Closet Tour med Julia

Style

Closet Tour med Julia

“Jag behöver ha färg i mitt liv. I hemmet och på kläderna jag bär. Det får mig att känna mig levande.” Stylist Julia Stridh lever som hon lär i sin favorit från Marimekkos nya Spring/Summer 2021 kollektion. Ett plagg att älska länge.

Av STUDIO TWWP, Foto: Mira Wickman

I lägenheten på söder når solens strålar in och lyser upp färgställningarna som, noga genomtänkt, av stil-proffset Julia harmoniserar likt det skönaste musikstycke. Jo, här finns en rytm. Och Julia Stridh, gravid med sitt andra barn, är definitivt själv en del av “beatet”. Julia tar emot oss och vi leker med påståenden en stund.

Okej Julia, vi börjar och du fyller på. “Jag är … ?”

Closet Tour med Julia

Julia, som är mamma till Bennie. Det är nog min viktigaste roll i livet. Eller det är det såklart! Finns inget som betyder mer för mig. Och att det snart kommer en till kan jag nästan inte tro är sant. Vi ska bli en familj på fyra och jag har aldrig känt mig så här rik på livet och kärleken. Jag är också blivande fru till Dan som är en lugn och trygg person och jag vill aldrig ta ett kliv i livet utan honom. Jag är vän till en skara kloka kvinnor som ger mig nytt perspektiv på livet, nya vinklar och vi pratar alltid i mun på varandra för alla är lika ivriga. Jag jobbar som stylist och det är ljuvligt att få vara fri och kreativ i mitt yrke.

Stil för mig är
… att må bra. Att känna sig bekväm och hitta sin stil utifrån vad man själv gillar. Att vara fri och nyfiken på att utvecklas. Att klä sig i plagg från sin garderob som faktiskt är ikoniska för en själv.

Min Marimekko får mig att känna mig
… kvinnlig, levande och färgen gör mig glad. Jag behöver ha färg i mitt liv. I hemmet och på kläderna jag bär. Det får mig att känna mig levande.

Closet Tour med Julia
Closet Tour med Julia
Closet Tour med Julia

Jag älskar att
… våren kommer nu. Ljuset, den torra asfalten och att jag snart blir mamma till en till bebis. Vår älskade dotter på 2 år ska bli storasyster. Hjärtat brister redan när hennes lilla röst pratar om bebisen som ska komma. Min Dan ska bli tvåbarnspappa och jag vet att vi alla kommer få det kämpigt i början. För det är kämpigt med en ny bebis. Men ljuset kommer nu och jag tror vi alla är redo och att det kommer bli väldigt bra. Jag ska njuta mer denna gång, för visst säger alla som är gravida igen så? Man vill stanna i bebisbubblan för alltid. Hjärtat svider av skörhet men det är den finaste tiden man kan få i livet. Jag längtar.

Mitt hem är
… inte alls klart. Vi renoverade och flyttade in i höstas och saker sjukts upp, ändras, ignoreras. Men, jag har insett att vi fungerar så. Det blir inte klart direkt för vi behöver tid att landa och känna in vad vi vill. Jag ändrar mig hela tiden och det gör inget för vårt hem är en plats jag älskar och vårt kök blev exakt som jag ville. Rymligt, socialt och varmt. Min dröm.

Jag är trygg när
… jag är med Dan och Bennie. Helst vill jag att vi sover ihop alla tre jämt för all framtid.

Jag kände mig oövervinnlig när
… jag födde barn. Och långt efter förlossningen satt faktiskt känslan kvar. Klarade jag det där så klarar jag allt, kändes det som. Men, jag var också skör och hade ont efter. När Bennie var ca 1 år var det som att jag fick en nytändning på livet och jag kände mig sådär oövervinnlig på nytt. Nu klarar jag allt! Tyvärr tror jag att jag ofta i livet känt att jag måste klara allt och uppfattas som stark. Det är viktigt för mig att vara svag ibland när jag behöver det för då blir jag ännu mer oövervinnlig sen.

 

Hållbarhet för mig är att handla smart. Sällan men bra. Kanske dyrare men färre grejer. Second hand och vintage! Sälja eller skänka och att hela tiden rensa ut. Var generös och ge bort något som någon annan kommer älska mer. Att ha en stor garderob är inte goals! Däremot en snygg och välplanerad.

Closet Tour med Julia
Closet Tour med Julia
Closet Tour med Julia

Jag hämtar inspiration från
… mina kära nära vänner, att resa såklart och att prata med alla möjliga som jag inte känner. Jag är väldigt social och älskar att få ett gott spontant snack med en främling. Ibland klickar det och då kan det vara mer inspirerande än att prata med någon som jag känner bra.

Min mamma är också en stor inspiration för mig. Hon jobbar som yogalärare och lär mig allt om en hälsosam och mer långsam livsstil. Hon lär mig ta djupa andetag och att uppskatta vårens ljus och knopparna på träden. Hon flyttar in hos oss då och då och är mormor på heltid här hemma vilket betyder att hon gör allt för oss. Mamma är född i Italien är precis som jag väldigt social. Av henne har jag också lärt mig allt om färg och form från tidig ålder. Bandet mellan henne och min dotter är det finaste jag vet och jag hoppas att jag får uppleva liknande stunder med mina barnbarn i framtiden. Hon heter Dirce och jag och min syster heter det i mellannamn. Bennie heter också det i mellannamn och vi planerar att kommande barn också ska ha med sig det namnet. Tänker att det ger alla oss kvinnor styrka i ett förlängt fint band liksom.

Jag skrattar när
… jag umgås med min syster. Hon är den roligaste jag vet faktiskt.

Jag längtar efter
… vårt andra barn och att få bli en familj på fyra. Jag längtar också enormt mycket efter att hyra hus i Toscana med älskade vänner och alla våra barn.

 

Closet Tour med Julia
Closet Tour med Julia
Closet Tour med Julia

Se mer av “Aaltoilee Linssi dress” och Marimekkos spring/summer kollektion här

Published March 9, 2021