My Skin Code: Julia Stridh

Style

My Skin Code: Julia Stridh

JULIA STRIDH har just flyttat in i sin drömlägenhet på Södermalm i Stockholm. Här bor hon tillsammans med sin Dan och deras dotter Benedetta, 2 år, som snart ska bli storasyster. Julia arbetar som stylist och kreativ konsult inom mode och reklam och hennes blogg hittar du här hos oss på TWWP. I vårt Beauty Talk tillsammans med hudvårdsmärket EXUVIANCE berättar hon om sina bästa tips för en frisk och fin hy.

AV: BEA HELLMAN/TWWP  FOTO: MIRA WICKMAN

Julia, du väntar ditt andra barn och din hy ser fantastisk ut. Har den förändrats med graviditeten?

– Ja, väldigt mycket! Faktiskt på exakt samma sätt som min första graviditet. Jag glömmer det i början och kör på med mina vanliga produkter som min hy brukar älska, vilket har resulterat i att jag fått både allergichock och långvariga utslag i ansiktet. Till exempel funkar inte C vitamin-serum under graviditeten, det var tydligt. Så nu har jag bytt det mesta till produkter med snällare och lugnare ingredienser. Och mycket fukt! Jag är extremt uttorkad som gravid. Förutom det fluffas huden till i ansiktet, jag blir liksom fylligare vilket är härligt.

Berätta om dina rutiner kring hudvård?

– Min hudvårdsrutin är ganska oregelbunden. Jag är dålig på att hålla fasta rutiner, tyvärr. Så fort jag är stressad, mår dåligt eller känner mig lite omotiverad så ryker alla rutiner som handlar om mig och mitt välmående direkt. Konstigt nog. Det borde ju vara prio i sådana lägen. Just nu använder jag i alla fall mest snälla och lugna ingredienser på grund av min graviditet.

 

My Skin Code: Julia Stridh

“Jag vill alltid ha minst två olika serum i badrumsskåpet så att dom kan få jobba lite olika. På morgonen använder jag Exuviance Collagen Triple Boost Serum för fukt och boost.”

My Skin Code: Julia Stridh

Vilka produkter använder du?

– På morgonen tvättar jag ansiktet med vatten och lägger på Collagen Triple Boost Serum från Exuviance vilket är ett serum som både är fuktgivande och boostande för huden. Jag brukar även använda någon form av ansiktsolja och älskar Citrafirm Face Oil. Efter det har jag alltid en fet dagcreme med hög spf i, året runt. Om jag använder smink så kör jag en bas med Daily Oil Control Primer & Finish, lite concealer, kanske en tinted dagcreme, böjer fransarna och mascara på det.

På kvällen rengör jag noggrant. Gärna med en ansiktstvätt med olja i, en rengöringsgel och eventuellt även ett micelärt vatten. Om jag har haft smink under dagen tar jag bort det med en oljig tvätt. Det tycker jag funkar absolut bäst. Jag använder också, för mig en ny ingrediens som heter niacinamide. Den lugnar och gör min hud väldigt len och slät.

 

My Skin Code: Julia Stridh

– Jag vill alltid ha minst två olika serum i badrumsskåpet så att dom kan få jobba lite olika. På kvällen kör jag ett lugnande serum som återhämtar och reparerar. Använder för tillfället Soothing Recovery Serum. Om jag varit ute mycket och huden känns sliten kör jag ansiktsolja igen och på det en fet nattcreme eller nattmask. Vissa kvällar stryker jag på ett ögonserum, Depufffng Eye Serum från Exuviance – detta serum är så skönt, som en massage för huden runt ögonen. Och efter det lägger jag på en hårt arbetande ögoncreme, alltid ett väldigt tjockt lager för att kompensera alla de dagar jag glömmer ögonkrämen. Hoppas det funkar!

En gång i veckan försöker jag lägga någon snäll peelingmask eller utrensande lermask. Kanske avslutar jag med en fuktmask och eyepatches, och ibland en fuktgivande sheetmask. Hudvård för mig är läkande. Om jag har haft en period då jag just inte tagit hand om mig själv brukar jag ta ett långt bad, tvätta håret och kanske lägga en hårmask. Skrubba hela kroppen, olja in, smörja fötterna noggrant med min favoritkräm Pedi-Peel Dry Skin Repair – den gör underverk för torra fötter! Jag lägger mina olika masker, oljar in min gravidmage länge och sen går jag och lägger mig framför teven. Då känner jag mig nystartad och resten av veckan blir bra igen. Svårt att få till de här stunderna med en tvååring hemma men ibland händer det och det är bland det bästa jag vet.

My Skin Code: Julia Stridh

“På kvällen kör jag ett lugnande serum som återhämtar och reparerar. Använder för tillfället Soothing Recovery Serum.”

My Skin Code: Julia Stridh
My Skin Code: Julia Stridh

“Jag lägger mina olika masker, oljar in min gravidmage länge och sen går jag och lägger mig framför teven. Då känner jag mig nystartad.”

Vad skulle du säga är det din hud behöver mest?

– Den behöver mest fukt och under torr vintertid – olja. Jag älskar att ha olika ansiktsoljor som jag använder vid olika tillfällen. Ett tips är att blanda ut olja i sminket. Men min hud behöver också att jag tränar, nu har det inte blivit nån träning när jag är gravid – men yogar lite, och efter ett pass ser jag direkt att jag får tillbaka liv i min hud.

 

My Skin Code: Julia Stridh
My Skin Code: Julia Stridh
My Skin Code: Julia Stridh

"På kvällen rengör jag noggrant. Gärna med en ansiktstvätt med olja i, en rengöringsgel och eventuellt även ett micelärt vatten. Om jag har haft smink under dagen tar jag bort det med en oljig tvätt. Det tycker jag funkar absolut bäst."

My Skin Code: Julia Stridh

Pedi-Peel Dry Skin Repair – det bästa för mina fötter.

My Skin Code: Julia Stridh

Okej, ge oss dina bästa tips?

– Att se till att de där stunderna när man bara står i badrummet och tar en time out från allt annat, blir av. Jag rengör, lägger en ansiktsmask, smörjer in hela kroppen och tar hand om fötterna – viktigaste kroppsdelen att bry sig om enligt mig. Förutom krämer, masker och serum så blir min hud extremt mycket bättre av regelbunden svettig och flåsig träning, yoga samt minskad stress. Äter jag varierad kost med bra råvaror ser jag skillnad direkt. Så det gäller att ta hand om hela sig själv. Med det sagt mår min själ bra av att äta goda grejer som glass och choklad också och det hoppas jag bidrar till lyster!

Så, förutom då själen får glass och choklad – när mår du som bäst?

– När jag reser med min lilla familj. Och alla de små stunderna i livet. När vi vaknar en lördag utan planer och äter lång och god frukost tillsammans. Måste nypa mig armen av lycka när jag ser min dotter klättra på min fästman som inte får läsa tidningen ifred.

Vi har precis flyttat in i vår nyrenoverade lägenhet och jag älskar att vi har bra med space här. Att vi alla får plats med våra grejer och kan ta plats. Älskar hur den blev och att vi har valt allt själva. Har aldrig haft möjlighet att få bestämma helt själva innan. Min favoritplats är helt klart vårt rymliga kök som jag ser så mycket fram emot att fylla med älskade vänner under kommande år.

 

 

My Skin Code: Julia Stridh
My Skin Code: Julia Stridh

Vecka 35-bliss <3

Published February 27, 2021