte borde vara möjlig i dessa vintertorra tider. Glöm inte att dricka vatten. En liter per dag. Minst!”

 

“Okej, Bionic Tonic Pads. Det finns en anledning till varför mitt badrumsskåp näst intill aldrig står utan dessa små mjuka pads dränkta i godheter för hyn. Känslan efteråt är alltid densamma. Ungefär som om du givit din hud en fräsch halstablett att suga på. Ett tips är att dela dem i två. Du kommer ändå få fullt resultat och på så vis behöver ditt badrumsskåp inte gapa tomt allt för länge.”

 

“Sist men inte minst. Jag skulle ljuga om jag sa att jag bara testat detta serum. Nej, Vespera Bionic Serum är i själva verket även den, redan en av mina trotjänare när det kommer till min huvårdsrutinrutin. Det är den perfekta basen för mig. På vintern använder jag den före dag- och nattkrämen och ibland spär jag även ut min foundation med den för att skapa en ännu mer jämn look. På sommaren räcker det med serum och ett riktigt bra solskydd.”

My Skin Code: Exuviance

THE CODE:

Total Correct Night

En intensivt vårdande nattkräm som effektivt minimerar och motverkar ålderstecken genom en unik kombination av AHA, PHA och peptider som samverkar och stimulerar kollagenproduktionen och elastinets kvalitet, vilket ger en påtagligt förbättrad hudstruktur och spänst. Dessutom exfolierar glykolsyran och stimulerar effektivt cellförnyelsen ytterligare, medan glukonolakton och maltobionisk syra ger fukt i mängder och stärker hudens skyddande barriär. Ojämn pigmentering minimeras även, vilket ger en klarare och jämnare hudton. Extrakt från Chardonnaydruvan verkar som en kraftfull antioxidant. Sussa sött och vakna med nya krafter!

My Skin Code: Exuviance

THE CODE:

Vespera Bionic Serum

Denna pärla till antiagingserum har bevisade fördelar inom hudföryngring, bekämpning av fria radikaler och intensiv fuktgivning. En kraftfull blandning av PHA, vitamin A, C och E, havsväxter samt extrakt från grapefrukt, teamar upp sig för att minska synliga tecknen på åldrande. Som om inte det vore nog skyddas även huden från miljöpåverkan med super-antioxidanter samtidigt som hudtonen förbättras och blir klarare.

My Skin Code: Exuviance
My Skin Code: Exuviance

THE CODE:

Bionic Tonic Pads

Dessa godingar har en sammansättning som innehåller en blandning av polyhydroxisyror och växtextrakt för att boostar huden med fukt och ge en känsla av uppstramning genom antiåldrande egenskaper.

My Skin Code: Exuviance

Louise Rizell, Fashion Editor:

“Min beskrivning av Total Correct Serum är just TOTAL CORRECT! Den är perfekt i konsistensen och ger en grym lyster. Jag hörde någonstans att serumet är krämens bästa vän. Och detta serum har redan en självklar bästa vän – Evening Restorative Complex. Jag skulle kalla det en total match och är glad över att ha fått möjlighet att prova dem just ihop. Får alltid känslan av att dessa två produkter alltid samverkar för boosta min hud!”

My Skin Code: Exuviance

THE CODE:

Evening Restorative Complex

En djupverkande nattkräm som återfuktar intensivt och återuppbygger huden genom att stärka hudbarriären och göra hyn mer motståndskraftig mot yttre påverkan. En sammansättning av glukonolakton och laktobionisk syra stimulerar cellförnyelsen och motverkar ålderstecken som linjer och rynkor. Växtextrakt från bland annat kamomill ger lugnande och närande effekt. Passar alla hudtyper, även den mest känsliga hudtypen och återhämtar huden efter alla slags arbetsdagar som helst. Sov gott!

My Skin Code: Exuviance

THE CODE:

Total Correct Serum

Ett multiverkande och lätt återfuktande serum med ett triple-antiagingkomplex, utvecklat för att verka på alla ålderstecken och stimulera huden till förbättrad spänst och jämnare hudton. Aminofil stimulerar kollagen- och hyaluronsyreproduktionen samt förbättrar elastinets kvalitet, vilket ger ökad volym, spänst och fyllighet till huden så att såväl fina linjer som rynkor minimeras och motverkas. NeoGlukosamin exfolierar milt, stimulerar cellförnyelsen och förbättrar hudstrukturen. Vitamin C bidrar till en jämnare och klarare hud med fantastisk lyster.

My Skin Code: Exuviance

Bea Hellman, Art Director:

Total Correct Day är en dagcremé med SPF30 som är rätt fet, vilket jag gillar. Speciellt nu när det är kallare ute. Att den ger en smått glowig, dewey känsla gör ju inte saken sämre. Den får mig att känna mig frisk och återfuktad!”

“Jag har en förkärlek för ansiktstvätt som är foamy. Jag tycker att det ger en känsla av ordentlig rengöring samtidigt som det känns lätt och fräscht. Ett bubbelbad för ansiktet helt enkelt. Exuviances foamy ansiktstvätt Total Correct Wash har precis alla de komponenter jag letar efter i en riktigt bra ansiktstvätt.”

My Skin Code: Exuviance

THE CODE:

Total Correct Day SPF 30

En effektiv goding som motverkar de främsta ålderstecknen i huden. Ett trippelkomplex bestående av peptider, retinol och NeoGlukosamin stramar upp huden genom att samverka för att stärka kollagenet och den omgivande stödmatrixen, vilket ger huden en ökad fyllighet och spänst. Både NeoGlukosamin och retinol stimulerar dessutom cellförnyelsen, förbättrar hudstrukturen och motverkar ojämn pigmentering. Peptider återuppbygger huden, vilket ytterligare främjar hudstrukturen samt gör att fina linjer och rynkor såväl minimeras som förebyggs.

My Skin Code: Exuviance

THE CODE:

Total Correct Wash

En krämig rengöringsmousse som innehåller PHA för att skonsamt exfoliera, stimulera cellförnyelsen och förbättra hudens struktur. Sammansättningen rengör effektivt och avlägsnar make-up utan att irritera huden. Extrakt av bland annat aloe vera och kamomill har en vårdande effekt.

Published January 14, 2022