My Skin Code: Malin Rudén

Style

My Skin Code: Malin Rudén

Stylisten och TWWP-bloggaren Malin Rudén bor och lever sitt liv tillsammans med sin familj mitt i Stockholm stad. Men trivs som allra bäst, det gör hon på landstället i Skåne vid havet. I vårt Beauty Talk tillsammans med hudvårdsmärke EXUVIANCE delar hon med sig av sina bästa tips för en frisk och fin hy.    

AV:KAROLINA BORG/TWWP FOTO:MIRA WICKMAN

 

Hej Malin. Hur mår du just nu?

– Hej! Jag mår bra, tack! Vi befinner oss fortfarande mitt i en pandemi och jag är glad att vi hållit oss friska än så länge. Det här är ju också den bästa tiden på året, våren är som sommarens förfest och man vet att allt det härliga ligger framför en. Dock lite stressad över att snart behöva flytta igen, vi bor ju just nu temporärt i en annan lägenhet eftersom vår renoveras. Men jag är bara stressad för själva flytten, att få flytta hem igen ska bli helt fantastiskt skönt!

Berätta om dina rutiner kring hudvård.

– Jag tvättar huden på kvällen innan jag går och lägger mig, ibland bara med micellärt vatten, ibland med rengöringskräm. Sedan är jag noga med att smörja in mig, ögoncreme med retinol får jobba under natten och sedan en fet nattkräm, där varvar jag mellan olika krämer, ibland med aktiva ämnen som retinol, ibland bara fukt.

På morgonen tvättar jag bara ansiktet med vatten, sedan använder jag ögonkräm (utan retinol) och padsen från Exuviance tillsammans med mitt favoritserum.

Jag går sällan på ansiktsbehandling, men när jag behöver ett extra glow lägger jag en ansiktsmask eller en ögonmask som direkt slätar ut eventuella bekymmersrynkor.

My Skin Code: Malin Rudén
My Skin Code: Malin Rudén
My Skin Code: Malin Rudén

Norra Tornen.

My Skin Code: Malin Rudén

"Jag använde i många år produkter för att någon annan använde dem, eller för att de hade fina förpackningar och luktade gott. Tills jag för några år sedan hade ett möte med en hudterapeut som förändrade hela min inställning till hudvård."

My Skin Code: Malin Rudén

Vilka produkter använder du?

DAG:

Bionoc Tonic – padsen.
Viktigast i mitt badrumsskåp. Jag som behöver så mycket fukt trodde aldrig att den här produkten skulle ge mig det, men den är grunden till allt och ger ett fantastiskt glow.

Hydrating Eye Complex
Fuktgivande ögonkräm på dagen.

Vespera Bionic Serum
Jag har prövat många olika serum, men ingen ger fukt som denna.

NATT:

Retinol Eye Creme
Ögoncrème på natten. Den här är magisk!

Deep Hydration Treatment
Vaknar upp med återfuktad hud.

Evening Restorative Complex
Även denna en otroligt skön nattkräm.

Ultra Restorative Creme
Ytterligare en återfuktande kräm på natten, som jag varvar de andra med.

Retinol Serum
Den enda askungekräm jag vet, som verkligen jobbar magiskt under natten.

Citafirm Face Oil
Ibland när jag känner mig extra torr, blandar jag ut mina crèmer med några droppar av denna olja.

DÅ OCH DÅ:

Hydrate Hyaluronic acid Biocellulose Sheet Masque
En pic me up som ger direkt resultat som jag använder ibland när jag ska göra något speciellt.

Intensive Eye Treatment masque
Även denna är magisk, ser helt slät ut när jag använt den.

My Skin Code: Malin Rudén
My Skin Code: Malin Rudén
My Skin Code: Malin Rudén
My Skin Code: Malin Rudén

"Än så länge har jag välkomnat de rynkor som jag har fått. ’Njut av det ansikte som du har nu, för det är det du kommer att sakna om 10 år’, som Caroline de Maigret skrev en gång."

My Skin Code: Malin Rudén

Vad skulle du säga att din hud behöver mest?

– Fukt, fukt, fukt. Och lite åldersbekämpande produkter, som retinol.

Hur har din hy förändrats med åren? Den ser fantastisk ut.

– Tack! Det känns som att mycket kring hudvård handlar om att bekämpa ålderstecken, men än så länge har jag välkomnat de rynkor som jag har fått. ”Njut av det ansikte som du har nu, för det är det du kommer att sakna om 10 år”, som Caroline de Maigret skrev en gång. Såklart har min hy förändrats med åren, men jag har förstått att min hy är ganska bra, mest genom bra gener, vilket självklart har underlättat. Och så tar jag ju hand om den bättre nu än jag gjorde när jag var yngre. Mest egentligen för att jag har lärt mig hur.

Okej, ge oss dina bästa tips!

– Jag använde i många år produkter för att någon annan använde dem, eller för att de hade fina förpackningar och luktade gott. Tills jag för några år sedan hade ett möte med en hudterapeut som förändrade hela min inställning till hudvård. Efter det använder jag bara produkter som är rekommenderade för min hy. Så mitt bästa tips, förutom sömn, träning och nyttig mat, förstås, är att gå till en hudterapeut för att få veta vad som passar just din hud bäst.

När mår du som bäst?

– Oj, det finns fler svar på den frågan. När jag är med min familj. När jag är på vårt landställe vid havet. När jag är med mina vänner. När jag jobbar och får möta nya människor. När jag tränar (eller egentligen, när jag har tränat).

Har ni några heliga ritualer som familj?

– Helgfrukostarna är väl en del av de bästa ritualerna i vår familj. Jag gillar att laga mat, men bakar inte, så Oscar har tagit över den uppgiften. Han gör en deg som står kall under natten, sedan bakar han ut frallor på morgonen. Dessutom gör han de bästa scrambled eggsen i hela familjen. Till det äter vi acai (som går att köpa fryst) med banan, blåbär och granola. Kaffe med havremjölk till oss vuxna, juice till barnen. Vi sitter länge vid bordet och läser tidningen i pyjamas.

Till sist. Beskriv dig själv med fem ord.

– Glad, snäll, kreativ, känslig, nyfiken.

My Skin Code: Malin Rudén
My Skin Code: Malin Rudén
Published April 26, 2021