Adina Fohlin

Style

Adina Fohlin

I en lägenhet på Södermalm i Stockholm bor Adina och Teddy. Ett hem som är fyllt av vintagemöbler, konst, 20-talsdetaljer i original och ett Pippi Långstrumprum. Välkomna in till magisk värld!

Adina i klänning från Bite Studios, body från Swedish Stockings.

Adina Fohlin
Adina i klänning från Baum & Pfertgarten och body från Swedish Stockings. 

‘Ingen hade bott här på över 50 år så den hade typ noll slitage med alla originaldetaljer kvar. Det var som att kliva in i en tidskapsel i en lägenhet på söder på 70-talet.’

Hej Adina! Tack för att vi fick komma hit. Berätta om lägenheten, din inredning är underbar.

– Tack! När jag klev in i lägenheten för första gången visste jag att det var här vi skulle bo. För mig är ljuset och hur solen rör sig genom fönstren väldigt viktigt så jag älskar det fria söderläget med utsikt över parken. Det är en väldigt behaglig känsla och atmosfär här i lägenheten som jag ville bevara. Ingen hade bott här på över 50 år så den hade typ noll slitage med alla originaldetaljer kvar. Det var som att kliva in i en tidskapsel i en lägenhet på söder på 70-talet.

Wow, vad speciellt.

– Ja, det var väldigt befriande. Jag tycker om när parketten knarrar och omsorgen som syns i det platsbyggda originalköket med serveringsskåp. Därför ville jag också göra så lite som möjligt – för att bevara känslan som fanns. Det enda jag har gjort i princip är att bygga en hylla i köket och målat om. Teddy hade en intensiv Pippi Långstrump-period när vi flyttade in så hennes rum målade vi rosa och köket gult precis som Villa Villekulla.

Hela lägenheten var slarvigt vitmålad och jag ville absolut inte ha några vita väggar så jag och min mamma rev tapeten i vardagsrummet och sovrummet. Jag hade aldrig kommit på tanken att måla sovrummet som det blev. Jag har lyssnat in rummen och slipat diamanten liksom. Jag är uppväxt med en mamma som sysslade med byggnadsvård innan det var coolt vilket har inspirerat och influerat mig. Vi har bott här i typ ett år så det är långt ifrån klart men för mig är hemmet alltid i ständig process som allt annat i livet.

Det mesta av inredningen har jag hittat på auktioner, loppisar eller ärvt. Konsten har jag fått av konstnären eller bytt till mig. Eftersom jag har jobbat i lera senaste tiden är det en hel del lerverk överallt och flera har jag och Teddy gjort tillsammans. Även om hon bara är knappt 4 år nu så tycker jag att det är viktigt att hon får vara med och bestämma. Vi bor ju här tillsammans. Jag tog beslutet att måla taket i vardagsrummet vitt utan att prata med henne. Hon blev väldigt besviken att det inte är rosa. Det gör jag inte om. Rosa tak vore ju så himla fint!

Adina Fohlin

Bustier och skinnbyxor, TEURN.
Vitt linne, Ann Demeulemeester. Örängen, Mia Larsson Jewellery.

Adina Fohlin

Haha! Vad gör du och Teddy helst tillsammans?

– Vi gör helst det mesta tillsammans. Vad vi än gör blir det alltid väldigt kul. Från vardagliga saker som att laga mat och bada badkar till att heja på Hammarby på Kanalplan, åka karusell i Paris, loppisrundor på Österlen eller kallbad på Kallis i Malmö.

Vad fint, hur har det förändrat dig att ha blivit förälder?

– Väldigt mycket men också inte. Framförallt att lyssna noga till min magkänsla. Den moderliga instinkten är så stark och slår aldrig fel!

Ditt största intresse, vad är det?

– Konst.

Vilken egenskap hos dig själv är du mest trött på och vilken är du mest stolt över?

– Jag är trött på att jag i vissa sammanhang förminskar mig själv och stolt över att jag ser det och kan börja göra annorlunda.

Adina Fohlin
Adina i House of Dagmar. Ring Krista Kretzschmar
Adina Fohlin
Kavaj och byxa, BITE Studios.  Örhängen, Mia Larsson Jewellery. Slip ins, House of Dagmar.

Vad lyssnar du på?

– P1 stod alltid på i mitt barndomshem och det har jag fortsatt med hemma i köket även om jag lyssnar mindre på linjär radio och mer i appen. Då lyssnar jag gärna på Stil i P1. Jag lyssnar även på Till sängs med Malena Ivarsson och Samanda Ekman. Guidade meditationer. Mycket barnmusik med Teddy såklart. Jag är en sån som spelar en låt jag älskar om och om igen i mina hörlurar. OBS jag gör inte det när jag DJar.

Vad läser du?

– Just nu läser jag Chelsea girls av Eileen Myles igen och The power of the actor av Ivana Chubbuck.

Vad drömmer du om?

– Solen.

Adina Fohlin

Hur klär du dig helst?

– I lyxiga material och god design.

”Dress for the occasion or dress for yourself?”

– Both!

Ditt bästa ställe i världen?

– Vårt landställe. Min familj har så mycket historia där och det är typ paradiset på jorden.

Vad ska du göra när denna pratstund är slut?

– Bada infraröd bastu.

Vill du rekommendera något? Kan vara vad som helst.

– Infraröd bastu!

Haha, tack Adina, det var underbart! 

 

Adina Fohlin

Klänning från Baum & Pferdgarten. Body från Swedish Stockings.

Published December 11, 2023