Simone Porseryd

Small talk

Simone Porseryd

SIMONE PORSERYD bor tillsammans med sin man Pelle, dottern Lava och hunden Satchi i en lägenhet i Hornstull i Stockholm, men familjen spenderar mycket av sin tid i det fantastiskt huset på Ingarö i Stockholms skärgård som Simone och Pelle började bygga från grunden kort inpå att de blivit tillsammans. Ett ställe som låter naturen och lugnet komma en inpå livet. Simone jobbar som konsult inom PR & marknadsföring och har precis startat varumärket Sounbasics, @sounbasics Tack Simone!

Hej Simone, hur mår du just nu?

– Jag mår väldigt bra. Hudlös men är ändå på någon form av känslomässig topp!

Det låter härligt! Berätta om dig själv. Vem är du?

– Jag är uppvuxen på Gärdet i Stockholm, har i princip samma tjejkompisar sedan lågstadiet och har jobbat inom kommunikation nästan hela mitt yrkesliv. Nu har jag gått över trettiostrecket vilket känns väldigt skönt. Jag har alltid känt mig för ung för allt jag velat göra och åstadkomma. Som person är jag otålig och lättirriterad på gränsen till eldig. Men jag tror att jag också är väldigt lojal och omtänksam.

Simone Porseryd

54 meter över havet ligger huset som är gjort av obehandlad lärk.

Simone Porseryd
Simone Porseryd

Vilka tre tankar loopar mest i ditt huvud just nu?

– Den kommande natten med snorig/hostig bebis och såklart lanseringen av Soun. Är otroligt peppad och nervös på samma gång. Den tredje handlar nog om middag, har nästan alltid en tanke på nästa måltid!

Har du någon livsfilosofi?

– Min livsfilosofi går mycket ut på att unna sig, har aldrig varit mycket för att spara saker till helgen. Ostar, vin och godis med mera på en tisdag, eller varje dag i veckan egentligen. Jag varvar även stan med skogen, det gör underverk.

Simone Porseryd

"Det måste vara en svaghet att älska någon så här mycket, så känns det i alla fall ibland."

Simone Porseryd
Simone Porseryd

Stolarna köpte vi från Lauritz. Sittbänken är platsbyggd. Matbordet i vitaliserad ek är egendesignat och måttbeställt. Trappan och golvet är gjord i douglasgran.

Du har precis startat en nytt företag, berätta!

– Ja, vi är ett hållbart varumärke som erbjuder strumpor och underkläder med fokus på prenumerationsservice. Vi vill förändra hur vi konsumerar basplagg idag av två väldigt enkla anledningar; det är totalt ohållbart att vi använder strumpor och underkläder som ’disposables’ och slänger dem i soporna när de går sönder istället för att återvinna. Dessutom vill vi förenkla vardagen genom sättet att köpa dem, via prenumeration och hemleverans direkt till dörren.

Vad spännande. Det här huset är fantastiskt. Vill du berätta om det?

– Vi började att bygga huset ganska kort inpå att vi blev tillsammans och det blev klart för ungefär fem år sedan. Huset ritades av de fantastiska arkitekterna Hultman & Vogt. Det finns inte en enda rät vinkel och samtliga lärkplankor i panelen är av olika längd. Men det allra bästa är att det ligger på en av de högsta punkterna i skärgården med en utsikt som fortfarande får oss att gapa varje gång vi kommer ut. Huset har ett inbyggt lugn på något sätt, det är det första och mest påtagliga som slår en när man kommer hit.

Simone Porseryd

Hultman & Vogt är arkitekterna bakom huset.

Simone Porseryd
Simone Porseryd

Hur tänker du kring inredning? Har du några tips?

– Jag gillar när saker gifter sig med varandra och känns naturliga men samtidigt skär sig lite, typ en neutral färgskala med något som sticker ut. Jag har någon fäbless för sjuttiotalsdesign också. Vi har köpt väldigt lite nytt, det mesta är auktionsfynd, loppis eller arvegods. Jag var smått beroende av Bukowskis Market ett tag men den typen av hobbys hinner inte gödas just nu vilket på ett eller flera sätt är hälso/lönsamt …

Är ni alltid ense när ni inreder?

Nej verkligen inte, men mer nu än tidigare i relationen. Pelle är mer funktion och jag mer känsla vilket ställer till det i processen ibland. Vi är en familj med starka viljor…Vår toastmaster Alex gav oss ett äktenskapsråd på bröllopet och det var ”one will”. Han menar att livet blir enklare om man låter sin partner bestämma och vice versa, då båda inte alltid kan få som man vill och man undviker massor av konflikter och kompromisser. Bättre att en får precis det den vill ha än att det bara blir massor av komprometterande mellanting.

Hur har det första året som mamma varit?

– Omtumlande och helt otroligt. Vilken grej att både få bära ett barn och sedan ta hand om det 24/7. Det tar jag absolut inte för givet. Det måste vara en svaghet att älska någon så här mycket, så känns det i alla fall ibland.

Har det förändrat dig som person?

Jag tror att jag har blivit mer ödmjuk. Jag har fått en helt ny respekt för alla som gör ett ok jobb som föräldrar, och för mina egna som gav mig och min bror en så fantastisk uppväxt. Har verkligen inte förstått vidden av det förrän nu.

Simone Porseryd
Simone Porseryd
Simone Porseryd

Var ser du dig själv om fem år?

– Har egentligen allt jag någonsin velat ha med min drömkille som blivit pappa till mitt barn, och en dotter och en hund som är bästisar. Jag står i startgropen för mitt eget företag och kanske något spännande frilansuppdrag. Jag hoppas egentligen bara att allt fortsätter att gå åt rätt håll. Känns nästan girigt men jag kan väl sammanfatta det med att jag vill ha mer av allt bara!

Tack Simone! Till sist, vill du rekommendera något?

– Förutom att följa oss på instagram @sounbasics

Skaffa ett djur, förslagsvis en hund. Jag tror att alla människor skulle bli snällare och må bättre av det. Man blir tvungen att komma ut och promenera och dessutom börjar man se sitt djur i alla andra djur och vill sluta äta dem.

Simone Porseryd
Published October 13, 2020

ellinor · 4 years ago
Hej. Jag undrar var Simones vackra kläder kommer ifrån. MVH Ellinor

Simone Porseryd · 4 years ago
Hej Ellinor, tack vad glad jag blir! Det är vintage Levis, gammal urtvättad favoritskjorta från Filippa K och så även jackan, bootsen är H&M och fuskläder.

Ebba · 4 years ago
Otroligt vackert alltihop ❣️ Målbild för mig och min dotter. Känner igen mig så mycket i det Simone säger om barn och hund.

Anna · 4 years ago
Ursnygga jeans! Är det 501:or? Vackert och fint allting! Anna