Malin Rudén

Small talk

Malin Rudén

Välkomna hem till vår bloggare Malin Rudéns nya drömboende i den gamla skolan på Östermalm i Stockholm! Tack Malin!  

Malin Rudén

En flytt kan betyda många saker. Har ni ändrat på något i livet i och med flytten. Eller kanske stilmässigt?

Vi bor nästan i samma kvarter som innan, så familjens rutiner ser likadana ut. Stilmässigt har det ju påverkat oss att vi flyttat från Funkis till Sekelskifte, det är två helt olika inredningsstilar. Men, många möbler som vi hade med oss från vårt gamla hem passar alldeles utmärkt i den nya lägenheten, konstigt nog.

Är det för resten av livet eller ser du ännu en flytt framför dig?

Jag vill inte tänka på en flytt nu, men jag planerar inte mitt liv så många år framåt att jag har bestämt det nu. Andreas tror dock inte att det här är ”för resten av livet”. Och jag har en liten dröm om att vi flyttar till vårt landställe i Skåne när vi blir gamla, med en övernattningslägenhet i Stockholm. Men, som sagt, jag planerar inte så långt in i framtiden.

Ni har ett fantastiskt matbord för många personer. Dröm-middagsgäster?

Jag var på en middag nyligen, där jag fick en äldre man (65?) som bordsherre, och tänkte att suck, nu blir det en lång kväll. Men, ack så fel jag hade. Han var superintressant och visade även intresse för mig. Vi kom fram till att vi delade en hel del gemensamma intressen, som mode och konst. Det blev en fantastiskt trevlig kväll. Så – mitt svar är personer som är snälla, varma och genuina, gärna med spännande bakgrunder, som delar mina intressen. Då kan middagen vara långt inpå natt-timmarna med många, intensiva diskussioner. Min dröm.

Malin Rudén
Malin Rudén
Malin Rudén

Tror du på ödet?

Ja, jag tror verkligen på ödet. Jag tror att det var ödet och meningen att Andreas och jag skulle ses den där kvällen på Riche för många år sedan. Och det händer saker hela tiden i mitt liv, som gör att jag måste tro på ödet, hur skulle de annars hända?!

Livsfilosofi?

Omge dig med kärlek och glädje så brukar det mesta andra lösa sig av sig självt.

Vad betyder estetik för dig?

Allt. Jag älskar mode, inredning, konst, musik och litteratur. Och människor. Allt som är vackert.

Malin Rudén
Malin Rudén
Malin Rudén

Vilka tre tankar loopar mest i ditt huvud just nu?

Brasilien (dit vi reser över jul & nyår), miljön och som kontrast ytligheter som mode & inredning, vilket jag tänker på konstant.

Hur och var hämtar du energi? 

Hos familjen. Jag tänkte säga en hel del platser på jorden, men kom på att inga av de platserna, eller hemma, är samma sak utan min familj. De är också energikrävande, förstås, men det jag får tillbaka är tusenfalt.

Favoritplats i hemmet? 

Konstigt nog är svaret köksön. Om vi hade formgivit vår lägenhet själva, hade vi aldrig valt en köksö, men nu när den finns har den snabbt blivit hemmets hjärta. Här äter pojkarna frukost på morgnarna, för att sedan göra läxor på kvällen samtidigt som jag lagar mat. Och på helgens middagar är köksön den självklara samlingsplatsen där vi dricker bubbel och äter småplock innan alla gäster sätter sig till bords.

Malin Rudén
Malin Rudén
Malin Rudén

Du har en tidlös stil som verkar överleva de flesta trender och ändå vara helt up to date. Dina bästa modetips för en hållbar garderob?

Tack så mycket, vilken fin komplimang!

1. Handla långsamt och undvik spontanköp. Fråga dig själv “passar det här i min garderob?”

2. Blanda dyrt och billigt.

3. Håll en färgskala (på vintern är min grå, brun, svart och beige) då kan alla plagg matchas med varandra. Måste även citera min modeguru, Carine Roitfeld ”Only buy clothes that you plan to keep forever. It’s important to see trends for what they are: a game”

Malin Rudén
Malin Rudén

Tre snabba inredningstips?

Jag känner folk med fantastisk fingertoppskänsla som kan inreda en lägenhet på en kvart. Men i mitt fall är tipset ändå:

1. Tänk & känn efter (magkänsla). Alltså ge det lite tid.

2. Blanda möbler, något nytt, något ärvt, något köpt på auktion, något billigt och något dyrt, så brukar känslan infinna sig.

3. Jag brukar tänka i färgskalor, så möbler och konst och textilier hänger ihop, det brukar bli harmoni.
Malin Rudén
Published November 11, 2019

Anna · 5 years ago
Vilken fin lagenhet! Var kommer sideboardet i sovrummet ifran? Tusen tack!

Malin Rudén · 5 years ago
Tack Anna! Soffbordet kommer från Wegner, men det finns också liknande på Hay.

Malin Rudén · 5 years ago
Hej igen Anna, Lite knasigt svar det där, eller hur? Sideboardet i sovrummet kommer från Claesson Koivisto Rune för Asplunds.

C · 5 years ago
Otrolig lägenhet! Var kommer tv-bänken i sovrummet från?

Malin Rudén · 5 years ago
Hej C, Och tack! TV-möbeln i sovrummet är en gammal Classon Koivisto Rune för Asplunds.

Kajsa · 5 years ago
Hej! Så fin soffa - vad är det för märke?

Malin Rudén · 5 years ago
Hej Kajsa, Det är en Alphabet Sofa av Piero Lissoni för Fritz Hansen, finns liknande för Hay.