Carolina Gahn och Lillebror

Style

Carolina Gahn och Lillebror

Carolina Gahn är PR-konsult och grundare av Gahn Fishing PR, och just nu är hon dessutom aktuell med sin första barnbok om sin franska bulldogg Lillebror. Vi passade på att ställa några frågor till Carolina! Tack Carolina (och Lillebror)!

Carolina Gahn och Lillebror

 

Du har skrivit en barnbok om din hund, berätta om hur det hela gick till!

Jag har alltid drömt om att få skriva en barnbok och när jag fick förfråganfrågan att skriva en barnbok om min franska bulldogg Lillebror så skrek jag ja utan att tänka efter en sekund. Min redaktör (Katarina Ekstedt på Triumf Förlag) sitter på samma frilanskontor som jag och föreslog att jag skulle skriva en barnbok eftersom jag dagligen satt och berättade en massa roliga historier om Lillebror, som är min ständige följeslagare och har sin egna barock-fåtölj vid mitt skrivbord. Sagt och gjort. Men jesus vilken utmaning det har varit att skriva för 3-åringar. Jag trodde det räckte med en kul story om en hund men hade ingen aning om hur svårt det var. Jag hade idéer som fick strykas och roliga anekdoter som var tok för avancerade och ironiska för 3-åringar men efter mycket tålamod från min redaktörs håll så fick vi till ett manus som kändes helt rätt och roligt. Sen fick jag med mig min gode vän Jonas Andrén som gjort bokens fantastiska illustrationer (som också säljs som separata prints!) och som jag aldrig hade kunnat skapa utan.

Vad handlar boken om och till vilka åldrar vänder den sig till?

Boken handlar om min bortskämde men underbara hund Lillebror och hans vänner Saffran och Siri som rymmer från hundgården tillsammans och ger sig ut på äventyr. Det är ju en nästan sann historia så nästan allt har faktiskt hänt! Min tanke och vision med Lillebror på Äventyr är att kunna erbjuda en fin barnbok för 3-6 åringar men den ska vara kul att läsa för hela familjen. Självfallet är den också för hundägare/älskare som känner igen hundkaraktärerna i boken. Jag ville jag skapa en motsvarighet till Katten Gustaf-karaktär och tycker att vi saknade en svensk version så jag hoppas att folk vill läsa och höra mer från Lillebror.

Har du fler idéer på kommande böcker?

Oh ja, massor! Jag skulle vilja skriva om Lillebrors andra äventyr på bondgården med grisar, höns och kossor.

Carolina Gahn och Lillebror
Carolina Gahn och Lillebror

Vad betyder skrivande för dig?

Jag har alltid älskat att skriva och det får mig att bli lugn. Oavsett om det är en kreativ text för barnbok eller dagboksanteckningar så ger det mig energi och glädje. Jag skriver väldigt mycket i mitt yrke och tycker det är kul med kreativa strategier men att få skriva av sig i lång text borde alla göra då och då. Många kan säkert ifrågasätta korta barnbokstexter men tro mig att det är mycket mer krävande och utmanande än långa informativa texter och pressreleaser.

Vad arbetar du med när du inte skriver och vad är det bästa med ditt jobb?

Jag jobbar som PR-konsult och kreativ strateg på min egna PR- låda Gahn Fishing med kunder inom mode, hälsa och reklam samt start-ups inom olika ”världsförbättrar”-områden (bland annat ett vatten – och bryggeri-projekt i östafrika). Det är otroligt roligt att jobba med olika typer av kunder och sätta deras varumärken på kartan i olika relevanta sammanhang. Man kan säga att jag är duktig på att bygga luftslott och sen är det upp till kunden att fylla det luftslottet med sina produkter och tjänster

När är du som lyckligast?

När jag får sitta och garva med min familj och hund på landet

Vad är du rädd för?

Jag är livrädd för att förlora någon jag älskar och att min hund ska bli sjuk igen. Annars har jag klassisk flygrädsla som jag försöker bota med höjdhopp, ballongfärd och små inrikes-flyg i afrika.

Tror du på ödet?

Nej det gör jag inte men jag tror på att man undermedvetet sätter sig i olika situationer som man kanske vill tro är ödet.

Vad gör du helst en ledig lördag?

Myser med min pojkvän och min hund

Sommarplaner?

Jag jobbar nästan hela sommaren men jag och Martin har planerat en riktig ”outdoors”- resa till Skottland och ska uppleva allt Skottland har att erbjuda. Sen blir det lite Torekov och Skärgården innan jag och min tvillingsyster åker en långhelg till Capri i slutet på sommaren.

Carolina Gahn och Lillebror
Carolina Gahn och Lillebror
Carolina Gahn och Lillebror

Boken köper du här!

Vill du vinna ett exemplar av Lillebror på äventyr så skicka ett mail med svaret på vad Lillebror är för hundras till twwp@thewayweplay.se

Published July 9, 2019

Anna · 2 years ago
Åh vilken fin bok. Skall köpas såklart. Var köper man ett print?

Sara · 2 years ago
Hej, fint kök!! Undrar vart stolarna som inte är sjuan kommer ifrån? Riktigt snygga! Tack för svar!!