My Closet Tour

Style

My Closet Tour

Inspiratörerna Nadia Kandil, Chili Bendt och Julia Stridh har tillsammans med UNIQLO fått prova den nya kollektion UNIQLO UNDERWEAR som fokuserar på innovativa material, ny teknik och tidlös design. TWWP tog tillfället i akt att få lyssna till dessa kvinnor tala om livet i allmänhet och underkläder i synnerhet. Det här är vad de sa!

AV: TWWP FOTO: MIRA WICKMAN HÅR & MAKEUP: ALEXANDRA ARONSSON

 

 

“Stil för mig är personlighet”

Med sin contemporary och obekymrat balla stil inspirerar NADIA KANDIL oss dagligen. Genom sitt instagram @nadiakandil och podden @detskaverpostcast får vi följa henne både genom ord och bild.

 

My Closet Tour
My Closet Tour

Hej Nadia! Här på TWWP söker vi ständigt och ivrigt efter svar på livets frågor. Det känns som om du sitter på ett par. Skulle vi kunna få börja på några meningar som du slutför?

– Javisst, kul!

Perfekt. Då tar denna sökning kring dig och dina funderingar när det gäller underklädernas betydelse sin början. 

ATT BESKRIVA MIG SJÄLV ÄR ...

… Så svårt! Men ett ord som jag verkligen relaterar till är half-annoyed. Det känns som att det beskriver mitt grundhumör, haha.

NÄR JAG ARBETAR MED STYLING ÄR UNDERKLÄDER …

… A och O oavsett om man jobbar med mode eller inte. Finns det något värre än illasittande underkläder? Eller fel behå till fel blus? Eller underkläder som korvar sig eller syns under tighta byxor? Det är också omöjligt att vara snygg om man är obekväm och inget är värre än obekväma underkläder!

NÄR JAG VÄLJER UNDERKLÄDER VILL JAG ATT …

… De ska vara sköna och snygga.

MINA SEAMLESS SHORTS KÄNNS …

… Som luft! Haha, det låter som ett skämt men det är typ det bästa sättet jag kan beskriva det på. Känns som att man inte har någonting på sig och de syns inte under kläderna. InGA streck, eller linjer och inget som korvar sig. Jag älskar också färgerna och modellerna som är så klassiska och enkla att man känner sig sexig.

STIL FÖR MIG ÄR …

… Personlighet.

JAG ÄR STOLT ÖVER …

… Att jag började i terapi.

 

“Jag älskar att vara i sammanhang när jag inte behöver vara mitt starkaste jag, utan bara kan vara jag”

My Closet Tour
My Closet Tour
My Closet Tour

JAG ÄR STARK NÄR …

… Jag känner mig trygg i det sammanhang jag befinner mig i. Jag älskar att vara i sammanhang när jag inte behöver vara mitt starkaste jag, utan bara kan vara jag.

JAG KÄMPAR MED …

… Min självkänsla.

JAG LÄNGTAR EFTER …

… Sommarlov.

EN HÄRLIG DAG FÖR MIG ÄR …

… När kaffet är gott och tempot inte så högt. När jag kan göra allt i en behaglig snigeltakt och glömma hälften av det jag skulle göra men att det inte gör något för det är en sådan här bra dag.

JAG HAR OBESKRIVLIGT ROLIGT NÄR …

… Jag är med mina syskon och vi drar internskämt som ingen annan förstår och vi tycker att vi är genier.

JAG ÄLSKAR ATT …

… Driva omkring i Stockholm i juli när det är helt tomt och det känns som att ha staden för sig själv. Perfekt dag är frukost på vurma, bad på Reimers, spontan vinlunch som aldrig tar slut på Tjoget, promenad på Hornsgatan mot Birger Jarlsgatan och middag på Riche.

MINA UNIQLO FÅR MIG ATT KÄNNA MIG …

… Bekväm och snygg!

My Closet Tour

Du hittar Seamless Shorts här.

My Closet Tour

“En bra trosa märks inte!”

JULIA STRIDH är frilansstylisten som lever som hon lär. Hon älskar att klä upp sig och gör det vid varje tillfälle som bjuds. Vi välkomnar er hem till Julia i lägenheten på Södermalm i Stockholm där fingertoppskänslan för form och kärleken till färg får en att lyfta från marken en aning.

 

Hej Julia! Du har provat Uniqlo’s  Sanitary Shorts och vi är så nyfikna på både dem såväl som på ditt liv just nu. Kan vi prata? 

– Gärna!

Härligt! Vi börjar och du fyller i!

– Absolut, spännande.

My Closet Tour

Passformen på mina Sanitary shorts är …

… Extremt bekväm. Det är en behaglig trosa med extra hög midja vilket jag älskar. Att den känns precis som en vanlig trosa gör att det faktiskt är mer bekvämt än många andra typer av mensskydd.

My Closet Tour

I MITT YRKE ÄR DET …

… Självklart viktigt att alltid ha med och att styla så att personen som bär kläderna alltid känner sig komfortabel. Underkläder behöver inte nödvändigtvis vara något att dölja, snarare tvärt om – jag kan gilla när de skymtas eller används som ett eget plagg. Till exempel en topp eller BH under ett plagg som får ta plats.

NÄR JAG HAR MIN MENS ÄR DET VIKTIGT FÖR MIG …

… Att få vara ynklig. Jag tycker extremt synd om mig själv när jag märker att den är på ingång och PMS’n brinner i sinnet. Blir låg och arg, så jag behöver verkligen påminna mig själv om att den låga känslan snart går över.

My Closet Tour

NÄR JAG VÄLJER UNDERKLÄDER …

… Vill jag att de ska vara snygga, i material som andas och är len mot huden och viktigast av allt att det inte spänner någonstans. Jag får huvudvärk och en allmänt olustig känsla av osköna underkläder. Det är det värsta jag vet. Tror att det är farligt för hälsan att gå i för obekväma underkläder.

MINA TROSOR BEHÖVER …

… Helst inte kännas alls. En bra trosa märks inte!

VAD JAG GILLAR EXTRA MED UNIQLOS SANITARY SHORTS ÄR …

… Hur de sitter. De är extremt sköna.

MIN STIL ÄR …

… Blandad. Men, jag har hittat några nya grejer att följa såhär vid 36 års ålder och två barn. Jag vill känna mig cool och välklädd med lekfulla och färgglada inslag. Det maskulina finns dagligen i min stil, kan vara i form av ett par jeans, skor eller vid kavaj. Kavajen är min hjälte i garderoben. Åker på jämt och jag har många att välja bland. Känner mig snygg och ordentlig i kavaj utan att kännas präktig. Det gäller att hitta rätt udda kavaj. En rejäl i stor storlek. Jag älskar att klä upp mig så gör det vid varje tillfälle som bjuds. Klackar, hud och smink!

My Closet Tour
My Closet Tour

EN BRA DAG ÄR …

… Dagarna just nu. Årstiden nosar på våren, små knoppar utanför vårt köksfönster. Några rosa blommor på körsbärsträden fladdrar. Vi lämnar tjocka vinterkläder hemma för att testa vårjackan. Ljuset ger mig kraft och energi. Dagarna är längre och det pirrar i magen över att vi snart spenderar våra dagar ute. En bra dag har jag det där pirret i mig, pussar på mina barn och håller min Dan i handen när vi somnar. I vetskapen om att livet pågår men vi har inte bråttom framåt.

JAG HAR NYLIGEN UPPTÄCKT …

… Att jag inte gillar eller behöver frukost. Så till vardags skippar jag det och dricker bara te. Älskar långa stora frukostar på helger och semestrar men på vardagar är det bäst för mig att skippa för att hålla en bra energinivå hela dagen.

 

My Closet Tour

“Jag vill känna mig cool och välklädd med lekfulla och färgglada inslag”

MITT MORGONHUMÖR ÄR …

… Dåligt! Är seg och trött tyvärr men försöker hitta nyckeln till att bli piggare.

ATT KÄNNA MIG KOMFORTABEL OCH SOM MITT STARKASTE JAG …

… Betyder för mig att få till den där perfekta balansen mellan cool, avslappnad och sexig. Tycker det är enklare att hitta i mig själv nu än förr. Ett exempel är att just mixa lite hud, tighta kläder som samtidigt är bekväma men som jag stylar med ett par herrjeans & klack eller tights, linne och en stor kavaj över. Eller en top som visar axlar och nyckelben instoppad i jeans med hög midja. Smycken är viktigt, har alltid ett eget tänk kring hur jag stylar mina smycken. Balansen är viktig, att blanda.

NÅGOT JAG ÄR STOLT ÖVER NÄR DET GÄLLER MIG SJÄLV ÄR …

… Min kropp. Att jag burit, fött, ammat, tröstar, bär och finns för mina barn. Min familj. Vår vardag och hur det lunkar på. Är stolt över att jag har ett yrke som jag helt format och skapat efter mina egna behov. Att jag är fri i så mycket. Något jag vill lära mina döttrar att alltid vara vilken väg de än väljer.

JAG HAR ROLIGT NÄR …

… Jag dansar. Måste få in mer dans i mitt liv. Konserter. Vad vi har att ta igen nu va!

JUST NU ÄLSKAR JAG ATT …

… Ta hand om mig själv och försöka hitta tillbaka till mig. Jag har gett så stora delar av mig själv till att föda och amma barn de senaste åren och nu vill jag stärka mig själv för att fortsätta orka vara bra. Att jobba är också en del i att faktiskt få tid för mig själv. Älskar mitt hem och mina barn men märker att jag blir bättre när jag tar hand om mig.

My Closet Tour

JAG KÄMPAR MED ATT …

… Hitta balansen. Kommer jag någonsin lyckas? Tror ej, men viktigt att försöka och att som kvinna inte tro att jag kan vara och göra allt. Mitt fokus är hos mina barn och jag arbetar ständigt med att försöka lägga fokuset på dem som nummer ett och sedan min relation, mitt yrke, min kreativitet.

JAG LÄNGTAR EFTER …

… Just nu är jag i det lilla. I min lilla vardag med min familj och jag njuter. Till och med när jag vabbar så tänker jag att stunden är nu och dom här små barnen behöver mig nu och det försöker jag att njuta av. Att gå och lägga mig på kvällen med en säng full av små fötter, en varm kind som vill ligga nära min är livet jag lever i nu. Jag längtar inte framåt eller bort utan njuter av att jag ett helt liv längtat hit. Till min egna lilla familj. Jag jobbar dagligen med att inte planera eller längta framåt. Vi är här. Nu.

Mina Uniqlo får mig att känna mig …

… Bekväm och kvinnlig.

 Sanitary Short

 

My Closet Tour

“Bekvämt, tidlöst och cleant är mitt motto”

CHILI BENDT arbetar med eventproduktion på det egna företaget Bomber Managment och som DJ. Hon älskar musik, mode och när livet bär på tusen projekt. Tillsammans med Chili drack vi en slät kopp och förlorade oss i oklanderlig stil och det mänskliga mötets magi.

 

Hej Chili! Som du vet är vi vetgiriga när det gäller existensens små och stora glädjeämnen, sorger, samtal och erfarenheter. Får vi lov att låta dig tala vidare om några ämnen vi påbörjar?

– Absolut, jag älskar en utmaning.

Underbart! Då börjar vi!

JAG ÄR …

… En kreativ person som älskar musik, mode och att hålla igång. Nyfikenheten, rastlösheten och spontaniteten gör att jag alltid har nåt projekt igång i hemmet eller livet. Alltid pepp på att lära mig nåt nytt! Till exempel; jag köpte precis en veteran camper och har inte ens körkort. Men målet är att bila runt med familjen i Sverige i sommar – Där har vi mig i ett nötskal.

 

NÄR JAG VÄLJER UNDERKLÄDER…

… Väljer jag alltid högmidjade trosor och enkla toppar. Aldrig spets och krusiduller. Bekvämt, tidlöst och cleant är mitt motto.

My Closet Tour

Du hittar Wireless Bra här

My Closet Tour

MIN 3D Wireless Bra ÄR …

… Perfekt. För att vara en person som aldrig ägt en ordentlig BH, utan bara använt triangel BH:ar, men som verkligen behöver en BH med stöd (Speciellt efter graviditet och amning) så är Wireless Bra:n toppen! Inte en massa vadd, push ups eller byglar utan ordentligt stöd som inte känns. Jag sover till och med i mina!

STIL FÖR MIG ÄR …

… Ett sätt att förmedla kreativitet, intressen och sin personlighet utan att behöva förklara det verbalt. Alla har stil och ingen har mandat att säga vad som är bra eller dålig stil.

I LIVET KÄNNER JAG MIG TILLFREDS …

… I privilegiet att kunna styra mitt liv som jag vill och göra det jag vill, när jag vill. När det kommer till stil behöver jag känna mig bekväm med det jag har på mig. Vilket nödvändigtvis inte betyder bekväma kläder. Klackar, tunga örhängen, pytteliten väska och plagg med udda passform rimmar oftast inte med komfort.

STUNDER JAG UPPSKATTAR ÄR …

… När solen skiner och vi hittar på roliga saker med vår son. Att se glädje genom sitt barn är ultimata lyckan.

NÄR DET KOMMER TILL MIG SJÄLV ÄR JAG STOLT ÖVER ATT …

… Jag inte är ängslig över vad folk tycker om mig, att jag inte har problem att stå upp för de svaga i fina rum där man gärna inte pratar om samhällsorättvisor och att jag har flera lager och intressen som gör mig till en intressant person.

My Closet Tour

”Alla har stil och ingen har mandat att säga vad som är bra eller dålig stil”

My Closet Tour

EN KVÄLL HEMMA LYSSNAR JAG PÅ …

… Ska & Reggae med min man.

JAG ÄLSKAR ATT …

… Ha stora projekt! Ingen rast, ingen ro!

I VARDAGEN BROTTAS JAG MED …

… Work life balance.

JUST NU LÄNGTAR JAG EFTER …

… Nästa projekt! Förmodligen blir det ett torp som gärna ska fixas till.

Min Uniqlo FÅR MIG ATT KÄNNA MIG …

… Tidlös och bekväm.

Du hittar 3D Wireless Bra här.

 

My Closet Tour
Published May 5, 2022

Ronja · 3 months ago
Hej! Är den långa vita skjortan på bilden med 3d wireless bra också från uniqlo?