Spring Trends

Style

Spring Trends

TWWPs fashion blogger 0ch stylist Malin Rudén guidar genom trenderna inför våren 2019.

Spring Trends
VOLUMIZE

I vår ser vi fortsättningsvis massor av volym. Precis allt ska vara stort. Kavajen ska vara oversized, ärmar ska vara puffiga, jeansen ska vara pösiga. Att bära tajta kläder skaver, i dubbel bemärkelse. Förut skulle man matcha stor nederdel med liten överdel, eller vice versa. Glöm det! Nu är det stort både upptill och nedtill som gäller.

Bilder från Stylein, Hope, Cecile Bahnsen

Spring Trends

 

90-TAL

Eller ska vi kanske kalla den för ”minimalistiska” trenden. Vi minns väl alla Kate Moss när hon gled nerför catwalken i en Calvin Klein spagetti-klänning på 90-talet, och satte trenden för all framtid. Rena linjer, enkelt – men välskrädddat med fokus på bra material. En av mina personliga favoriter, framförallt när den också får in volym att leka med.

Bilder från  Totême, Old Céline, Deitas

Spring Trends

Ikonisk Kate Moss på Calvin Kleins runway 1997.

Spring Trends
TON-I-TON

Nu kan man utan att skämmas ha alla kläder i samma färgskala, polon, kavajen, trenchen och sedan till det lägga till handväska, skor, hatt, vantar, solglasögon, ja listan kan göras oändlig. Beige gör sig så bra, men tänk er även lavendel eller varför inte puderrosa. Går lite hand i hand med den minimalistiska 90-talsstilen, eftersom det gör ett harmoniskt intryck med samma färgskala. Obs! Hit räknas inte svart.

Bilder från ARKET, Filippa K, COS

Spring Trends

 

ACCESSORISE

Som jag var inne på nyss, så är ju accessoarerna viktigare än någonsin. Att ha samma väska varje dag, när du kan byta färg för att matcha din kappa? Örhängena har blivit större, halsbanden börjar likna dem rappare bar på 90-talet, skorna är mönstrade i samma färg som kappan, hattarna syns allt mer överallt, hårspännen kan man ha hur många som helst. Osv.

Märken: Eytys, Maria Nilsdotter, ATP Atelier

Spring Trends
MORE IS MORE

Blanda alla dessa stilar ovan, plus lägg till färg, mycket färg och mönster. Och materialmix. Ett par knästrumpor och ett par vandrarkängor på det, och du har ”more is more”-stilen. Det kan verka enkelt att maxa allt på detta vis, men detta är den svåraste stilen att bära, de som gör det måste noga matcha sina outfits, innan de går ut för att bli streetplåtade. För det är ju nästan bara då man kan komma undan med denna look.

Bilder från Acne Studios, Ganni, Stand

 

Spring Trends
Published March 20, 2019