Alexia Kafkaletos

Style

Alexia Kafkaletos

Influenser ALEXIA KAFKALETOS bor med sin man Mike, och deras tre barn Naomi 8, Corinne 5, och Julian 6 månader, i en fantastisk våning på Östermalm, i Stockholm. Här berättar hon om att få ihop livet, sina tuffa år och hur man enkelt får ihop en bra hårvårdsrutin i vardagen.

Av STUDIO TWWP, Foto Mira Wickman.

Alexia Kafkaletos

Hej Alexia, hur mår du just nu?
– Jag mår efter omständigheterna och situationen i världen, bra. Mina nära och kära är friska och jag är tacksam för mycket.

Berätta om dig själv. Vem är du?
– Jag är 33 år. Älskar mode, skönhet, promenader. Jag är en kreativ person med många idéer och mycket energi. Jag älskar att hänga med min familj, ha vänner över på middag, äta goda middagar (som min man lagar). Jag ser inga hinder i livet, tror mycket på energier, stenar och andra flummiga saker. Skrattar högt och brukar få höra att jag sprider bra energi runt omkring mig. Sitter lite för mycket med min mobil just på grund av jobb, men jag ska försöka bli bättre på att vara mer närvarande 2021. Allt blir bättre än 2020.

Berätta om din familj?
– Jag har fullt upp med livet som mamma till mina 3 barn; Naomi 8 år, Corinne 5 år och Julian 6 månader. Mike, min man, eller nej vi är inte gifta än för varje gång vi tänker gifta oss händer någonting, men jag har svårt för ordet ”sambo” haha. Han har sitt ursprung från Iran men är född i Sverige, lagar gudomlig mat, spelar alldeles för mycket paddel, gillar goda viner och köper för dyra parfymer, för ofta. Min pappa är från Grekland så där spenderar vi somrarna, om vi inte är på landstället utanför Norrtälje.

Alexia Kafkaletos
Alexia Kafkaletos
Alexia Kafkaletos

Alexia och Julian.

"Jag stylar mitt hår på ungefär samma sätt till alla occations. Viktigt är att man grundat med en bra olja och en protection spray. Min favoritfrisyr som räddar mig alla stressiga mornar är när jag snabbt går igenom håret med min Deep Waver vågtång från BaByliss för att skapa de där perfekta ‘effortless chic’-vågorna."

Som nybliven trebarnsmamma, hur hinner du med din hårvårdsrutin?
– Jag stylar mitt hår på ungefär samma sätt till alla occations. Viktigt är att man grundat med en bra olja och en protection spray. Min favoritfrisyr som räddar mig alla stressiga mornar är när jag snabbt går igenom håret med min Deep Waver vågtång från BaByliss för att skapa de där perfekta ”effortless chic”-vågorna. Jag sprayar borsen med torrschampo och drar igenom vågorna, det ger fin volym.

Vilka BaByliss verktyg använder du?
– Jag använder alla från 9000-serien som är trådlösa. Sen har jag min favorit som jag brukar använda sista dagen när håret är smutsigt, den ger stora vågor och alla ger mig alltid komplimanger när jag använt den.

Vad är det bästa med att tången är trådlös?
– Gud det är genialiskt, sladden är jobbig, man kan fixa håret var som helst, du kan ta med den i väskan och piffa till dig i taxin eller på kontoret – jag går inte tillbaka till någonting med sladd…

Alexia Kafkaletos
Alexia Kafkaletos
Alexia Kafkaletos
Alexia Kafkaletos
Alexia Kafkaletos

Vad är viktigt för dig när du stylar håret?
– Att ha en bra skyddspray, en bra borste som inte ger friss. Sen investerade jag i en borste från Mason Pearson för några månader sen som jag älskar. Jag gillar inte heller att se för stylad ut, nu är det all about the natural look som egentligen är stylad men inte ser stylad ut. Att det ska gå fort och vara smidigt (trådlöst är perfekt).

Dina bästa stylingtips för att få ett bra resultat under en hektisk dag?
– Spraya torrschampo på borsten innan du går på morgonen! Ha med tången och fixa 4-5 lockar, kamma ut så vips har du volym. Använda hårtofsar som inte ger märken och att snurra upp håret efter att du lockat det – när du släpper ut det ser det perfekt ut.

Du har ju haft jobbiga år i och med att er dotter Corinne blev sjuk i leukemi, hur har du hanterat detta?
– Det är svårt att förstå att någonting så tragiskt drabbade oss. Men jag analyserade inte varför det hände, och varför just oss. Jag såg andra som snabbt blev bittra och grottade ner sig så mycket i frågan att de bara blev deprimerade, så jag bestämde mig snabbt för att acceptera och ta en dag i taget. Jag såg bara ett mål och såg dagen när hon skulle stå där på sjukhuset och ringa i klockan, som en symbol för att behandlingen var över. Jag har inte pratat med någon professionell psykolog eller liknande, men jag pratade och skrev mycket om det som en bearbetning som var väldigt effektiv för mig. Jag är stolt över hur vi hanterade hela sjukdomstiden på 2,5 år. Framförallt för att vi levde på som vanligt, inte lät sjukdomen bestämma över oss för mycket och jag kände att det var viktigt för Corinne och Naomis skull. Jag ville inte att de skulle drabbas mer än de redan gjort. Så vi gick igenom åren som ”det här är inte någon big deal”. Det fungerade bra för att barnen verkar inte ha upplevt något trauma, snarare har de fina minnen från sjukhuset och banden som vi som familj byggde upp tillsammans. 

Alexia Kafkaletos
Alexia Kafkaletos
Alexia Kafkaletos

Ni har precis flyttat till en fantastisk våning, hur tänker du kring inredning?
– Ja så kul! Hmm ska jag vara ärlig så sköter min man mesta delen av inredningen:) Jag har inte varit så intresserad. Nu börjar jag lägga näsan i blöt och har börjat landa mer i vad jag gillar. Mike är duktig på att skapa ett hem. Han skapar en otrolig mysfaktor med små detaljer, och är den som alltid tänder ljus och gör det hemtrevligt. Jag vet bara nu att vi båda gillar det lite ”japanskt” . Det ska vara hemtrevligt, stilrent, jordiga toner men ändå lite lekfullt, vi älskar båda sten så köksstenen har vi fraktat hit från Iran. Vi har också en röd tråd med samma typ av belysningssystem i hela våningen, samma material som vi använt i hall, sovrum, barnens sovrum, köket osv. Vi flyttade från 100 kvm till 200 kvm så det finns ytor att jobba med. Rummen är stora men vi har bestämt oss för att jobba sakta och bo in oss innan vi köper nytt. Sakta men säkert faller saker på plats. 

 

Alexia Kafkaletos
Alexia Kafkaletos

Berätta om din skönhetsrutin?
– Jag älskar min skönhetsrutin, det som tidigare var någonting som jag tyckte var superjobbigt på kvällen, har blivit min lilla stund för mig själv. Det är viktigt att hitta de små stunderna när jag får spendera 10 minuter med mig själv utan att någon stör, eller drar i mig. Jag tänker inte på någonting annat och jag ser det som en form av avslappning. Jag tycker att min hy har fått en otrolig lyster och spänst sen jag har blivit riktigt bra på den. Jag tvättar ansikte och hals. Sen har jag 2-3 olika serum som jag låter gå in, efter det är det en fuktkräm- älskar Obagi och Skinceuticals. Efter det har jag en underbar ögongel från Klairs, sen är det ögonfrans- och brynserum, en lipmask från Sensai och sist lite facemist.

Alexia Kafkaletos

FÖLJ ALEXIA PÅ INSTAGRAM @alexiiak

Published December 15, 2020